Reklama

Reklama

Lovci duchů - Série 1

(série)
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2006), 17 h 40 min (Minutáž: 41–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Předloha:

John Shiban (kniha)

Kamera:

Aaron Schneider

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Sarah Shahi, Adrianne Palicki, Samantha Smith, Jeffrey Dean Morgan, R.D. Call, Steve Railsback, Derek Webster (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Bratři Winchesterovi se od dětství věnují lovení nadpřirozených tvorů. Jednoho z bratrů – Sama, to už přestalo bavit a odešel z rodinného podniku. Po letech Dean navštíví Sama s tím, že „otec je na lovu a dlouho se nevrací,“ čímž ho prosí o pomoc. Sam neochotně souhlasí. Stopy je zavedou k ženě v domě, která je celá v bílém. Sam se později vrátí k lovení duchů, ale jeho podmínka je, že poté, co tátu najdou, se vrátí k normálnímu životu. Ale jak už všichni víme – lovcem duchů jsi jednou a napořád. (Varan)

(více)

Recenze (17)

MarekTulen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dlouho jsem neviděl kvalitní seriál, a ne kvůli tomu že bych je nemohl najít, ale kvůli tomu že jsem prostě šel jen po něčem na chuť a ne si užít prémiovou jízdu, tohle je další seriálový vrchol, už od první série. Ani jednu epizodu jsem si nemohl neužít, ano některé byli lepší a některé horší. Dost mě překvapil Jeffrey Dean Morgan, protože v tomto seriálu jsem ho nečekal, parádních osmnáct hodin zábavy. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé epizódy mi pripomenuli seriál Charmed (v čase vzniku Supernatural už nejakých pár rokov fungoval a vlastne takmer aj končil) o rodine čarodejníc, ktoré by, pravdepodobne, za hysterického vreskotu zhynuli rukou Winchesterovcov skôr, než by našli knihu tieňov, make-up a použili silu troch. Po jemne rozpačitom rozjazde som sa s každým dielom utvrdzovala, že Supernatural je predsa len o triedu vyššie a snáď si nebudeme klamať, na bratov sa mi rozhodne pozerá lepšie, ako na sestry. ()

Reklama

WingsLotus35 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už jsem se mentálně dostal do stádia zahořklýho nostalgika, kterej sedí u bedny/kompu a přepíná mezi streamovací platformy a nadává, jak už v dnešní době nedokážou natočit nic kvalitního, a jak všechno stojí za hovno. Jako děcko jsem se k tomu neměl možnost při vydání dostat (páč se rodiče mohli infarktově posrat z toho, že když jsem přepnul z Kouzelný školky na RTL, Televizní Noviny nebo Události v regionech, tak začala lamentace o tom, že se ze mě stane kriminálník, satanista nebo podobná havěť společnosti), nyní však už jako technicky zdatný, kulturně vyspělejší a samostatně uvažující jedinec, jsem si mohl dopřát to, co mi bylo za ty roky odepřeno. Supernatural, alias Lovci Duchů, je dobrá jednosměrná jízdenka do nultých let 21. století, kde člověk může znatelně vidět a studovat tehdejší televizní produkci. Přes dnes už levně vypadající CGI efekty přežitý z devadesátek, lehce kriminální zápletky s prvky nadpřirozena, což byla tehdy příjemná změna oproti plný prdeli kriminální seriálový lobotomie typu Sběratelé kostí, Námořní vyšetřovací služba, nebo ikonická Kriminálka Las Vegas. Všechno toto zmíněný, spolu se Supernatural, spojuje dlouhotrvající produkce napříč roky, sexy hlavní postavy, v každým díle zvraty jako v průměrným celovečeráku, ale přes to všechno zábavný. Hlavní linie s hledáním ztracenýho fotříka jeho dvěma rozhádanými synky, kteří napříč jejich pátrání, cestou zajebou pár nadpřirozených potvor a nevydělaj na tom ani hovno, je vcelku solidní výplňovka na nudný odpoledne, a esence zábavnosti 2.0 let. ()

zanvalzans 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedine čo serialu vytknem je to,že bratia chodia do samého zapadákova,alebo do prdelou zabudnutých fariem.Príbehy sú niekedy moc jednoduché,ale to zasa chápem že 40minút je krátka doba na poriadnejšiu zápletku.Navyše i keď sú bratia dosť dodriapaný aj po ksichte,v ďalšej časti sú to opäť sladký napudrovaný chlapci bez žiadnej jazvy či škrabanca.Výnimkou sú posledné dve časti a začiatok 2.serie. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je rok 2023 a na tento seriál jsem párkrát na internetu narazil, ale teprve teď přišla ona chvíle a koukám, že jsem se vydal na hodně dlouhou výpravu. První díl hned otevřel bránu do děje a já byl zcela pohlcen. Dva sympatičtí bráchové a ještě cool tatík. Jsou to opravdu perfektní postavy. Celá série se v podstatě pokouší o jednu hlavní věc, ale mezitím se vždy objeví nějaká nová entita a já tohle žeru, protože kdyby tu měl být jen hlavní příběh, tak je po 3 dílech konec + ten velký počet druhů duchů, legend, přízraků, klasiky... to je boží!!! Ano, tady to vypadá jako nějaký levný televizní seriál jako třeba Buffy a Čarodějky, ale přesto mě to dokázalo odrovnat. Taky tu byly dost nelogické situace a pár slabých dílů, ale 90% celé série bylo prostě neuvěřitelných a zábavných. Mé oblíbené díly: Mrtvá na mostě, Muž s hákem, Znovu doma, Rooseveltova léčebna, Víra, Neviditelný zabiják, Striga, Obraz, Salvation, Ďáblova past... 10 dílů je teda dost :D. Mé hodnocení: 9/10 ()

Galerie (335)

Zajímavosti (196)

  • Keď Sam (Jared Padalecki) zamieša Deanove (Jensen Ackles) kazety, vezme kazetu Metallica a Dean ju vloží do rádia, ale namiesto toho sa prehrá skladba AD/DC. (Pat.Ko)
  • Keď Sam (Jared Padalecki) a Dean (Jensen Ackles) odchádzajú z kancelárie šerifa, Dean hovorí: „Šerifa som prehovoril na pokutu. Kamarát, som Matlock!“ Matlock (1986) bol seriál z 80. rokov. (Pat.Ko)
  • V prvých minútach sledujeme členov S.W.A.T. vstupovať do domu. V pozadí hrá „In-A-Gadda-Da-Vida“ od Iron Butterfly, ktorý vzdáva hold filmu Lovec ľudí (1986). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama