Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Hůlová je stará paní a na světě je již sama. Jediným společníkem jí na Štědrý večer bude televizní obrazovka. Nalézáme se v Čechách, někdy v konci temných sedmdesátých let. (oficiální text distributora)

Recenze (41)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejdepresivnější a nejzávažnější povídka z televizního cyklu Velmi uvěřitelné příběhy. Miniatura o příliš tiché samotě a jediném skutečném příteli starého opuštěného člověka...televizi. Vlezlost a familiárnost televizních hlasatelů je strašná a recitativ Jiřiny Švorcové vskutku návodový... ()

hellequine 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to nikterak depresivní ani temné. Ale - asi jsem hrozná cíťa, ale celý "film" jsem probrečela a brečela jsem ještě dlouho po jeho shlédnutí. Bylo mi líto nejen hlavní postavy, ale všech lidí s podobným osudem (a ne nutně stejným koncem). Bylo mi líto toho, že mě takové osamělé Vánoce s největší pravděpodobností také v budoucnu čekají... Je to děsivé... ()

Reklama

feeme 

všechny recenze uživatele

Štve mě, že mi byl vyzrazen konec a pointa od známého předem, a tak nevím, jak by mě to zaskočilo nebo ne; jak bych to pociťovala. Nicméně! Skvělý. Vybavil se mi Lynch. Je v tom něco nechutného, stejně jako v realitě, když přichází vánoční čas. Rozbalení bačkor a oddálení kamery je nejvíc moment! Připadá mi to super absurdum nasycený o bizár humor. Nebrat jako vážný horor nebo jiné vážné, ačkoliv motiv vážný vlastně je, tak je to vtipně a dobře s nadsázkou až do krajnosti líčeno. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chaunuv majstrstyk. Ucetni z Haskovy povidky, ktery zada o zvydeni platu a se kterym otrese rediteluv komentar k celosvetove ekonomicke krizi, je jen slabym predobrazem pani Hulove, na kterou drtive dopadne svetova mizerie, strasliva normalizacni televizni zabava a vlastni osamelost. Pro pametniky zpevu Pavla Lisky (neplest se soucanym hercem), Bobiny Ulrychove nebo Nedelnich chvilek poesie prostor k ponure zabave. (Basen Jana Rybaka je kapitolou sama o sobe). Mnohovrstevnate, hutne, pusobive a notne depresivni. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Skvely,netradicni vanocni pocin vzesly z pera a rezijni taktovky Igora Chauna.Rada : Nevhodne sledovat v tezkych chvilich, anebo prave naopak "vhodne sledovat v tezkych chvilich,osamenich ci depresich!". Davam vysoky kredit pani Hulove, za to ze vydrzela 15 minut a 51 sekund. "Retezy vzteklym psum,havranum tmu a volne nebe kridlum bezelstnym,jen lette holubi! A starym feldmarsalum kteri melou svou ve vysilani pro zacinajici valecne zlocince,v pulhodince pro sebevrahy, v poradu pro pristi valecne vdovy, v kratkem kurzu pro hrdlorezy, v okenku o ceste do vectnosti. Co tem? Ale nase oci uz vidi jinak nez vcera videli a jeste lip budou videt zitra,pozitri a nase srdce budou cim dal smelejsi a moudrejsi i cit. Jen lette holubi!" ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama