Reklama

Reklama

Faunův labyrint

  • Mexiko El laberinto del fauno (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Píše se rok 1944 a dvanáctiletá Ofélie jede se svou těhotnou matkou za otčímem, frankistickým důstojníkem, který kdesi v horách na severu Španělska potlačuje zbytky republikánského povstání. Život ve vojenské posádce ale nenabízí Ofélii pouze realitu poznamenanou boji s povstalci, všeobecným nedostatkem jídla a velmi chladným vztahem s otčímem – v nedalekém starodávném labyrintu potká dívka jednou v noci starého fauna, který ji prozradí, že je ztracenou princeznou kdysi mocné pohádkové říše a současně poslední nadějí na její záchranu. Než se ale opět setká se svým královským otcem, musí splnit několik úkolů. Fascinující podívaná a silný příběh o tom, že ve světě dětské fantazie se za život, čest a odvahu platí stejná cena jako ve světě dospělých. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 605)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krutý film, po shlédnutí traileru jsem očekával nějakou mysteriozní pohádku a vyklubal se z toho docela masakr, kdo vzal na tohle do kina nějaké mladší dítě určitě ho pak bral na psych. vyšetření. Neskutečně kruté záběry, takové jsem už dlouho neviděl, ale naopak k tomu velmi hezký příběh, hodně silný filmový zážitek. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Kríženec surovej naturalistickej drámy a fantasy filmu pre nedeti sa rozhodne vydaril a moje celkom vysoké očakávania boli maximálne naplnené. Výborné na tomto výbornom filme je takmer takmer všetko - scenár, strih, kamera, hudba, zvuk (odlíšiť od hudby!), masky, špeciálne efekty, dospelá atmosféra; výnimkami, ktoré až tak výborné nie sú, sú herecké výkony, ktoré mi pripadli dosť nevýrazné a občasné naťahovanie scén, počas ktorého som si sem tam zívol. Dojem zanechal El Laberinto del Fauno výborný, ale trošku viac dynamiky by filmu prospelo a hodnotenie by v tom prípade išlo pravdepodobne hore. ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro natočil ponurú, temnú, občas aj drastickú rozprávku, avšak, ktorá je aj tak neuveriteľne nádherná, nezabudnuteľná s neskutočnou hudbou, čo skomponoval Javier Navarrete (je to určite jeden z najlepších soundtrackov, ktoré som počula). Vynikajúci sú tiež aj herci, síce neznámi, hlavne predstaviteľka malej Ofélie a "neviditeľný herec" Doug Jones, predstaviteľ Fauna a požierača detí...Zaujímavé je aj prelínanie II. svetovej vojny a fantázie, a koniec, ktorý každý pochopí podľa toho, či je pesimista alebo optimista:-)) Ja som to poňala za to optimistickejšie a tým pádom aj krajšie:)) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Je to takove michani jablek s hruskama. Fantasy pribeh je urcite zajimavejsi nema ale zase moc prostoru. Valecna cast je dobra hlavne diky postave kapitana. Nejedna se uplne o spatny film, jeho mnoha oceneni ale moc nechapu... ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsem vadný, možná jo. Nicméně pro mě to nebyl žádný velký zážitek. Hudební doprovod místy pěkný, zpracování místy dost brutální, výkony herců prostě zvláštní. Kostýmy naopak prvotřídní. Bohužel to na mě vyznělo spíš jako válečný konflikt. Kde válka je hlavním motivem děje a ukusuje si pořádný kus filmu. Na festivalu v Cannes prý diváci tleskali 22 minut po skončení filmu a já vím proč. Jednoduše byli bez sebe, že už to konečně skončilo :) Né, zas tak strašné to nebylo, jen mi to nepřijde jako něco prvotřídního. ()

Zlosyn.dna 

všechny recenze uživatele

Del Torov žánrový mix funguje naozaj skvele. Faunov labyrint spája už na prvý pohľad dva rozličné svety, svet mystiky, rozprávky, v protiklade k nemu funguje svet reality, kruté vojnové obdobie. Svet je postavený na uhle pohľadu, tentoraz vzývaný z pohľadu dievčatka Ofélie, ktorá uniká od krutosti otčima do sveta, ktorý jej dáva snové možnosti modelovať svoj vlastný ideálny svet po boku skutočného otca a milujúcej matky. Prechod medzi týmito dvomi svetmi je plynulý, rovnako ako nám ho ponúka sám život. Radosť a šťastie strieda bolesť a zármutok. Del Torovi sa podaril predostrieť zaujímavý príbeh, solídne zrežírovaný, nespadá to do klišé, dosiahnutie čoho je pri podobných typoch filmov prinajmenšom obtiažne. Negatívum je nevyužitie potenciálu, ktorý ponúkali úlohy, ktoré musí Ofélia splniť, aby sa mohla stať opäť princeznou. Tieto sekvencie boli príliš okrajovou záležitosťou, navyše boli naivné, jednoduché a fádne. Výrazným pozitívom sú herecké výkony, predovšetkým Ivany Baquero, ktorej som hltal všetko. A samotná taliančina filmu pridáva ešte čosi navrch svojou lyrickosťou. Určite si tento filmový zážitok zopakujem v dohľadnej dobe. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Trošku Alenka v říši divů, jen je pro trošku odrostlejší publikum. Sice jsem se u toho zas tolik nebál, ale věřím že drobotina by si lehce ukákla. Fantasy svět je zajímavým způsobem střídán historickými válečnými pasážemi. Kdyby del Toro udělal čistě jen fantasy, tak by to bylo podle mě intenzivější a trošku podmanivější. Na druhou stranu díky více dějovým linkám je stále na co se koukat (to platí především pro část Faunova labyrintu). Budu se opakovat, ale prostě pro španělské horrory nebo mysteriozní dramata mám velkou slabost a Faunův labyrint není výjimkou. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tak strašně dlouho se mi do toho nechtělo, ale nakonec to bylo dobrý. Těžko nazvat pěknou pohádkou, přesto právě ty fantasy prvky byly nejlepší. Dějová linka s partazánským odbojem se mi nelíbila. I tak to ale byla nadprůměrná podívaná s koncem, který rozhodně překvapí.. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem o Pan's Labyrinthu četla, ale bylo to dávno, nikdy jsem neměla chuť si to pustit a ani nevím, proč tomu tak bylo. Faun byl nádherně vyobrazený, kdykoliv byl na scéně, tak to byla slast pro mé oči.. Naopak to odporné stvoření (pojídající děti nebo aspoň jsem to tak pochopila) bylo něco nejhoršího, co jsem kdy viděla a zároveň jsem si řikala, jak geniální nápad na stvůru to je. Příběh se mi neskutečně líbil, malá Ofélie byla ve své roli přesvědčivá a víc bych si od filmu nemohla přát.. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě průměr, jen mi nesedl ten velký prvek fantasy světa. Del Torro umí točit tyhle světy, ale dětský? Vedlejší nacistická linka mi seděla víc. Masky ovšem tradičně skvělé. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je strašidelná zmes hororu, histórie a fantázie, ktorá funguje súčasne na všetkých úrovniach. 7/10 ()

chlupatec 

všechny recenze uživatele

Toto byl pro mě přesně film, na který se tak dlouho tešíte a představujete si ho, že když ho pak vidíte, tak není zdaleka tak dobrý, jako byl ve vašich představách. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, kde je proložení partizánské války s pohádkovým příběhem(ale ne jen tak obyčejnou pohádkou). Sem tam nějaká ta brutalita, celkem zajímavé na podívání. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Úchvatný a podmanivý filmový zážitok! Del Toro podľa mňa nie je celkom kompletný, ale práve to sa mi na ňom páči... Každopádne však musím priznať, že som bol dosť zaskočený brutalitou a tragikou celého príbehu. ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě jako pohádka pro dospělé okořeněná partyzánskou dějovou linkou. Nebýt znatelného rukopisu Guillerma del Tora tak by to byl průmerný film. Ovšem Toro to svými efekty a hlavně svými bytostmi vytáhl na vyšší úroveň. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych se nezlobil, kdyby se Del Toro vykašlal na Hollywood a točil už jen filmy zpět v Mexiku nebo ve Španělsku, protože by si mohl dovolit dělat mnohem více věcí, které by mu útlocitní Američané asi neschválili. Devil's Backbone a právě El Laberinto del Fauno jsou toho důkazem. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Velice nudná, po všech stránkách průměrná záležitost s pěkným stromem, oční obludou a...a...a to je všechno. Pohádka pro děti moc drsná a pro dospělé moc infantilní. Hlubší podtextová rovina kterou člověk po přečtení popisku očekává zcela chybí. ()

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama