Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 1

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 076)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Del Toro sa po Bladovi 2 potreboval opäť raz vyjašiť a ja mu to žeriem. Primitívnu plnku digitálneho koláča som vychutával (rovnako ako pri Transformeroch) a ani vedomie, že by sa dalo chytrejšie mi nedovolí nezdielať jeho bujaré nadšenie, byť ako konzument obrázkov. Jednoduché, úderné a zábavné (glasshole). 90% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

a tak Zlatá armáda spočinula v klidu a byla uzavřena do nitra země. A čeká... Tichá, nehybná a nezničitelná …. Začíná to jako pohádka, pokračuje to jako pohádka a nakonec to jako pohádka i skončí. G.del Toro se vyřádil. Ukázal dobrodružnou duši a jeho osobité vidění světa (zde toho komiksového) je dle mého gusta. Příšerami se to hemží jako v MIB, spousta akce (např. skvělá pasáž s vílami Zubničkami) a hlavně dost vtipných hlášek. Pro mne je Hellboy 2 spolu s Wanted vítězem ve své kategorii pro rok 2008. Protože komiks – to by měla být především zábava. A já se bavím rád! PŘÍBĚH**** HUMOR**** AKCE***** NAPĚTÍ *** ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Del Toro je velmi talentovany a schopny reziser, no jeho filmy sa delia na dve skupiny. V mexiku natocene majsterstriky a filmy natocene v hollywoode. Hellboy 2 patri do druhej skupiny. A iked je Hellboy 2 zabavny, ma skvelu akciu (vinikajuca choreografia subojov), uzasne masky a kostymy, nadherne bizardne prisery a vobec je del Torovsky vymazleny, na rozdiel od mexickych filmov ktore su cirym plodom del Torovej tvorivosti (Faunov Labyrint, Devil, Cronos), Hellboy 2 je film sputany hollywoodskou zeleznou koselou. Po Faunovom labyrinte som akosi ocakaval, ze Hellboy 2 nabura okukane americke postupy. Nestalo sa, no sklamany nie som. Tak ci tak, svojou hravostou, prepracovanostou a laskou s ktorou ho del Toro stvoril, strci vacsinu sucasnych blockbusterov do kapsy. (8/10) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tento rok pro mě ruďák porazil zeleňáka ve všech směrech a Guilermo del Toro překonal pro mě nezajímavou jedničku. Masky vypadají výborně, na akci se dost dobře dívá, příběh mě bavil, ale nejvíce mě vadila romantická linie mezi Hellboyem a Liz, která byla dost nezajímavá, ale naneštěstí ve filmu se jejich vztah až moc neřeší a jede se spíše na akci. Pro mě Hellboy docela překvapením, film vcelku rychle utekl a při té mase efektů jsem naštěstí nemusel vůbec přemýšlet, mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zábavný, ale ne tak kulervoucí jako trailer, což je asi zapříčiněný hlavně tim, že příběh trochu postrádá větší spád, svižnost, celistvost a možná i lepšího záporáka, ale neni to rozhodně nějak extra markantní, aby to vadilo ve větší míře a zapomene se na to hned, jak Hellboy naběhne do záběru zmasakruje pár mutantskejch zmrdů se svým mega kanónem a do toho ještě pronáší jednu parádní hlášku za druhou a že takových akcí tam je požehnaně, což je tady jen a jen kuprospěchu věci. Já rozhodně zklamanej nejsem, i když jsem taky čekal ještě větší hellboyovskou řežbu ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Když Hellboy (Ron Perlman) vyzve prince Nuadu (Luke Goss) na souboj, Nuada se ho zeptá, jakou si vybere zbraň, Hellboy odpoví: "Five-fingered Mary" ("Pětiprstou Mary"), čímž myslí svou kamenou ruku... ale na této ruce má pouze čtyři prsty. (polabecak)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 76 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 168,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama