Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evelýna, Violína a Merlína (M. Vášová, L. Havelková a K. Fialová) toužily po někom, kdo by je obveseloval, o koho by se staraly. Stačilo malé kouzlo a princezna Žanetka (T. Pokorná) musela vyměnit rodný zámek za vílí zahradu. Dokud byla malá, vílí svět jí poskytoval zábavu, jenže pak začala dospívat a víly se rozhodly, že ji vdají. Vybraly jí ale ženicha, kterého si Žanetka opravdu nemohla zamilovat – obstarožního a zlého krále květinových skřítků (S. Fišer). Když prohlásila, že si ho nevezme za muže, čekal na ni krutý trest, král ji proměnil v bílou kočičku. Vysvobozena bude, pokud si ji někdo zamiluje i v této podobě. A představte si, že se jeden takový našel. Jmenoval se Filip (J. Čenský)… (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

hermiona 

všechny recenze uživatele

Tyhle instantní pokojové pohádky mě jaksi neberou. Chutnají opravdu jako polévky z pytlíku, samej glutamát. Jo, mladičkí Preissovi byli hezký páreček, jako král a královna vypadali opravdu pohádkově. Jako když do tý pytlíkový polívky uvaříte opravdový domácí játrový knedličky. Neustále pletoucí hraběnka Stradová mi přišla jako promyšlená satira. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Plno důkazů zločinného chování vílího pokolení. Únos dítěte a ohrožování jeho výchovy, kuplířství a obchod s bílým masem, výroba psychotropních látek, týrání osoby žijící ve společném obydlí a tak dále. To je úplný krimifilm z drsného prostředí vílích zahrad a zámků. Jak v komentářích zaznívá, v jiném podání by tahle pohádka mohla být docela slušným hororem. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jedou jedou kolečka, na nich bílá ovečka ... něco něco něco ... já si pamatuji jen ten rým kolečka-ovečka, zbytek jsem vydolovala z paměti své sestry, která tuhle pohádku jako dítě milovala. Dodnes nevím, jestli kvůli té ovečce, nebo kvůli tomu, že se princezna proměnila v kočku. Ono to u člověka, který se chtěl propradnout ze školy zpátky do školky nebylo úplně zřetelné. Princezna Žanetka je pro nás obě velký pojem dodnes. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že dnes už bych tuhle pohádku nevydýchala, anžto se mi s věkem vyvinula alergie na studiové kulisy a také hůře než v dětství zvládám situace odporující logice, ale když mi bylo osm, dost jsem ten depkoidní příběh prožívala. Únos dítěte a obchod s bílým masem, co víc si přát - skvělé téma pro malé fakany! Některé hlášky z "Bílé kočičky" mezi mnou a mojí sestrou zlidověly (koukám v komentářích, že to společně sledovalo povícero sester:-)). A mimochodem, nenechte se mýlit neviňoučkým vzhledem bílých kočiček - jsou to obvykle veskrze zákeřné svině! 65% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Koukatelnost nepohádkového příběhu (víly z rozmařilosti unášejí nevinné děti a dopují je "kouzelnou marmeládou") udržují herecké výkony a veršované pasáže Jiřího Bednáře. Výprava chladně studiová jako hlavní ponožková víla. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Milé je vidět tu dle komentářů, že nejsem jediná, koho tahle pohádka v dětství děsila a to dost nepříjemným způsobem, narozdíl třeba od Zemanova Krabata nebo Pohádky o Honzíkovi a Mařence. Ty depresivní písničky! Stanislav Fišer jako příšera olepená květinami, k tomu podivně sterilní výkony nejspíš podmíněné příšernými kulisami, hellokittiovská hlavička navlečená na Tereze Pokorné. Nicméně ten příběh viděný natočený s jinými herci a s jinou výpravou by mohl být slušným hororem. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Příjemná studiová pohádka s velmi pěknými dialogy a verši hebkými, jako kožíšek bílé kočičky, která čeká na svou lásku. Děkuji za milé ztvárnění podivných víl, za královský půvab manželů Preissových i krásu dětských princezen. A to nejlepší na konec ... Stanislav Fišer, jako děsivý král květinových skřítků, přichází doprovázen zpěvem a barevnými křidélky svých poddaných. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vladimír Ráž měl tak příjemný hlas. Jeho recitace byla uklidňující. Najednou jsem ho zase viděla jako pohledného krále Miroslava, který k rozumu přivedl jednu pyšnou princeznu. Květa Fialová se do rolí víl a jiných nadpřirozených bytostí parádně hodí. Sama o sobě totiž působí tak nějak nadpřirozeně a nadpozemsky. Král skřítků, kterého hrál Stanislav Fišer chvílemi budil hrůzu, ale jinak byl opravdu kouzelný, takže maskéři odvedli velmi dobrou práci. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Škoda, že královští rodiče Preissovi mají tak málo prostoru. Stanislav Fišer je jako skřetí král kouzelně ošklivý. Ovšem co mi způsobilo šok - Čenský je o rok mladší než Tereza Pokorná a já si celou pohádku říkám, jestli pro ni není kapku starý... ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem jako dítě měla hrozně ráda. Nemůžu ji hodnotit z dnešního pohledu. Když si vzpomenu na ten zvláštní pocit smutku, který ve mně tehdy vyvolávala, a pro který jsem se od ní nemohla odtrhnout.... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto těžká kulisovka; navíc zbytečně dlouhá, která nemá ve svém výsledku co nabídnout. Příběh královské holčičky, která upadne v tenaty víl a později pána skřítků, který ji začaruje v bílou kočičku. Ještěže je poblíž mladík, který je schopen ji vysvobodit. Výrazný podprůměr. Hudba: Otmar Mácha ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Tak jsem ji našla, tu hororovou pohádku z dětství! Každou neděli po obědě, když se na obrazovce objevily úvodní titulky a děsivá hudba podvědomě naznačující, že se tentokrát natáčelo ve studiu, doufala jsem, že to není TAHLE pohádka... Malá unesená holčička mi nijak zvlášť sympatická nebyla, ale ty tři babky, které mi zpočátku přišly celkem milé, to byl pro moji dětskou hlavičku opravdu šok. Tak nevím, jestli mám tuhle pohádku dál nesnášet, nebo jestli ji mám chovat v srdci jako klenot, který mi ozářil cestu ven z bahna pohádkové černobílosti. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

No nevim no. Super krátká pohádka do které se snažil autor vhečmat na co nejkratším úseku co nejvíce pohádkovosti. Jedině co mě, ale zaujalo bylo, že mladičkou holčičku, chtěli ty staré vílí rašple provdat nejdřív za třistaletého krále skřítků a pak když z ní byla kočka tak si jí její amant chtěl vzít, nezávisle na jejím živočišném druhu. Možná jsem na pohádky straý, ale tahle pohádka mi fakt nic neřekla... ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Ultimátní trip nevkusu s cucákem Čenským, který byl ale tehdy zřejmě vrcholem pohádkové fantazie. Sledovat to jenom trochu při smyslech způsobuje pocit nevolnosti a totální deziluze. Každopádně utáhnout celý film na třech kulisách je obdivudhodné. A nebo ryze naivní ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prestoze je tam nadejna mlada Brigita, jako vzdy nadherna Kveta a zaslouzila Marie, stoji tato pohadka za starou belu. Navic ma muziku jak z Nemocnice na kraji mesta, coz me taky neuklidnilo. Takze jen pro opravdove fandy neprilis podarene televizni zabavy. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná záležitost, která i vcelku pobaví. Pro mě jednoznačně palec nahoru, i když třeba už asi nikdy nebudu opakovat. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Víly si přivlastní královskou dcerku, o kterou se začne ucházet přestárlý král skřítků, zatímco je zamilovaná do prostého Filipa. Z mého pohledu to nejlepší z pohádky jsou proslovy (zejména ten úvodní) vypravěče Vladimíra Ráže. Samotná pohádka je pak už poněkud fádní, kočičí královna, zejména pak když se snaží velet svým kočkám, byla zahrána nedobře. ()

Související novinky

Květa Fialová 1929 - 2017

Květa Fialová 1929 - 2017

26.09.2017

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 88 let herečka Květa Fialová. Narodila se v české kolonii u slovenského Fiľakova do rodiny plukovníka letectva. Spolu se sestrou Blankou navštěvovala katolickou školu… (více)

Reklama

Reklama