Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Lucka D.C. 

všechny recenze uživatele

Absolutně mě to chytlo a nepustilo až do posledního dílu. Chytlavé, profesionálně zpracované, poučné. Chytře doplněné o strhující příběhy přeživší, čímž tvůrci dokázáli zaujmout a přitáhnout masu. Pro mě nejlepší dokument, jaký jsem kdy viděla - i přesto, že po shlédnutí některých dílů jsem měla téměř noční můry. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument, který vysílala Nova a můžeme ho vidět i na National Geographic. Opakování již zjištěných poznatků je otravné, ale jelikož je v originále ten dokument plný reklam, tak je to pochopitelné. Pár epizod se sice tak úplně nevydařilo, ale většina se naopak velmi povedla (raketoplán Columbia, požár v tunelu pod Mont Blancem, bahnitá lavina v Itálii, požár v londýnském metru,...). Na krátkou stopáž se srozumitelnou formou dozvíme mnoho informací. ()

Reklama

haffen 

všechny recenze uživatele

"Za vyuzitia najmodernejsej pc techniky sa dostaneme tam, kde nikto iny...", tymto sa chvalia tvorcovia ktori animacie priebehu vyuzivaju len minimalne. To ma na seriali sklamalo najviac. Neustale sa opakujuce fakty zacinaju po kratkej dobe nudit a otravovat. Skoda, ze sa to nenesie v duchu serialu Mayday. V podstate sa toho dozviem viacej cez wikipediu. K slabemu hodnoteniu dopomohol aj hrozne hlasovo nesympaticky Cesky daber (verzia tv Nova, neviem aky je na National Geographic) a jeho miestami uši rvúce nepresnosti typu "škipol" (Schiphol airport)... ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé dokumenty o katastrofách, pri ktorých naozaj rozhodujú detaily a súhra náhod, až si človek občas kladie otázku, či za tým nie je niečo viac. Zatiaľ čo obsahovo nemám veľmi čo vyčítať (jedine aby toho bolo viac), po technickej stránke už to až tak ružové nie je. Fakt je ten, že opakovačky ako pre blbých sú pravidlom a keby sa vynechali, bol by každý jeden diel skrátený aspoň o 1/3. To že niektoré časti sú v podstate jednou a tou istou schémou by som vedel odpoustiť. Tentoraz však nechám zvíťaziť obsahu nad formou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak co. Oceňuji u jednotlivých dokumentů mix hraného dokumentu, autentických záběrů a 3D animací. Samotné katastrofy jsou strašné svými důsledky, počty obětí i tragédií pozůstalých. Nicméně některé díly jsou natočené ve stylu reality show - zaměření se spíše na lidské osudy než samotnou katastrofu, dojení slz navíc, a v předělech pro reklamu neustálé opakování již řečeného a viděného. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (24)

  • V epizóde je spomenuté, že vyšetrovatelia skúmali ďalšie požiare v tuneloch z celého sveta. Pritom sú použité zábery z epizódy Peklo v tunelu (2004). (Hodnotim)
  • Epizóda odkazuje na udalosti vo Waco, ktorými sa podrobne zaoberá iná epizóda: Waco Cult. (Hodnotim)

Reklama

Reklama