Reklama

Reklama

Lovci duchů - Série 1

(série)
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2006), 17 h 40 min (Minutáž: 41–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Předloha:

John Shiban (kniha)

Kamera:

Aaron Schneider

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Sarah Shahi, Adrianne Palicki, Samantha Smith, Jeffrey Dean Morgan, R.D. Call, Steve Railsback, Derek Webster (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Bratři Winchesterovi se od dětství věnují lovení nadpřirozených tvorů. Jednoho z bratrů – Sama, to už přestalo bavit a odešel z rodinného podniku. Po letech Dean navštíví Sama s tím, že „otec je na lovu a dlouho se nevrací,“ čímž ho prosí o pomoc. Sam neochotně souhlasí. Stopy je zavedou k ženě v domě, která je celá v bílém. Sam se později vrátí k lovení duchů, ale jeho podmínka je, že poté, co tátu najdou, se vrátí k normálnímu životu. Ale jak už všichni víme – lovcem duchů jsi jednou a napořád. (Varan)

(více)

Recenze (17)

zanvalzans 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedine čo serialu vytknem je to,že bratia chodia do samého zapadákova,alebo do prdelou zabudnutých fariem.Príbehy sú niekedy moc jednoduché,ale to zasa chápem že 40minút je krátka doba na poriadnejšiu zápletku.Navyše i keď sú bratia dosť dodriapaný aj po ksichte,v ďalšej časti sú to opäť sladký napudrovaný chlapci bez žiadnej jazvy či škrabanca.Výnimkou sú posledné dve časti a začiatok 2.serie. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé epizódy mi pripomenuli seriál Charmed (v čase vzniku Supernatural už nejakých pár rokov fungoval a vlastne takmer aj končil) o rodine čarodejníc, ktoré by, pravdepodobne, za hysterického vreskotu zhynuli rukou Winchesterovcov skôr, než by našli knihu tieňov, make-up a použili silu troch. Po jemne rozpačitom rozjazde som sa s každým dielom utvrdzovala, že Supernatural je predsa len o triedu vyššie a snáď si nebudeme klamať, na bratov sa mi rozhodne pozerá lepšie, ako na sestry. ()

