Reklama

Reklama

Faunův labyrint

  • Mexiko El laberinto del fauno (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Píše se rok 1944 a dvanáctiletá Ofélie jede se svou těhotnou matkou za otčímem, frankistickým důstojníkem, který kdesi v horách na severu Španělska potlačuje zbytky republikánského povstání. Život ve vojenské posádce ale nenabízí Ofélii pouze realitu poznamenanou boji s povstalci, všeobecným nedostatkem jídla a velmi chladným vztahem s otčímem – v nedalekém starodávném labyrintu potká dívka jednou v noci starého fauna, který ji prozradí, že je ztracenou princeznou kdysi mocné pohádkové říše a současně poslední nadějí na její záchranu. Než se ale opět setká se svým královským otcem, musí splnit několik úkolů. Fascinující podívaná a silný příběh o tom, že ve světě dětské fantazie se za život, čest a odvahu platí stejná cena jako ve světě dospělých. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 605)

zimi 

všechny recenze uživatele

Ale jo už jsem viděl horší, ale rozhodně lepší filmy! Jednou to vidět proč ne, podruhé ani nemusim! Sorry ale průměr!!!!!! ()

dopestMF 

všechny recenze uživatele

tento film od del Tora je (sorry za výraz) trocha ojeb na diváka. Celé to je zabalené v nádhernej výprave s úžasnou kamerou a skvelými hercami, avšak ten (opäť sorry za výraz) ojeb ojebov je v tom, že celý ten príbeh je vlastne úplne nezaujímavý, samozrejme nájdu sa útržky ktoré diváka zaujmú - napr. útržky ohľadom vykresľovania Vidalovho charakteru, pocit znechutenia Mercedes, hrdé srdce lekára atď. V čom ma ale del Toro absolútne ´´ zabil´´ je to, že vykreslil celé prostredie vojnového Španielska podobným štýlom ako to dokázal len sám E.M. Remarque a práve pre toto si ma tento film získal. Ďalším aspektom je takmer tá najdokonalejšia hudba akú som kedy v živote počul. Škoda, že del Torova produkcia po tomto filme išla trošku nadol v každom prípade toto je u mňa za tri a trištvrte *. Ja na tento film nezanevieram a pozriem si ho rád znovu. ()

cochtan523 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro před divákem rozehrává válečnou realitu kombinovanou s prvky fantasy, vše se krásně prolíná a jedna část filmu zvýrazňuje tu druhou. Pokud by byly samostatně, příběh by neměl kouzlo, které jejich spojením získal. Po dlouhé době zase film, který stojí za to vidět. ()

Amy Rich Roll 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem si nedokázala představit, jak může melancholie bolet, krásně bolet... Tenhle film v sobě přezázračným způsobem spojuje obě strany tohoto pocitu - naprostou krásu a tu nejhlubší možnou melancholii... Emoční zážitek, ze kterého čerpám ještě dnes... ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Die, die sie faschistischen schweine! Á, vy už jste tady. Promiňte, nechal jsem se drobítek unést. Ten kapitán mě teda hnul žlučníkem. Má kliku, že mu udělali třetí nozdru ty partyzáni, jinak bych se do toho dalekýho Španělska vydal a vlastnoručně mu nakopal šourek. Chudák ta holčička, ta si vytrpěla svoje. Ještě že zjistila, že je princezna, jinak by to těžce schytala a už by ani nepípla. Takhle se může všem smát do ksichtu. Teda jako do obličeje. Ale neměla to lehký. Já jsem teda taky zvyklej na různou nadpřirozenou verbež, ale ona je jenom malá holka, rozumíš. A třeba ten hajzl s těma vočima v rukách, to bych měl bláto v trenclích i já, to vám povim. No nic, rád jsem s váma pokecal, ale už musim běžet. Mám tajnou misi v nějakym hradu. Tak čabásek, zas někdy příště. B.J.Blazkowicz ()

nel.lyct.7 

všechny recenze uživatele

Před shlédnutím tohoto filmu jsem byla velmi skeptická. Říkala jsem si: Zase jeden film s nadpřirozenem a ještě zasazen do zvláštní doby.Ale čekalo mne velmi milé překvapení. Líbila se mi struktura příběhu i herecké výkony. U filmů z druhé světové války jsem zvyklá na obvyklá umístění: Francie, Anglie, USA apod., proto mne prostředí Španělska mile překvapilo. I tak jsem si pořád říkala, jak jen to může skončit: A pak přišel neuvěřitelný konec, který mi naprosto vyrazil dech. Film jsem shlédla ještě několikrát a bez okolků ho zařadila ke svým nejoblíbenějším filmům. ()

