Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teplota klesá pod bod mrazu a celá Florida se postupně noří do ledu. Začíná boj o přežití! Před milióny roky se země ponořila do tuhého mrazu. Jen krátce předtím na zemi bujněl život v nejrůznějších formách. Teď je však všechno pryč. Dinosauři vyhynuli. Nastala tuhá doba ledová. O několik miliónů let později, v současnosti, se skupina několika studentů meteorologie vypravuje na průzkum epicentra bouřky na Floridu. Zvláštní však je, že vlivem bouřky klesá teplota pod bod mrazu. Prvotní předpoklady extrémního počasí vystřídá vážná obava. Mráz je stále intenzívnější a do ledu se postupně noří celá Miami. Začíná boj o přežití. Celý oceán při pobřeží je zamrznutý a naši studenti se ocitli mimo krajinu. Nevědí nic o rozsahu katastrofy. Bez možnosti komunikace musí společně čelit boji o přežití... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

mysicka odpad!

všechny recenze uživatele

tak dementní (ani nebudu řikat film), že bych si příště radši vlasy vytrhala.. (jsem já to ale masochista.. dokoukat to do konce....) ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Špicový triky .... tak jsem se nebavil snad ani u dvatisícedvanácky, kterou mám právě rozkoukanou - už sem celej nažhavenej jak to asi dopadne. ()

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Což o to, problém se změnou teploty (na pólech horko, na rovníku mráz) by klidně nastat mohl, pan scénárista si nicméně jaksi zapomněl načíst (popřípadě prokonzultovat s odborníkem) několik důležitých faktů, jako například čím by k tomu mohlo dojít (pouhou změnou magnetického pole určitě ne), jak dlouho by to trvalo (na chlup přesně čtyři hodiny určitě ne) nebo co je to vlastně ta "absolutní nula" (vrtulník na konci filmu by při -273,15°C letěl asi těžko). I když pominu tradičně ochotnické výkony a tradičně příšerné efekty, pořád nenacházím nic jiného než kopu fyzice i psychice odporujících hovadin, které doprovází jakýsi nelibozvuk - nejspíš hudba. Mojí babičce se to ale "líbilo".:-) ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Tohle je skutečně absolutní nula. Je to nesmyslné a hloupé. Scény s ledem a sněhem vypadají jako kulisy od prvňáčků vodavkama malované, herci jsou příšerní, scénář ještě horší. Ta hvězdička je asi za to, že mám pocit, že existují ještě horší filmy. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Hm. Obvykle se podobným snímkům vyhýbám, ale zde tvůrci odvedli opravdu dobrou práci. Vykrádačka Dne poté? Samozřejmě. Neznámí herci? Ano. A přesto mě snímek dost zaujal. Jen by mě zajímalo, odkud se zase vyhrabal oficiální text distributora, protože se v něm zase píšou strašné kraviny, které s dějem filmu nemají moc společného. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Standartní televizní, na velerozpočtových dílech, parazitující snímek s odulým a debilně obarveným Jeffem Faheyem v hlavní roli. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Tvl, Jeffe, do čehos to vlezl? Tak dobře jsi měl našlápnuto, minimálně seriály (ty akčňáky pro video nepočítám), a skončíš v té nejhorší možné produkci. Já bych i filmu odpustil absolutní ignoranci fyzikálních zákonů nebo mizerné triky, některé dokonce točené na koleně někde ve studiu, ale příběh je o ničem, upovídaný, nezajímavý a plný klišé včetně statečné holčičky, které jsem celou dobu chtěl dát pár po papuli, jak byla chytrá. A Eriku taky kdovíkde a v kterém nočním baru pro 50+ vyhrabali, protože vypadá strašně a asi už se nikdy nepodívám, jak leze polonahá z dortu v Přepadení v Pacifiku, protože bych si vzpomněl na tuhle hrůzu. ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tohle je totální utrpení. Do poloviny jsem netušil, o čem to je. A ne, nejsem hloupý, hloupý je ten film. Odporné efekty, na které se nedalo dívat a princezna z Babewatch Erika Eleniak, která kdyby se párkrát svlíkla, dal bych i hvězdičku. Blbost, blbost, bl...hovadina. 0/10 ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofický film s katastrofálnymi trikmi = filmová katastrofa. Naviac je to strašne blbé aj dejovo. Pritom sa to berie celý čas vážne. To sa fakt nedalo dopozerať ani kvôli mojim obľúbencom z detstva. Charizmatický Fahey a stále sexy Erika Eleniak. Výsledkom je film vhodný maximálne pre vegetola, ktorý si ho iste kúpi na DVD. :) 1/10. ()

kocik1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to teda uvaříme podle obvyklé kuchařky: po 92 minut při mírném varu prohřejeme 100x provařený námět, přidáme 50 deka napětí, špetku vyznání lásky, jedno přemoudřelé dítě a obětavou matku, vše řádně promícháme ....no a máme to. Póly se přehodí, na Sahaře bude sníh a na Kamčatce teplo, severské filmy se stanou filmy jižanskými, dezorientovaný filmový fanoušek se zblázní, protože si není jist, co má vlastně sledovat, a fyzikální zákony se úplně popřou. Finito. Voala! Absolutní nula:-). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy se teprve zrodil TV Barrandov, jsem tyhle nevinné sci-fi slátaniny celkem žral. A nepřejícně si užíval každou smrt způsobenou nějakou originální přírodní katastrofou. Dneska bych stanice profackoval za to, že tohle házejí do hlavního večerního vysílání. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sem tam se to stane. Matička Země se rozhodne, že je potřeba svým obyvatelům uštědřit pořádnou facku, a spustí nějakou tu přírodní katastrofu. Třeba obrátí póly (!) a to způsobí se z Antarktidy stane rozkvetlá zahrada (!) a na Miami začne sněžit (i když, sníh by bylo to poslední, co by obyvatelům při teplotách blízkých absolutní nule mohlo vadit). Naštěstí je zde vždy nějaký chytrý vědec (!), který nejenže katastrofu předpoví, ale dokáže i v této situaci zachovat chladnou hlavu (při absolutní nule to nemá těžké), a všechny zachránit ... Katastrofické filmy prostě můžu, a i kdovíjak zpackaný scénář nebo zpracování mne nedokáží úplně znechutit. Sice se tento film o to snažil od samotného začátku, ale na mne si nepřijde. Z větší části tento film kopíruje Den poté (což je ostatně vidět už v první scéně), postavy se chovají pěkně debilně a ani po vizuální stránce nic úžasného, ale představa rozvalujících se lidí na pláži překvapených sněhovou nadílkou mne docela pobavila.. ()

H.Gordon odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle měl být pokus o co? Když pominu naprosto příšerné triky, tak jsem čekala, že děj bude trochu originálnější a ne vykrádačka dnu poté. Všichni se pouze tváří, že ví, která bije, ale na mě to celou dobu působilo jako ochotnické divadlo. Inteligence filmu a lidí je ta tam. Musím jen podotknout, že ze všech "herců" nejvíce dokázala hrát malá holčička. I na (video film) by to bylo špatné 5% za holčičku ()

Reklama

Reklama