Reklama

WingsLotus35 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už jsem se mentálně dostal do stádia zahořklýho nostalgika, kterej sedí u bedny/kompu a přepíná mezi streamovací platformy a nadává, jak už v dnešní době nedokážou natočit nic kvalitního, a jak všechno stojí za hovno. Jako děcko jsem se k tomu neměl možnost při vydání dostat (páč se rodiče mohli infarktově posrat z toho, že když jsem přepnul z Kouzelný školky na RTL, Televizní Noviny nebo Události v regionech, tak začala lamentace o tom, že se ze mě stane kriminálník, satanista nebo podobná havěť společnosti), nyní však už jako technicky zdatný, kulturně vyspělejší a samostatně uvažující jedinec, jsem si mohl dopřát to, co mi bylo za ty roky odepřeno. Supernatural, alias Lovci Duchů, je dobrá jednosměrná jízdenka do nultých let 21. století, kde člověk může znatelně vidět a studovat tehdejší televizní produkci. Přes dnes už levně vypadající CGI efekty přežitý z devadesátek, lehce kriminální zápletky s prvky nadpřirozena, což byla tehdy příjemná změna oproti plný prdeli kriminální seriálový lobotomie typu Sběratelé kostí, Námořní vyšetřovací služba, nebo ikonická Kriminálka Las Vegas. Všechno toto zmíněný, spolu se Supernatural, spojuje dlouhotrvající produkce napříč roky, sexy hlavní postavy, v každým díle zvraty jako v průměrným celovečeráku, ale přes to všechno zábavný. Hlavní linie s hledáním ztracenýho fotříka jeho dvěma rozhádanými synky, kteří napříč jejich pátrání, cestou zajebou pár nadpřirozených potvor a nevydělaj na tom ani hovno, je vcelku solidní výplňovka na nudný odpoledne, a esence zábavnosti 2.0 let. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8.5/10. - ,, Dad's on a hunting trip. And he hasn't been at home in a few days. " Naprosto skvělá napínavá jízda o dvou bratrech Winchesterových, které pojí skvělá bilance, chemie a jejich úžasný bratrský vztah, který dokáže někdy rvát za srdce. Obě postavy hrajou sympatičtí herci jmenovitě neurvalý fešák Jensen Ackles a Jared Padalecki, který kontroluje Deanovu dychtivost a neurvalost a oba si mě neuvěřitelně získali a zamiloval jsem si je. Téže podotknout, že i když je Dean starší vždy mi přišel Sam vždy v něčem o krok napřed a zde naprosto jejich chemii a bilanci miluju. Nejvíce z obou mě tedy bavil Dean skrze jeho neotřelý humor. Seriál si mě taky získal ihned po prvních epizodách a bavil mě po všech směrech ať už z hlediska scénáře a výtečných dialogů, horrorového nádechu seriálu a občasné jumpscary doprovázející ohromné napětí, také si mě získal svým multižánrem a zajímavou zápletkou a seriál mě napínal čím dál víc a nutil mě koukat se na další epizodu. Epizody měli výborné zápletky a bavili mě. Jediné co sérii strhávalo dolu je délka, která by vystačila na méně epizod, ale tak či onak jsem se labužnicky bavil a kdyby seriál byl kratší připravili by jsme se o spoustu zábavy a mnoho zajímavých epizod, které mě neskutečně bavili, hlavně skrze napojenost na křesťanství o démonech, bozích, pekle a nebi kdy tohle vše mě vždy strašně zajímalo a tady jsem to dostal naservírovaný na zlatém podnose. No a jako největší třešnička na dortu byl už jenom samotný herec Jeffrey Dean Morgan, který zde ztvárňuje otce našich dvou hlavních hrdinů a vždy jsem si epizody s ním užíval. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dad’s on a hunting trip and he hasn’t been home in a few days. Pokud chápeme původních pět sezón jako ucelený příběh, pak první série plní svoji roli expozice dokonale. Chytře odkládá hlavní dějovou linku na později a pomocí zaběhnutého schématu „monster of the week“ nás vtahuje do nového světa a představuje postavy a jejich vztahy – právě pomalý rozjezd dal základ pro emocionální a dramatickou nálož v následujících sériích, a na rozvolněnost tedy nemá moc cenu si stěžovat. Je rovněž fajn pozorovat, jak původní černobílé vidění „my vs. oni“ v průběhu série šedne a na přetřes čím dál víc přicházejí hlubší morální úvahy. Nejlepší epizody: Pilot, Faith, Scarecrow, Asylum, Nightmare, Hell House, Devil’s Trap. Nejhorší epizoda: Route 666 (obecně nenávidění Bugs jsou ve srovnání s touto srágorou naprosto v pohodě). Nejlepší postavy: duo (třebaže Samova charakterizace chvílemi lítá sem a tam), Impala (jen to zkuste popřít), Meg, Missouri, Ghostfacers. Nejlepší hudební momenty: In-A-Gadda-Da-Vida; Hey Man, Nice Shot (vysvětlení netřeba); Bad Company; Laugh, I Nearly Died; Don’t Fear the Reaper; Carry On My Wayward Son; Bad Moon Rising (nejlepší narážka na budoucí vývoj vůbec - to kdyby chtěl někdo stále tvrdit, že zápletku čtvrté a páté série si Kripke v záchvatu tvůrčí krize zničehonic vytáhl z prdele). Nejhorší hudební moment: She Brings Me Love (z nějakého podivného důvodu SPN neumí pořádné – čti neuslintané – postelové scény. Přimět mě zívat při minutové scéně s polonahým Jensenem Acklesem, to už chce opravdového umělce). ()

Galerie (335)

Zajímavosti (196)

  • Dean (Jensen Ackles) spomína, že nemá čas na prejav "Truth is out there". Toto je odkaz na Akty X (1993), ktorý sa s týmto seriálom bežne porovnáva. (Pat.Ko)
  • Toto je jediná epizóda, ktorá sa natáčala v Los Angeles. Zvyšok série sa natáčal vo Vancouveri. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama