Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi hezky zpracovaný příběh pilotů první světové války. Jaké drama to pro ně bylo a jak statečně dávali svůj život v sázku. Efekty taky nejsou zlé a tak musím pochválit tenhle nepříliš známý kousek. Letecké souboje byly zvládnuty docela solidně a uvěřitelně, takže jsem si to plně užil. Vskutku dobrý výsledek. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdařilí snímek z neokokaného prostředí 1. světové války. Je sice pravda, že herci jsou spíše průměrní (někdy ještě horší), dialogy taky nejsou nic extra ale hlavní jsou letecké souboje, kterých je celkem dost a jsou pěkně udělané. Jen je škoda, že se film utápí v klasickém americkém patosu a režisér nejspíš občas nevěděl jestli chce točit zábavnou akční podívanou nebo realistický válečný film. Ale i tak jsem se celý film dobře bavil. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Film mi sednul, letecké souboje byly skvělé. Red Baron a Blue Max mají konečně po řadě let sourozence. Filmů o první světové se zrovna moc netočí a o letcích už vůbec ne, s tím se tak nějak skončilo v sedmdesátých letech... Tohle dílko mne velmi potěšilo. Letadla byla provedena výborně, digitalizaci se nebráním - shánějte dneska někde funkční Gothu ....* * * ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o válečný film, navíc inspirovaný skutečnými událostmi, je příběh neskutečně nudný a klišovitý, bez výraznějších emocí a s průměrnými herci. Nedočkáme se jediné silnější scény. I kompletně digitální letecké souboje připomínají spíše popcornovou oddechovku pro malé děti, než seriózní drama. Zasloužený komerční propadák! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento film ve mně už po prvním shlédnutí zanechal rozporuplné pocity. Uběhl nějaký ten rok, dal jsem si reprízu a zjistil jsem, že mám se snímkem ještě větší problém než poprvé. Vzdušné boje byly velmi pěkně animované (až na nesmyslné opičárny) a s klidem bych je ocenil čtyřmi hvězdičkami, ostatní děj měl povětšinou jen na dva kousky, ale pak tady byl ještě odpadový materiál (černošský pilot- pochopitelně potomek otroka, záchrana sestřeleného kamaráda z území nikoho, evakuace čtyřčlenné rodiny z nepřítelem obsazené vesnice). Znovu také došlo na typický americký přístup- zatímco ve filmech z období druhé světové války se vyskytuje jako německý tank pouze Tiger, tady němečtí stíhači létali pouze na Fokkerech Dr.I (a to ještě ve valné většině rudých), Albatros nebo Pfalz se neobjevil ani jeden, takže jo, bylo to zklamání. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Celorudá barva Fokkerů Dr. 1 je velmi zavádějící, protože je považována za symbol tzv. Rudého barona, který jako jediný německý pilot létal s letadlem celým rudým. A to navíc jen přibližně poslední měsíc svého života na jaře 1918. Ve filmu však tento nátěr používá hned celá letka. (ČSFD)
  • Žádné velké studio se nechtělo podílet na financování snímku, a tak do něj peníze vložili producent Dean Devlin a Davit Elisson, syn zakladatele společnosti Oracle. (imro)
  • Když Beagle (David Ellison) popisuje výzbroj nových trojplošníků, zmiňuje kulomety Spandau s ráží 9mm. Kulomety Spandau M1908/15, ale používali střelivo ráže 7,92 × 57mm Mauser. (Rubicon)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama