Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Babel je již třetím snímkem vzešlým z úspěšné spolupráce režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárrita a scenáristy Guillerma Arriagy (Amores Perros, 21 gramů). Stejně jako v jejich předchozích společných projektech se i nyní náhodně proplete několik zdánlivě nesouvisejících lidských osudů. Dvojice Američanů, Richard a Susan, je na zájezdě v Maroku. Kvůli Susanině zdraví však musí svůj pobyt zde narychlo prodloužit... Chůva Amelia se bojí, že nestihne svatbu příbuzných v Mexiku. Spolu se synovcem se rozhodne, že tam tajně odjede i s opatrovanými dětmi... V Japonsku řeší mladá hluchoněmá dívka své psychické problémy. Ty jsou způsobené jednak sebevraždou matky, jednak neschopností komunikace s otcem... Synové marockého pastýře dostali kvůli hlídání ovcí od otce loveckou pušku. Samozřejmě ji chtějí vyzkoušet. Kulka letí dál, než mysleli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (899)

jaffinka 

všechny recenze uživatele

Prijemne. Ale presne souhlasim s tim, co se uz zde nekolikrat objevilo. Pribeh marockych chlapcu a pribeh z mexika se velmi dobre prolinaji. Treti pribeh z Japonska mi do toho vseho nejak nesedl. Mozna i to byl zamer, kdo vi. A musim opet opakovat uz psane: Chieko mela skocit. ()

vlads 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý film. Myslel som, že viac priestoru dostane Brad Pitt, ale aj napriek tomu som nebol sklamaný. V krátkom období som videl tri filmy, ktoré sa aspoň z časti odohrávali v Afrike. Boli to Krvavý diamant, Posledný škótsky kráľ a Babel. A tento film sa mi páčil najmenej. Nebol zlý, ale mňa až tak veľmi nezaujal. ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Dôstojné zakončenie trilógie AP, 21 gramov! Ako to Iňarritu robí že s hercov vždy vyžmýka maximum? A to je jedno či už ide o známych, alebo úplne neznáme tváre! Tak a hor sa Na BIUTIFUL! 77%. ()

nauru 

všechny recenze uživatele

Babel jsem viděl až jako třetí v pořadí po Amores Perros a 21gramů a přišel mi z nich nejslabší. Opět propletené osudy několika lidí, kteří k sobě zdánlivě nepatří. Ale povídka z Japonska mi přišla jako přídavek navíc. Hezky zahrané to bylo od Pitta a té mexické chůvy. Ani ten šťastný konec tomu nepřidal, příliš sladké, smutně to dopadlo jen pro chudou marockou rodinu. Film jako by se v celém ději hledal, ale nenašel. ()

Trepak 

všechny recenze uživatele

Ak Iňáritta skladá puzzle tak ako točil Babel... tie obrázky musia teda vyzerať. Umelo a silou-mocou napasované náhody, ktorým by ani on sám neuveril. Alejandro si týmto medzikontinentálnym prepletením osudov zobral na plecia viac ako uniesol. ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

González po Amores peros vytvoril ďalší filmársky skvost. Niekoľko samostatných poviedok, ktoré nakonci splynú v jedno vytvorili originálne a veľkolepé dielo, ktoré vo mne zostane utkvené v pamäti veľmi veľmi dlho. Tu ani nejde tak o Pitta a Blanchett /samozrejme spoľahlivé výkony/ ale o obyčajné ľudské osudy. Fakt silný emocionálny zážitok a pritom drámy veľmi nemusím. ()

PeterLBerger 

všechny recenze uživatele

Jen strach z odlišnosti mi brání, abych tomu dal hodnocení "odpad", které by takovému filmu odpovídalo lépe. Máme tvůrce, který není schopný zvládnout 20minutovou filmovou povídku tak, aby to bylo aspoň trochu zábavné nebo zajímavé. Chybí děj, chybí zápletka, chybí psychologie postav, chybí myšlenka, chybí vedení herců, scény jsou vystavěny tak, že to působí dojmem, že režíroval středoškolák, prostě hrůza. Tvůrce tedy vezme čtyři taková nepovedená dílka, přepíná mezi nimi a doufá, že si divák nevšimne, jak je to celé ubohé. Provázanost mezi příběhy pochopitelně nulová. Nejzajímavější na tom vlastně je, jak může taková stokrát ubožejší verze Knoflíkářů dostat na čsfd 80%. ()

Martyjoker 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím se všemi, komu ve filmu "překážel" japonský příběh. Když to trochu přeženu, fungoval trochu jako reklama, která v TV narušuje většinu filmů. Bez tohoto příběhu by si tvůrci ušetřili minimálně 30 minut, které mohli věnovat vygradování ostatních 3 dějových linií, které si o to doslova říkaly! ()

LukasLongr 

všechny recenze uživatele

Po postřelení Susan se pro Richarda stane malá vesnice v Maroku peklo na zemi. Film s více příběhy najednou, které ale do sebe zapadají. Chůva hlídá děti rodičům v Maroku a mezitím ve odvíjí příběh v Japonsku s rodinou majtele zbraně. Když jsem tento film vyděl poprvé, měl jsem problémy zjístit, o co jde. ()

xxxblade 

všechny recenze uživatele

Pro mě emocionálně vyvážený a skvěli film. Prostě drama jak má být. Zajímé spojení několika životních příběhů. ()

borboleta 

všechny recenze uživatele

Čím je Brad Pitt starší, tím zajímavější role hraje. Všechny "nejaponské" příběhy jsou silné, napínavé a hodně zajímavé, navzájem se doplňují a člověka nutí úplně se ponořit do děje. Japonská linie je ale zbytečná, je jako z úplně z jiného filmu a vlastně mi bylo úplně jedno, co se s tou hluchoněmou dívkou bude dít. Šla bych do pěti hvězdiček, nepřekousnu ale, že jinak skvělý film byl rušen linií asijského příběhu. ()

pepito25 

všechny recenze uživatele

Čriepky krehkých existencií podliehajúc neprebádaným silám vytvárajú obrazce. Siločiary súvislostí obmotávajú Zem. Osud človeka je tragický v tom, že víťazí nad človekom samým a on o tom vie. Vzťahy sú ako riečky v puklinách skál, niekedy zurčia pod povrchom, aby sa oveľa ďalej a neskôr vynorili na svetlo. Vzdor osciluje a je hybnou silou. Vždy. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

80% - Tento film je syrove smutny, bezutesny a frustruje divaka tim, jak nelogicky a presto verohodne se vsechny jeho postavy chovaji, kdyz celi nezvyklym situacim. Propojeni nekolika pribehu je jen velice volne a z meho pohledu neslouzilo vubec nicemu, snad jenom ospravedlneni jejich spolecneho umisteni v jednom filmu. Pitt si velice uzil svou chrakterni roli a mne se zde libil mnohem vice nez mladsi hezoun. ()

Související novinky

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Reklama

Reklama