Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

T2 

všechny recenze uživatele

smutné, drsné a v celku dosť podrobné a pre budúcnosť konštruktívne vysvetlenie katastrofy ale dá sa takýmto veciam(zemetrasenie, tsunamy) vyhnúť, nedá! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Atraktivní námět, který se podepsal na výsledném formátu dokumentárního seriálu. Je v něm mimořádně velký prostor pro reklamu, takže se často opakují již známá fakta pro ty, co odběhli od přijímače během reklamního bloku. Některé případy byly skutečně zajímavé, namátkou výbuch těžební plošiny v Severním moři nebo exploze nahromaděných plynů v mexické kanalizaci. Dovedu si ale představit poněkud střízlivější zpracování, vhodnější pro veřejnoprávní vysílání. Celkový dojem: 55 %. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu se mi moc líbilo vše co je v úvodu již napsáno. Popis a nahlédnutí krok po kroku které vedly ke katastrofám. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zajímavost tohoto pořadu tkví především v samotných katastrofických událostech, které dokáží opravdu zaujmout. Samotné zpracování špatné není, i když je pravda, že opakování některých scén pořád dokola je mnohdy otravné. Stejně jako tu zmiňují někteří další uživatelé, tak když v epizodě o vykolejení vlaku u Eschede projela obruč podvacáte podlahou, tak jsem tvůrce proklínal... Zhlédnuté epizody (14): 1x09 Lanovka Kaprun (2000), 1x05 ICE Eschede (1998), 4x06 Chemička Bhopal (1984), 3x01 Lávky Kansas City (1981), 4x04 Nádraží Paddington Londýn (1999), 2x05 Trajekt Zeebrugge (1987), 5x02 Tsunami v horách Itálie (1963), 3x11 Zřícení obchodního domu Soul (1995), 4x04 Srážka letadel Německo (2002), 3x10 Olympiáda Mnichov (1972), 1x08 Exploze v Guadalajaře (1992), 4x01 Jedenácté září (2001), 6x01 Utoya Norsko (2011), 4x05 Kolize lanovky v Alpách (1998). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Seriál na zajímavé téma zpracovaný poměrně nezajímavě, místy nepřesně. Některé díly jsou ale velmi dobré, pro laika a člověka neznalého daných událostí naprosto dostatečné. 69% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak co. Oceňuji u jednotlivých dokumentů mix hraného dokumentu, autentických záběrů a 3D animací. Samotné katastrofy jsou strašné svými důsledky, počty obětí i tragédií pozůstalých. Nicméně některé díly jsou natočené ve stylu reality show - zaměření se spíše na lidské osudy než samotnou katastrofu, dojení slz navíc, a v předělech pro reklamu neustálé opakování již řečeného a viděného. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, výborné rekonstrukce. Jsem rád, že je technika tak vyvinutá a dokáže nám zprostředkovat události katastrof. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Klasicky pojaty vysetrovaci dokument.... Videl jsem par dilu a musim rict, ze jsem obcas neveril vlastnim ocim, jake mnozstvi shod nahod se muze odehrat behem pul hodinky a zapricinit takovou katastrofu... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument, který vysílala Nova a můžeme ho vidět i na National Geographic. Opakování již zjištěných poznatků je otravné, ale jelikož je v originále ten dokument plný reklam, tak je to pochopitelné. Pár epizod se sice tak úplně nevydařilo, ale většina se naopak velmi povedla (raketoplán Columbia, požár v tunelu pod Mont Blancem, bahnitá lavina v Itálii, požár v londýnském metru,...). Na krátkou stopáž se srozumitelnou formou dozvíme mnoho informací. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Podrobné, chronologické a logické vysvětlení mnoha katastrof. Rozbor do posledního detailu, včetně ukázky náročné práce vyšetřovatelů a odborníků. Někdy by ale neškodil větší spád jednotlivých dílů. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Dokumentární seriál jehož tvůrci přesně věděli čeho chtějí dosáhnout (ukázat nám jak malá chyba dokáže zabít stovky lidí a zničit majetek za stovky milionů) a vybrali si k tomu velice zajímavé katastrofy. Nicméně, jedna skutečnost mi poněkud drásá nervy a to je neustálé opakávání toho, co už jednou řekli a to kvůli častějším reklamním blokům na původní tv stanici. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře udělaný pořad. Občas jsem sice měl problém se zakončením většiny epizod a taky s občas trochu pochybníma informacema, ale zase na druhou stranu jsem se skvěle bavil a musím říct že i to vyšetřování nebyla jen tak kdejaká fraška. Pro chlapy určitě dost zajímavý pořad, u ženského publika už si nejsem tak jistý. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, průměrné dílko, které sem tam ukáže něco opravdu zajímavého, ale většina vysílaných "katastrof" jsou buď zoufale odbytá nebo taková nijaká. ()

Reklama

Reklama