Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 033)

Tosim 

všechny recenze uživatele

No, původně mě napadlo, že umět točit takovéto podobné filmy je nepotřebná dovednost č. 96, ale vážně mě to dostalo. Někde je ta ona potřebná nadsázka dávkována úměrně, někdy je přehnaná, proto ty čtyři hvězdičky. I přes občasnou nechutnost jsem se vážně bavil, a to snímky o zombies opravdu nejou moje krevní sk... (chybí díl komentáře) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez se vrátil tak jak ho mám nejraději. A že už bylo po dětinských SPY KIDS a vyprávěcímu SIN CITY na čase. PLANET TERROR má grády. Bobtnající zombíky, hláškující týpky a akci, po které se mi od dob, kdy jsem poprvé viděl DESPERÁDA stýskalo. Herecká sestava je taky výborná. Záporácký Bruce Willis, nádherná Rose McGowan a drsňák Freddy Rodríguez, který se po HARSH TIMES předvedl ještě v lepším světle a věštím mu slibnou budoucnost. Čistokrevná zábava, která GRINDHOUSEry potěší mnohem víc než Tarantinův kousek. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ač je to k nevíře, Rodriguez filmovými znalostmi trumfuje i Tarantina a jeho Planeta Teror je naprosto dokonalým koncentrátem žánrových úchylek, vrtochů i nedostatků. Pátrat po smysluplnějším ději může leda tak ten, komu se trashová estetika hnusí, popř. si ji nikdy na vlastní divácké smysly nevyzkoušel. Nejodvázanější nášup roku, který vrší jeden nápad za druhým, kde vše korunuje Rose McGovan, kterou tímto pasuji na nejžhavější dračici letošní filmové sezony a Rodrigueze na nejodvážnějšího freaka, kterému se nic nepříčí (smrt zvířat či dětí). Chci okamžitě Machette, popř. Grindhouse II! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jako velký příznivec a obdivovatel starých 60' a 70' amerických exploitation grindhousů, jsem byl na tento film skutečně natěšen, na kvalitně zpracovaný snímek z této kategorie se vždycky rád podívám a toto byla prostě ve své žánrové kategorii jistě bomba! Perfektně namíchaný navíc i vtipný (černý humor a notná dávka nadsázky) a hláškovitý (komické hlášky) mix všemožných speciálních efektů a nejrůznějších možných nových triků (kulometná noha Rose McGowan, sekající vrtule vrtulníku těsně nad zemí, náklaďák) , masek, makeupů, litrů sirupu, prostě a jednoduše masigo zombie (i když tady toto označení je značně sporadické) horor par excellance. + atmosféra, akce, speciální efekty, triky, masky, kostýmy, dekorace, hudba a především i digitální kamera. - snad ani není, možná slabší děj ale přesto film baví a stojí za pozornost..Druhý projekt Grindhouse o poznání lepší než první Death Proof, ale zas každý s úplně jiným rukopisem, takže nelze srovnávat. Pro mne ale klání T vs. R 0:1 ale co se týče hraní je natom zas líp Quentin:-) Rodriguez nezklamal, pro jiného režiséra by to byl asi už navždy těžko překonatelný film, pro Rodrigueze jen lepší průměr a možná nová výzva... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Planet Terror je zvrhlá pocta béčkovým krvákům, stejně jako Death Proof je velmi podobná svým předlohám a objektům svých narážek i skládání pocty, je tedy jednoduchá, přímočará a bez hlubší logiky, což je možná až na škodu, neboť vypnutý mozek je nutností, ovšem na rozdíl od Death Proof je její nadsázka a zábavnost divácky mnohem přístupnější a pochopitelnější. Planeta Teror s úsměvem na tváři a Braindeadovským černým humorem nechává obrazovkou protékat hektolitry krve a hnusu, z kterého se až "sympaticky" zvedá žaludek. Nechává své hrdiny býti stylovými hrdiny (v rámci těžkých žánrových klišé) a tím zprostředkuje nenáročnou, fungující zábavu... SE verze: 7/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • Cherry Darling (Rose McGowan) místo protézy dolní končetiny používá americkou útočnou pušku Armalite M16 ráže 5,56 mm s 40 mm granátometem M203. Ve filmu střílí plně automaticky, ale ve skutečnosti tento model pušky střílí jen dávkou po 3 nábojích nebo jednotlivou ranou. (c.tucker)
  • McGraw (Michael Parks) má zbraň Single Action Army ráže .45 LC. Cherry Darling (Rose McGowan) má na konci filmu místo nohy zbraň General Electric M134 ráže 7.62x51mm. (dc125)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama