Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

castor 

všechny recenze uživatele

„Vyhrabala se z vlastního hrobu.“ Dosti matná a nepřesvědčivá sonda do mrazivých událostí letitých vražd mladých dělnic, které se chtě nechtě dějí na mexickém pohraničí. Nejen investigativní reportérka Jennifer Lopez, ale i celý příběh se bohužel tváří nesmírně vážně a všichni zúčastnění by si tak moc přáli, abychom je i vážně brali (ostatně celé vyprávění je inspirováno skutečnými událostmi). Režisér Gregory Nava si nicméně vybral tak naivní formu vyprávění, že je i kritický tón zašlapán do prachu mexického písku. Celé je to až příliš tezovité, bez zápalu, bez jiskry a jen matně vzpomínám, kdy se Antonio Banderas objevil v něčem nadprůměrném!! ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Bordertown je zvláštní snímek. Za prvé ten příšerný český název, ale co už. Za druhé polodokumentárně zpracovává zajímavé téma o vraždách mexických žen. Za třetí zdatně kombinuje prvky dramatu, thrilleru, horroru i kri-mi. A za čtvrté je to další spolupráce Gregoryho Navy a Jennifer Lopez - a těm dvěma to šlape. Bordertown patří mezi ty slušnější filmy daného žánru, ačkoli je příliš roztahaný a jeho tempo kolísá. Nava naštěstí umí vytvořit atmosféru i napětí, uvěřitelně vykresluje náladu a prostředí z mexického městečka Juaréz. Herci slušní, J.Lo je v té roli sympatická, Banderas potěší a Maya Zapata je slibný talent do budoucna. 7/10 ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě především námět, ačkoliv ani zpracování není úplně nejhorší. Občas neškodí připomenout jak vypadá odvrácená tvář zemí, kam našinec vyrazí většinou leda na exotickou dovolenou. "Bordertown" mimo jiné dokládá, jak těžké, ne-li nemožné, je něco na tomto stavu změnit (v této souvislosti se mi vybavil "africký" snímek "Nepohodlný"). Podobné filmy si zaslouží pozornost a nic na tom nemění skutečnost, že težko něco vyřeší a některé diváky třeba i otráví (o čemž svědčí třeba komentář Soweeka). Jen na okraj: ve spojitosti s místem děje tu v komentářích občas padne slovo "městečko" - Juárez má něco přes 1 300 000 obyvatel a spolu s americkým El Pasem tvoří dvojměstí čítající o další milion lidí víc. To už by si možná zasloužilo nazývat ho městem, co vy na to? :-) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Zase další z filmů o zabíjení lidí, když už to neni vyvraždování v Africe,tak jsou to problémy na mexicko-amerických hranicích. S touhle tematikou to už zkoušel Fast food nation a dopadl uplně stejně jako Bordertown, film je nezajímavý, nemá spád, Lopezová s Banderasem tomu moc nepřidávají. Na tuto slabotu jsem se díval na čtyřikrát v průběhu tří dnů a to jsem rád,že jsem to vůbec dokoukal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré patria do zlatého fondu kiematografie svojou inovatívnou formálnou štruktúrou a sú považované za umelecké, ale o našom svete niekedy nič dôležité nevypovedajú a sú filmy absolútne priemerné a zabudnuté, ktorých posolstvo je ale nesmierne dôležité. K druhému typu patrí aj Bordertown. Obsahuje občas takmer až nechcene parodické scény, množstvo scenáristického klišé, ale jeho odkaz je nespochybniteľný. O tejto problematike som nemal ani páru a tým pádom som nesmierne rád, že som film videl. A jeho nedostatky na tom nič nezmenia a preto sa mi ich ani nechce rozoberať. Mali by ho videť všetci, vrátane Trumpa a jeho administratívy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Lauren (Jennifer Lopez) spolu s Evou (Maya Zapata) poslouchají v autorádiu píseň "La Camisa Negra" kolumbijského zpěváka Juanese. S tímto zpěvákem se setkají, když s tou samou písní vystoupí na oslavě narozenin, Evy se zeptá na jméno a věnuje jí autogram. (Prochy38)
  • Natáčelo se v Albuquergue a v mexických lokalitách Nogales, Sonora, Chihuahua nebo Baja California. (Terva)
  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)

Reklama

Reklama