Reklama

Reklama

Lovci duchů - Série 2

(série)
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2006–2007), 17 h 46 min (Minutáž: 40–55 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Kamera:

Serge Ladouceur

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jeffrey Dean Morgan, Jim Beaver, Lindsey McKeon, Fredric Lehne, Julian Christopher, Alona Tal, Chad Lindberg (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Všichni Winchesterovi jsou převezeni kvůli autonehodě do nemocnice. Jako jediný se probouzí Sam. Dean jako duch bloudí po nemocnici a vidí další duchy. John se setká se Žlutookým démonem a chce od něj nějak získat kolt Samuela Colta. Dean se spřátelí s duchem, který mu vysvětluje, jak ve světě duší vše funguje. Dean brzy pochopí, že duch, se kterým je, je Smrt a ta si chce jeho duši odvést na onen svět. Sam musí přijít na to, jak Deana vrátit do jeho těla, než si pro něj přijde smrt. (Varan)

(více)

Recenze (9)

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I think dad wants us to pick up where he left off. Saving people, hunting things, the family business. Ačkoli na první pohled se druhá sezóna liší od té první minimálně (stejná nejednotná zápletka, stejné potlačení hlavního děje, opět z větší části nenávazná struktura MOTW), má toho mnohem víc společného s monstrózně nabušenou sezónou pátou, a to tematicky (náboženství, víra a předurčení, boj se zlem v sobě samém, sebeobětování a sebenenávist, vyčerpanost a hrozící zrada vlastních hodnot), dějově (Croatoan, zvláštní děti, výběr nádob), atmosféricky i hudebně. Zatímco první série sloužila jako expozice na poli světa a vztahů, ta druhá předjímá a klade základy pro pozdější tematický a dějový vývoj. Jako jediná nemá od začátku jasně daný quest, a co se návaznosti týče, je snad vůbec nejroztříštěnější – což se do jisté míry dá považovat za stylové vyjádření stavu postav, jejichž svět ustrnul na místě –, přesto ji nelze než prohlásit za jasný krok vpřed, poněvadž její kouzlo spočívá především ve vyprávění pomocí témat a motivů. Vůbec poprvé se objevuje použití monster coby metafor a jejich propletení s ucelenější zápletkou, a kdo si téhle propojenosti témat, emocí a děje soustavně všímá, nebude mít problém odhalit vodítka k závěru a dalšímu pokračování – neboli po lopatě, pozorný divák nemůže být ve světle druhé série nijak šokován sérií čtvrtou a pátou a obviňovat Kripkeho, že jen nevěděl, co by. Vůbec neškodí, že vyzkoušené epizodické schéma je obohacováno neustálými narativními experimenty, které zabraňují, aby se MOTW stalo obehraným. Nejlepší epizody: In My Time of Dying, Tall Tales, Bloodlust, Born Under a Bad Sign, Nightshifter, What Is and What Should Never Be, All Hell Breaks Loose. Nejlepší postavy: Bobby, Ash, Azazel, Ellen, Trickster, Gordon (neboli černej H34D), Andy, Ronald Reznik, Henrickson. Nejlepší hudební momenty Back in Black, Renegade, Rooster, Knockin‘ On Heaven’s Door, The Lady in Red, Silent Lucidity, What a Wonderful World, Americana (OK, původní hudba, a tudíž podvod, ale jedná se o neoficiální téma a já prostě odmítám vynechat motiv podbarvující jeden z nejtragičtějších a nejklíčovějších zvratů celého seriálu.) ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolem dokola stejné jako předchozí série, jen díky překvapivému úmrtí v první epizodě se bratrům uvolní ruce a jejich životy tak cesty se tak rázem rozplynou, když ztratí cíl. Jenže díky tomu se jim i rozvážou ruce a skutečně se stanou duem, které po státech nahání, co do našich životů nepatří. Zjišťuji, kde zhruba mě dokáží epizodní zápletky potěšit a rád řeším záhady, kde se něco pokazí. Z dua už bych jasně zvolil Deana. Nejlepší epizody - Změna podoby, Obvyklí podezřelí, Vězeňské blues. 75% ()

Reklama

WingsLotus35 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nám rodinná bráchovská dovča napříč Amerikou ve starým fáru vesele pokračuje dál. Po nalezení fotříka z první řady, a jeho následnýmu démonsky infarktovýmu skonání po podepsání smlouvy s ďáblem, kdy vyměnil vlastní duši za život synka, který smrtelně spinká v kómatu po "náhodný" bouračce. Synátoři fotříka opláčou a královsky spálí na hranici jako Brada Pitta coby Achillea v Tróji, a vesele pokračují dál v dovolenkové atmošce, která je kořeněná dalším kropením démonů solenou brokovnicí. Ovšem tady to už vypadá, že všechny studený stopy, poctivě sbíraný po celou první řadu, se pomalu ohřívají. Když už jsou ke konci ohřátý na tolik, že vyvolenýmu Samovi postupně mrdá v palici, čeká nás Final Boss v podobě brány do pekla (kde je sakra DOOM Guy, ten už za helmou na hlavě slintá, aby do toho peklíčka mohl skočit a natrhnout čertíkům prdel, a on to otevření branky prachsprostě prosere, styď se!). Na úplným konci přece nemůže chybět kulervoucí zvrat, kterej všechny kolečka protočí o 360 stupňů rychlostí světla, a hurá do 3. řady. ()

K1K0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pribeh pokračuje keď otec oboch bratov po nečakanej auto nehode vymení svoju dušu za tu Deanovu keď sa Dean dostane do kómatu, aby ho vrátil späť. Všetko funguje ďalej ako ma žiaľ bohu bez otca ktorý umiera, bratia cestujú naprieč štátmi a bojujú proti zlu. Nakoniec sa nám to zkomplikuje keď Sam nešťastnou náhodou umrie, Dean využije démona na križovatke a predá svoju dušu za Samov život, dostáva jeden rok života. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bratři Winchesterovi a jejich druhá série je snad ještě lepší než první řada a má to několik důvodů. Nebyl tu snad ani jeden díl, který by mě nudil. Ani jedné epizodě jsem neudělil 3 hvězdy. Druhá řada má lepší duchy, lepší duchařskou atmosféru, lepší případy a hlavně celkovou zápletku s peklem, která se odhalila ve finále. Byly tu i oddychovky, u kterých jsem i dost pobavil a zapomněl na vážnost. Bylo tu super využití určitých věcí, které se objevily v dílech minulých viz. třeba jedna nejmenovaná křižovatka. Moje TOP epizody: Ve chvíli mé smrti, Není úniku, Křižovatka blues, Návrat do dětství, Bouračka, Vězeňské blues, Otevřelo se samo peklo. Mé hodnocení: 10/10 ()

Galerie (411)

Zajímavosti (160)

  • Keď lekár na začiatku hovorí so Samom (Jared Padalecki) o stave jeho brata, kamera sa otočí na Deanovo (Jensen Ackles) telo, kde má byť v kóme, no môžete vidieť, ako Dean zatvára oči. (Pat.Ko)
  • ŠPZ na Andyho dodávke je ďalším odkazom na Star Wars - je na nej nápis „RU OBI 1.“ (Pat.Ko)
  • Dr. Kripke, ktorý vystupuje v tejto epizóde, je odkazom na tvorcu seriálu Erica Kripkeho. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama