Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evelýna, Violína a Merlína (M. Vášová, L. Havelková a K. Fialová) toužily po někom, kdo by je obveseloval, o koho by se staraly. Stačilo malé kouzlo a princezna Žanetka (T. Pokorná) musela vyměnit rodný zámek za vílí zahradu. Dokud byla malá, vílí svět jí poskytoval zábavu, jenže pak začala dospívat a víly se rozhodly, že ji vdají. Vybraly jí ale ženicha, kterého si Žanetka opravdu nemohla zamilovat – obstarožního a zlého krále květinových skřítků (S. Fišer). Když prohlásila, že si ho nevezme za muže, čekal na ni krutý trest, král ji proměnil v bílou kočičku. Vysvobozena bude, pokud si ji někdo zamiluje i v této podobě. A představte si, že se jeden takový našel. Jmenoval se Filip (J. Čenský)… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Plno důkazů zločinného chování vílího pokolení. Únos dítěte a ohrožování jeho výchovy, kuplířství a obchod s bílým masem, výroba psychotropních látek, týrání osoby žijící ve společném obydlí a tak dále. To je úplný krimifilm z drsného prostředí vílích zahrad a zámků. Jak v komentářích zaznívá, v jiném podání by tahle pohádka mohla být docela slušným hororem. ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem jí zas viděla v televizi a ani se nedodívala. Najednou mi spousta tady těch pohádek příjde směšných s těmi papírovými kulisami apod. Svou krásu tu neztrácí jen Terezka Pokorná a Jana Preissová, která tu hraje spolu se svým skutečným manželem královské rodiče a moc jí to sluší. Taky jsem si ráda zavzpomínala na Brigitu Zlámalovou, dětskou hvězdičku, která se pak na nějakou dobu stala televizní hlasatelkou... Takže ty hvězdičky dávám hlavně za ty sympatické herečky, skvěle zahraného krále skřítků a za to, jak se nám to se sestrou moc líbilo, když jsme byly děti ()

Reklama

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

No nevim no. Super krátká pohádka do které se snažil autor vhečmat na co nejkratším úseku co nejvíce pohádkovosti. Jedině co mě, ale zaujalo bylo, že mladičkou holčičku, chtěli ty staré vílí rašple provdat nejdřív za třistaletého krále skřítků a pak když z ní byla kočka tak si jí její amant chtěl vzít, nezávisle na jejím živočišném druhu. Možná jsem na pohádky straý, ale tahle pohádka mi fakt nic neřekla... ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Tyhle instantní pokojové pohádky mě jaksi neberou. Chutnají opravdu jako polévky z pytlíku, samej glutamát. Jo, mladičkí Preissovi byli hezký páreček, jako král a královna vypadali opravdu pohádkově. Jako když do tý pytlíkový polívky uvaříte opravdový domácí játrový knedličky. Neustále pletoucí hraběnka Stradová mi přišla jako promyšlená satira. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jedou jedou kolečka, na nich bílá ovečka ... něco něco něco ... já si pamatuji jen ten rým kolečka-ovečka, zbytek jsem vydolovala z paměti své sestry, která tuhle pohádku jako dítě milovala. Dodnes nevím, jestli kvůli té ovečce, nebo kvůli tomu, že se princezna proměnila v kočku. Ono to u člověka, který se chtěl propradnout ze školy zpátky do školky nebylo úplně zřetelné. Princezna Žanetka je pro nás obě velký pojem dodnes. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1981 v režii Karla Weinlicha i rozhlasová pohádka „Mé tety jsou víly". (Miggi90)

Související novinky

Květa Fialová 1929 - 2017

Květa Fialová 1929 - 2017

26.09.2017

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 88 let herečka Květa Fialová. Narodila se v české kolonii u slovenského Fiľakova do rodiny plukovníka letectva. Spolu se sestrou Blankou navštěvovala katolickou školu… (více)

Reklama

Reklama