saidlik 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu mi nebylo jasné, zda chtěl Del Toro natočit film pro dospělé nebo děti. Výsledný snímek totiž prolíná oboje, ale hrubým způsobem bez kouska citu. Máme zde pohádkové pasáže s holčičkou tak naivní a hloupou, že se z minut stanou hodiny a také pozadí španělské občanské války, jež mi přišlo stokrát zajímavější i přes místy trochu přemrštěnou brutalitu. Závěr mě poté jen utvrdil v tom, že snad ani sám režisér nevěděl pro koho film točí. Stejně jako nenecháte děsivého strýčka vyprávět synovy pohádku, nenecháte Del Tora točit toto. Ani v jednom případě totiž výsledek nebude zrovna ideální..... 55% ()

dense 

všechny recenze uživatele

Co se může honit hlavou malé holčičce uprostřed španělské občanské války? Docela děsivé fantazie. Přemýšlím, jestli jsem viděl něco děsivějšího. Někdo srovnává tento film s d Ďáblovou páteří. Ta v sobě ale nemá tak děsivý a současně odvážný náboj. ()

Danny71 

všechny recenze uživatele

Je to velmi drsný a smutný film, ale skvělý. Vystihl bych to asi termínem antipohádka, hodně z toho mrazí. Rozhodně ale můžu doporučit. ()

Matrix44 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedno obrovské sklamanie. Mal som pocit že sa pozerám na násilnejšiu verziu Narnie. Dej je úplne prázdny a ničím nezaujímavý, len plocho plynie. Hodnotím to na jeden a pol hviezdičky za vizuálne spracovanie :( ()

ERINYUS 

všechny recenze uživatele

Tak nádherné a pritom tak bolestivé...splynutie paradoxov...reality a sna..skutočnosti a fantázie..alebo to celé je inak?! ()

suen 

všechny recenze uživatele

No, tohle není film na romantické večery při svíčkách. Tahle pohádkově - horrorová, neuvěřitelně depresivní podívaná, je zaručený zabiják příjemných večerů. Každopádně k filmu, Pan del Toro u mne v poslední době není zrovna vysokov žebříčku oblíbenosti, jelikož se podílel na mnou nenáviděné filmové adaptaci hobita, ale tímhle kouskem u mne opět stoupl pořádně vysoko. Nádherná ukázka toho jak se zoufalá, dětská mysl vyrovnává s něčím pro ni tak nepochopitelným. jako je válka a vraždění. Toto je přesně to co ve vás film vyvolá, pocit, že jste nic nechápajícím dítětem, kterému zbyla jen jeho vlastní fantazie, se kterou musí přečkat hrůzy nastražené krutým životem té doby. Nádhera. ()

xmarco 

všechny recenze uživatele

Ani neviem preco 3... Menej by mi bolo blbe... Pribeh dievcata a fauna totalne v uzadi, sorej mohli pracovat na tom. U mna slabota ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Jak kritici, tak diváci podle mě přeceňují tuto temnou rádoby zasvěcovací pohádku, naroubovanou na příběh trudného dospívání. Její obsah tone v působivých zvláštních efektech roviny fantazijní (těžko říci, zda tu bytosti jiného světa dokládají spíš jeho existenci, nebo pokročilost filmové techniky) a v naprosto samoúčelných krvetocích roviny "realistické", již navíc zaneřádila ta nejnestydatější klišé hry na partyzány a fašisty. (Kdyby v oskárkovských dostizích existovala kategorie "nejlepší herec v roli sadisty", chudák Sergi Lopez by měl rozhodně naději.) Bez zmíněných životabudičů by ve "Faunově labyrintu" nebylo nač se dívat : jeho příběh jako by existoval jen kvůli obrázkům, namísto aby mu ony sloužily. Lesklá pomíjivost, zvlášť když se na jejím pozadí tyčí Ericeho "Duch úlu". ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Opět guillermovská atmosféra filmu, zajímavé střihy mezi realitou a fantasy příběhem, souběžně plynoucím. Krutost kapitána a láska matky Ofélie, která žila napůl v pohádkovém světě, ve kterém ji provázel prazvláštní faun považuji za hlavní aspekty filmu.. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Hvězda dolů za to, že je Faunův labyrint vynášený do oblak, ačkoliv si to vůbec nezaslouží. Hvězda dolů za absolutně nesympatickou holku v hlavní roli a za strašný dabing. Hvězda dolů za to, že to bylo tak nezajímavé, až jsem to v půlce vypnul a šel dělat něco zajímavějšího jako třeba koukat na bílou stěnu u mě doma. Poslední hvězdu strhávám za absolutní absenci jakéhokoli napětí, či děje. Od odpadu to dělí jen pár věcí, jako třeba docela zajímavé masky a za těch pár brutálnějších scén. Jinak absolutně nemá tento film co nabídnout. ()

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama