Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulá symphonic-metalová skupina Nightwish vydává film ,,o sobě". Místy to vypadá jako regulérní interview s několika jejími členy (zakladatel-klávesák Tuomas, bubeník Jukka, dnes již bývalý baskytarista Sami). V EoI se objevují záznamy z živých vystoupení a především to, co slavní Finové dělají v ,,zákulisí" - tedy šílenosti, které v rámci turné zkouší při navštěvování zahraničních zemí; pařby v menším i větším rozsahu (často s použitím nočního vidění); radosti i starosti Nightwish jako celku i jejích členů.

Ve filmu zní často tzv. KiPa song, což je panem Holopainenem složená hymna pro fotbalový klub města Kitee (rodiště Nightwish). Tedy Kiteen Pallo - od toho výše uvedená zkratka.

END OF INNOCENCE není ovšem jen hudební dokument o Nightwish. Obsahuje také (kvalitativně mírně slabší) videoklip k hitu End of All Hope, pocházejícího z toho času nejaktuálnějšího alba Century Child. (Oceansoul)

(více)

Recenze (9)

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím 1a....Tento dokument sem viděl, ale bohužel bez titulků a tak jsem se mohl pokochat tvářemy úžasných zpěváků a skvělých hudebníků. Nightwish je jedna z nejlepších skupin moderní doby a můj názor na jejich hudbu se nezmění i přes to že by se stali komerční grupou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nightwish jsou mou srdcovou záležitostí. Jejich muzika mě uchvacuje a naplňuje. Tarja Turunen je pořád skvělá. Ten operně školený hlas se prostě nedá přeslechnout a ještě, když se k tomu přidají pořádné kytary a klávesy, tak jsem v sedmém nebi. Můžu je poslouchat pořád a pořád, vždycky najdu něco nového, co mě dostane. Anette není špatná, ale Tarja je Tarja! Opravdu výborný hudební dokument. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

***** zde především za : music videos .. kde se vypracovali Nightwish k naprosto úžasné dokonalosti .. některé jejich video klipy mohou směle konkurovat mnohem známějším a slavnějším hudebním formacím … ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Po krátké době jsem se zase podíval na domumentární film o Nightwish a opět nelituji. Nightwish řadím do žebříčku svým úplně nejoblíbenějších kapel a mysím si, že každý jejich člen je úžasná osobnost. Tady se to jen potvrzuje. Je tu celkem hodně vtipných příhod natočených během různých tour, ale Tuomas se tu hodně rozvypravuje i na vážná témata. Tento film se dívá na Nightwish z trochu jiné stránky, než ostatní, ale jako to pro mě bylo zábavné u poučné zároven. Kdyby podobný dokument natočilo spoustu jiných skupin, tak by to možná ani tak dobré jako v případě Nightwish nebylo. Pět hvězdiček! ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Nightwish with Tarja forever!!!! Pro fanoušky Nightwish povinnost, teď myslím pro fanoušky opravdových Nightwish (Sorry Anette Olsone). Nutno slyšet jak krásné může být spojení operního hlasu s gothickým rockem (či metalem). ()

MGTka 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument. Jejich chování hraničí občas s totální pubertou, ale zasmála jsem se perfektně. ale v takové zimě si plout na lodičce...fuj fuj Tuomasi ()

Reklama

Reklama