Reklama

Reklama

Lovci duchů - Série 1

(série)
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2006), 17 h 40 min (Minutáž: 41–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Předloha:

John Shiban (kniha)

Kamera:

Aaron Schneider

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Sarah Shahi, Adrianne Palicki, Samantha Smith, Jeffrey Dean Morgan, R.D. Call, Steve Railsback, Derek Webster (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Bratři Winchesterovi se od dětství věnují lovení nadpřirozených tvorů. Jednoho z bratrů – Sama, to už přestalo bavit a odešel z rodinného podniku. Po letech Dean navštíví Sama s tím, že „otec je na lovu a dlouho se nevrací,“ čímž ho prosí o pomoc. Sam neochotně souhlasí. Stopy je zavedou k ženě v domě, která je celá v bílém. Sam se později vrátí k lovení duchů, ale jeho podmínka je, že poté, co tátu najdou, se vrátí k normálnímu životu. Ale jak už všichni víme – lovcem duchů jsi jednou a napořád. (Varan)

(více)

Recenze (17)

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mne před lety při první projekci zase tak nenadchla, nicméně pustil jsem se do dalších a byla z toho láska na první pohled. Dnes  tedy na ten druhý a  svůj názor si poopravuji. Hlavní postavy, tedy Sam a Dean Winchesterovi,  mají svůj nezaměnitelný, a rozdílný!, šmrnc hned od počátku a úcta a zápal pro hororový žánr jako takový dýchá z každého dílu.  Spousta odkazů na kultovní hororová díla, městské legendy, pověsti, báje, záhady....Zábavná show prostě začíná a já zase s chutí naskočil.  Nejlepší díly - Rooseveltova léčebna, Striga, Obraz, Krvavá Mary, Strašák ()

MarekTulen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dlouho jsem neviděl kvalitní seriál, a ne kvůli tomu že bych je nemohl najít, ale kvůli tomu že jsem prostě šel jen po něčem na chuť a ne si užít prémiovou jízdu, tohle je další seriálový vrchol, už od první série. Ani jednu epizodu jsem si nemohl neužít, ano některé byli lepší a některé horší. Dost mě překvapil Jeffrey Dean Morgan, protože v tomto seriálu jsem ho nečekal, parádních osmnáct hodin zábavy. ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé epizódy mi pripomenuli seriál Charmed (v čase vzniku Supernatural už nejakých pár rokov fungoval a vlastne takmer aj končil) o rodine čarodejníc, ktoré by, pravdepodobne, za hysterického vreskotu zhynuli rukou Winchesterovcov skôr, než by našli knihu tieňov, make-up a použili silu troch. Po jemne rozpačitom rozjazde som sa s každým dielom utvrdzovala, že Supernatural je predsa len o triedu vyššie a snáď si nebudeme klamať, na bratov sa mi rozhodne pozerá lepšie, ako na sestry. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slibný rozjezd! Úplně první série jedné z nejdéle vysílaných seriálových značek a jednoho z předních zástupců fantasy seriálového žánru. Mix hororového žánru u seriálů vždycky uvítám, a díky němuž je z toho něco více než jen teen TV serie. Ten ústřední příběh, tedy hledání bratrů Winchesterových svého otce není úplně nejvíce vtahující, a tak o to více fungují epizodní zápletky. Příběhy odkazující na tolik skutečných báchorek a legend mají svoje kouzlo a i když jsem viděl jejich zpracování už třeba jinde, tak jsem se bavil. Dvojice bratrů je napsaná přesně tak, aby mezi sebou měli tu správnou dynamiku a jako divák si jen vybírám, koho že to mám aktuálně radši. Zatím o fous vede Dean. Nejlepší epizody - Krvavá Mary, Striga a Obraz. 75% ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dad’s on a hunting trip and he hasn’t been home in a few days. Pokud chápeme původních pět sezón jako ucelený příběh, pak první série plní svoji roli expozice dokonale. Chytře odkládá hlavní dějovou linku na později a pomocí zaběhnutého schématu „monster of the week“ nás vtahuje do nového světa a představuje postavy a jejich vztahy – právě pomalý rozjezd dal základ pro emocionální a dramatickou nálož v následujících sériích, a na rozvolněnost tedy nemá moc cenu si stěžovat. Je rovněž fajn pozorovat, jak původní černobílé vidění „my vs. oni“ v průběhu série šedne a na přetřes čím dál víc přicházejí hlubší morální úvahy. Nejlepší epizody: Pilot, Faith, Scarecrow, Asylum, Nightmare, Hell House, Devil’s Trap. Nejhorší epizoda: Route 666 (obecně nenávidění Bugs jsou ve srovnání s touto srágorou naprosto v pohodě). Nejlepší postavy: duo (třebaže Samova charakterizace chvílemi lítá sem a tam), Impala (jen to zkuste popřít), Meg, Missouri, Ghostfacers. Nejlepší hudební momenty: In-A-Gadda-Da-Vida; Hey Man, Nice Shot (vysvětlení netřeba); Bad Company; Laugh, I Nearly Died; Don’t Fear the Reaper; Carry On My Wayward Son; Bad Moon Rising (nejlepší narážka na budoucí vývoj vůbec - to kdyby chtěl někdo stále tvrdit, že zápletku čtvrté a páté série si Kripke v záchvatu tvůrčí krize zničehonic vytáhl z prdele). Nejhorší hudební moment: She Brings Me Love (z nějakého podivného důvodu SPN neumí pořádné – čti neuslintané – postelové scény. Přimět mě zívat při minutové scéně s polonahým Jensenem Acklesem, to už chce opravdového umělce). ()

Galerie (335)

Zajímavosti (196)

  • Toto je prvá epizóda, v ktorej nikto nezomrel. (Pat.Ko)
  • Dean (Jensen Ackles) spomína, že nemá čas na prejav "Truth is out there". Toto je odkaz na Akty X (1993), ktorý sa s týmto seriálom bežne porovnáva. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama