Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 033)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady dlouho rozepisovat, protože to v podstatě nemá smysl. Bavil jsem se a to tak, že hodně. Spousta akce, spousta zombíků, jednoduchý přímočarý děj. Navíc mě velmi potěšili béčkoví herci Jeff Fahey a Michael Biehn, jejichž herecké kariéry nechává Rodriguez v závěru vybuchnout a symbolicky ukončit. Jediný, pro mě ale zásadní zápor, bylo určité zapojení do celosvětového kontextu (Bin Ladin apod.). Pokud by Rodriguez nechal film a jeho fikční svět vyřádit se jen v lokální oblasti a nerozšiřoval jej globálně, hodnotil bych za pět. Možná jsem to vysvětlil poněkud polopatě, snad to příležitostný čtenáři pochopíš. P.S. Joe C. D'Amato vs. Joe D'Amato - jen shoda jmen, nebo souvislost s pornoprůmyslem něco značí? ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jen taková jedna škaredá, opravdu škaredá středa patnáctého kteréhosi roku kdesi u Austinu v Texasu, mistrem R.R. řádně pojednaná v žánrové parodii (d.m.s.n. tedy než o nějakou zde v komentářích zmiňovanou >poctu< jde spíše o parodii) plné bizarních fórků v boji s chemickými mutanty a hře o nejlepší soc (čili máčku po našem) ke grilovanému masu, jejíž tajemství nakonec spočívá v nechtěném přidání lidské krve a je jak jinak než odnešeno do hrobu... ;o] . . . Zábavně drsné a i bez přidání >hloubky< chutné a rychle stravitelné >maso< , grilované jak jinak než na 120! (stupňů i procent... %-) . . . A víc už není třeba tuhle oddechovku okecávat - jak říkám, nehledejte v tom žádnou hloubku a raději si vychutnejte ty koule - doslova... Dobrou chuť! '-P - - - - - (Poprvé viděno kdysi v čase čerstvé distribuce na dvd /s původní zvukovou stopou a originálním formátem obrazu/, hodnocení 26.9.2011 po dalším vychutnaném repete 12774., komentář zde jako osmistýčtyřicátý - 26.9.2011) ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Grindhouse, část druhá. A jednoznačně zábavnější (nehty na levačce vydržely). Drsnější, krvavější, hustější. Měl jsem možnost nakouknout Robertu Rodriguezovi přes rameno, když psal scénář - nikomu to prosím Vás neříkejte, měl to na 4 řádky, ale to skoro vůbec nevadí. Hlavně, že je před kameru přihráváno nekonečné množství zmutovaných klátivců s krvavými jebáky velikosti pingpongového míčku a že je hlavní hrdinové mohou porcovat střelnými zbraněmi, automobily nebo vrtulí vojenské helikoptéry. A že jsou ústřední postavy výborné, i když v ani jednom případě ne tak cool, jako byl Kurt Russell v Death Proof. Michael Biehn střílí trefné hlášky plné černého humoru, Freddy Rodríguez předvede špičkovou akrobatickou sekvenci s noži a Rose McGowan dovede spojení ženskosti a brutality k dokonalosti. Film je zaplněn šílenými nechutnostmi, takže po dvaceti minutách se možná někdo z Vás odporoučí se slovy: "A velebnosti, du blejt!" Jo a Quentin Tarantino je úchylák! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější Rodriguezův film od Desperada? To snad ne! Ani by nevadilo, že je film nabouchaný samoúčelnostmi a plytkými hereckými výkony - beztak se na to v tomto subžánru nehraje, zvláště když napodobuje starou brakovou horrorovou vlnu-, ale s avizovanou zábavností je minimálně polovina Planety Teror dost na štíru. Klidně by mi stačilo ke spokojenosti, když po place pobíhají lepé děvy s brokovnicemi, chlapi si hrají na drsňáky (F. Rodriguezovi jsem to ale vůbec nežral), fuckuje se o stošest, kolem se komíhají směšní zombíci s krví konzistence slizu a sem tam něco vybouchne. Jenže tenhle krvavý guláš chutná tak nevýrazně a podruhé už na něho nebudu mít chuť. Ani kvůli Rose McGowan a jejímu úvodnímu rajcovnímu go-go tanečku. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborná brutální oddechovka a naprosto nejpovedenější splatter za poslední dobu... Opravdu, tohle beru jako poctu starým krvákům, romerovkám, splatterům, video nasties atd. Je to prostě jízda, kterou člověk naprosto nemůže brát vážně a jen koukat a bavit se, pokud je zrovna ten typ diváka ... kterému tyto filmy nevadí, právě naopak. Výtvarně naprosto geniálně ztvárněné, nápad se "zaprášeností" filmu je perfektní, role Toma Savinniho, paráda ... Jen bohužel humoru jsem se jaksi nedočkal. S mnoha méně triky, omáčkou, efekty a jednodužším prostředím (opuštěný bar-chata) si vystačili nedávno tvůrci podobného úletu "Krvavá hostina", který mne po pravdě bavil víc, už díky naprosté ujetosti a hlavně alespoň občasnému humoru, který tady na mne jaksi nezapůsobil (a byl zde vůbec?), krom naprosto skvělého Tarantina a jeho hlášek ... Jinak ale "Planeta Teror" naprosto super. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • To, že se Bruce Willis (Muldoon) objevuje ve vedlejší roli, je odkazem na starý marketingový trik, který často používali filmaři béček. Podepsali smlouvu s velikou filmovou hvězdou, která byla vidět třeba jen v několika záběrech, zatímco ostatní scény byly točeny s dvojníkem, který byl otočený zády. Obrázek hvězdy se pak umístil na plakáty, aby se zvedl zájem o film. (HappySmile)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama