Reklama

Reklama

Lovci duchů - Série 1

(série)
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2006), 17 h 40 min (Minutáž: 41–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Předloha:

John Shiban (kniha)

Kamera:

Aaron Schneider

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Sarah Shahi, Adrianne Palicki, Samantha Smith, Jeffrey Dean Morgan, R.D. Call, Steve Railsback, Derek Webster (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Bratři Winchesterovi se od dětství věnují lovení nadpřirozených tvorů. Jednoho z bratrů – Sama, to už přestalo bavit a odešel z rodinného podniku. Po letech Dean navštíví Sama s tím, že „otec je na lovu a dlouho se nevrací,“ čímž ho prosí o pomoc. Sam neochotně souhlasí. Stopy je zavedou k ženě v domě, která je celá v bílém. Sam se později vrátí k lovení duchů, ale jeho podmínka je, že poté, co tátu najdou, se vrátí k normálnímu životu. Ale jak už všichni víme – lovcem duchů jsi jednou a napořád. (Varan)

(více)

Recenze (17)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"This is why. This book. This is Dad's single most valuable possession. Everything he knows about every evil thing is in here. And he's passed it on to us. I think he wants us to pick up where he left off. You know, saving people, hunting things. The family business." ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dad’s on a hunting trip and he hasn’t been home in a few days. Pokud chápeme původních pět sezón jako ucelený příběh, pak první série plní svoji roli expozice dokonale. Chytře odkládá hlavní dějovou linku na později a pomocí zaběhnutého schématu „monster of the week“ nás vtahuje do nového světa a představuje postavy a jejich vztahy – právě pomalý rozjezd dal základ pro emocionální a dramatickou nálož v následujících sériích, a na rozvolněnost tedy nemá moc cenu si stěžovat. Je rovněž fajn pozorovat, jak původní černobílé vidění „my vs. oni“ v průběhu série šedne a na přetřes čím dál víc přicházejí hlubší morální úvahy. Nejlepší epizody: Pilot, Faith, Scarecrow, Asylum, Nightmare, Hell House, Devil’s Trap. Nejhorší epizoda: Route 666 (obecně nenávidění Bugs jsou ve srovnání s touto srágorou naprosto v pohodě). Nejlepší postavy: duo (třebaže Samova charakterizace chvílemi lítá sem a tam), Impala (jen to zkuste popřít), Meg, Missouri, Ghostfacers. Nejlepší hudební momenty: In-A-Gadda-Da-Vida; Hey Man, Nice Shot (vysvětlení netřeba); Bad Company; Laugh, I Nearly Died; Don’t Fear the Reaper; Carry On My Wayward Son; Bad Moon Rising (nejlepší narážka na budoucí vývoj vůbec - to kdyby chtěl někdo stále tvrdit, že zápletku čtvrté a páté série si Kripke v záchvatu tvůrčí krize zničehonic vytáhl z prdele). Nejhorší hudební moment: She Brings Me Love (z nějakého podivného důvodu SPN neumí pořádné – čti neuslintané – postelové scény. Přimět mě zívat při minutové scéně s polonahým Jensenem Acklesem, to už chce opravdového umělce). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série mne před lety při první projekci zase tak nenadchla, nicméně pustil jsem se do dalších a byla z toho láska na první pohled. Dnes  tedy na ten druhý a  svůj názor si poopravuji. Hlavní postavy, tedy Sam a Dean Winchesterovi,  mají svůj nezaměnitelný, a rozdílný!, šmrnc hned od počátku a úcta a zápal pro hororový žánr jako takový dýchá z každého dílu.  Spousta odkazů na kultovní hororová díla, městské legendy, pověsti, báje, záhady....Zábavná show prostě začíná a já zase s chutí naskočil.  Nejlepší díly - Rooseveltova léčebna, Striga, Obraz, Krvavá Mary, Strašák ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé epizódy mi pripomenuli seriál Charmed (v čase vzniku Supernatural už nejakých pár rokov fungoval a vlastne takmer aj končil) o rodine čarodejníc, ktoré by, pravdepodobne, za hysterického vreskotu zhynuli rukou Winchesterovcov skôr, než by našli knihu tieňov, make-up a použili silu troch. Po jemne rozpačitom rozjazde som sa s každým dielom utvrdzovala, že Supernatural je predsa len o triedu vyššie a snáď si nebudeme klamať, na bratov sa mi rozhodne pozerá lepšie, ako na sestry. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8.5/10. - ,, Dad's on a hunting trip. And he hasn't been at home in a few days. " Naprosto skvělá napínavá jízda o dvou bratrech Winchesterových, které pojí skvělá bilance, chemie a jejich úžasný bratrský vztah, který dokáže někdy rvát za srdce. Obě postavy hrajou sympatičtí herci jmenovitě neurvalý fešák Jensen Ackles a Jared Padalecki, který kontroluje Deanovu dychtivost a neurvalost a oba si mě neuvěřitelně získali a zamiloval jsem si je. Téže podotknout, že i když je Dean starší vždy mi přišel Sam vždy v něčem o krok napřed a zde naprosto jejich chemii a bilanci miluju. Nejvíce z obou mě tedy bavil Dean skrze jeho neotřelý humor. Seriál si mě taky získal ihned po prvních epizodách a bavil mě po všech směrech ať už z hlediska scénáře a výtečných dialogů, horrorového nádechu seriálu a občasné jumpscary doprovázející ohromné napětí, také si mě získal svým multižánrem a zajímavou zápletkou a seriál mě napínal čím dál víc a nutil mě koukat se na další epizodu. Epizody měli výborné zápletky a bavili mě. Jediné co sérii strhávalo dolu je délka, která by vystačila na méně epizod, ale tak či onak jsem se labužnicky bavil a kdyby seriál byl kratší připravili by jsme se o spoustu zábavy a mnoho zajímavých epizod, které mě neskutečně bavili, hlavně skrze napojenost na křesťanství o démonech, bozích, pekle a nebi kdy tohle vše mě vždy strašně zajímalo a tady jsem to dostal naservírovaný na zlatém podnose. No a jako největší třešnička na dortu byl už jenom samotný herec Jeffrey Dean Morgan, který zde ztvárňuje otce našich dvou hlavních hrdinů a vždy jsem si epizody s ním užíval. ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva bratři, lovci duchů a démonů. Tento seriál sleduji ráda, je napínavý, udrží vaši pozornost. Bratři jsou neustále spolu, drží spolu, ať se děje co se děje, občas jim už i hrabe, ale navzájem si doplňují, až je to dojemné...Není díl jako díl, někdy řeší případy a někdy i rodinné záležitosti spojené taky s démony...jsem fanynka Deana😊 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická první řada seriálu. Prostě oťukávací, se kterou mám téměř vždy problémy. Hodnocení 3* tedy není ani tak chyba seriálu, jako moje. Prostě mi trvá jedná dvě série, než se zakoukám pořádně. Potenciál ale jednička rozhodně nabídla. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slibný rozjezd! Úplně první série jedné z nejdéle vysílaných seriálových značek a jednoho z předních zástupců fantasy seriálového žánru. Mix hororového žánru u seriálů vždycky uvítám, a díky němuž je z toho něco více než jen teen TV serie. Ten ústřední příběh, tedy hledání bratrů Winchesterových svého otce není úplně nejvíce vtahující, a tak o to více fungují epizodní zápletky. Příběhy odkazující na tolik skutečných báchorek a legend mají svoje kouzlo a i když jsem viděl jejich zpracování už třeba jinde, tak jsem se bavil. Dvojice bratrů je napsaná přesně tak, aby mezi sebou měli tu správnou dynamiku a jako divák si jen vybírám, koho že to mám aktuálně radši. Zatím o fous vede Dean. Nejlepší epizody - Krvavá Mary, Striga a Obraz. 75% ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je rok 2023 a na tento seriál jsem párkrát na internetu narazil, ale teprve teď přišla ona chvíle a koukám, že jsem se vydal na hodně dlouhou výpravu. První díl hned otevřel bránu do děje a já byl zcela pohlcen. Dva sympatičtí bráchové a ještě cool tatík. Jsou to opravdu perfektní postavy. Celá série se v podstatě pokouší o jednu hlavní věc, ale mezitím se vždy objeví nějaká nová entita a já tohle žeru, protože kdyby tu měl být jen hlavní příběh, tak je po 3 dílech konec + ten velký počet druhů duchů, legend, přízraků, klasiky... to je boží!!! Ano, tady to vypadá jako nějaký levný televizní seriál jako třeba Buffy a Čarodějky, ale přesto mě to dokázalo odrovnat. Taky tu byly dost nelogické situace a pár slabých dílů, ale 90% celé série bylo prostě neuvěřitelných a zábavných. Mé oblíbené díly: Mrtvá na mostě, Muž s hákem, Znovu doma, Rooseveltova léčebna, Víra, Neviditelný zabiják, Striga, Obraz, Salvation, Ďáblova past... 10 dílů je teda dost :D. Mé hodnocení: 9/10 ()

luciasce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Píše se duben 23 a já si otevřela na hbo tento seriál a říkám si, jo tak se na to teda mrknu. V době, kdy se to začalo vysílat jsem byla ideální věková cílovka, ale musím říct, že podle toho jak mě to chytlo, je to vlastně jedno, jestli je vám 15,20,30 nebo víc. I'm hooked. ()

zanvalzans 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedine čo serialu vytknem je to,že bratia chodia do samého zapadákova,alebo do prdelou zabudnutých fariem.Príbehy sú niekedy moc jednoduché,ale to zasa chápem že 40minút je krátka doba na poriadnejšiu zápletku.Navyše i keď sú bratia dosť dodriapaný aj po ksichte,v ďalšej časti sú to opäť sladký napudrovaný chlapci bez žiadnej jazvy či škrabanca.Výnimkou sú posledné dve časti a začiatok 2.serie. ()

K1K0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nebudem klamať tento seriál zbožňujem a rozhodne ho nevidím prvý krát, povedal som si že je na čase ho zhodnotiť sériu po sérii. Perfektný epilóg ktorý znázorňuje celú prvú sériu ()

MarekTulen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už dlouho jsem neviděl kvalitní seriál, a ne kvůli tomu že bych je nemohl najít, ale kvůli tomu že jsem prostě šel jen po něčem na chuť a ne si užít prémiovou jízdu, tohle je další seriálový vrchol, už od první série. Ani jednu epizodu jsem si nemohl neužít, ano některé byli lepší a některé horší. Dost mě překvapil Jeffrey Dean Morgan, protože v tomto seriálu jsem ho nečekal, parádních osmnáct hodin zábavy. ()

WingsLotus35 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už jsem se mentálně dostal do stádia zahořklýho nostalgika, kterej sedí u bedny/kompu a přepíná mezi streamovací platformy a nadává, jak už v dnešní době nedokážou natočit nic kvalitního, a jak všechno stojí za hovno. Jako děcko jsem se k tomu neměl možnost při vydání dostat (páč se rodiče mohli infarktově posrat z toho, že když jsem přepnul z Kouzelný školky na RTL, Televizní Noviny nebo Události v regionech, tak začala lamentace o tom, že se ze mě stane kriminálník, satanista nebo podobná havěť společnosti), nyní však už jako technicky zdatný, kulturně vyspělejší a samostatně uvažující jedinec, jsem si mohl dopřát to, co mi bylo za ty roky odepřeno. Supernatural, alias Lovci Duchů, je dobrá jednosměrná jízdenka do nultých let 21. století, kde člověk může znatelně vidět a studovat tehdejší televizní produkci. Přes dnes už levně vypadající CGI efekty přežitý z devadesátek, lehce kriminální zápletky s prvky nadpřirozena, což byla tehdy příjemná změna oproti plný prdeli kriminální seriálový lobotomie typu Sběratelé kostí, Námořní vyšetřovací služba, nebo ikonická Kriminálka Las Vegas. Všechno toto zmíněný, spolu se Supernatural, spojuje dlouhotrvající produkce napříč roky, sexy hlavní postavy, v každým díle zvraty jako v průměrným celovečeráku, ale přes to všechno zábavný. Hlavní linie s hledáním ztracenýho fotříka jeho dvěma rozhádanými synky, kteří napříč jejich pátrání, cestou zajebou pár nadpřirozených potvor a nevydělaj na tom ani hovno, je vcelku solidní výplňovka na nudný odpoledne, a esence zábavnosti 2.0 let. ()

Skitlle 

všechny recenze uživatele

Seriál "Lovci duchů" první série mě úplně pohltil. Hodnotím ho velmi pozitivně, protože to byla opravdu skvělá jízda. Příběh nabídl napětí a tajemství, které mě udržely u obrazovky od začátku do konce. Postavy byly úžasné a výkony herců ohromující, což dodalo seriálu hloubku. Zábavné a emocionální momenty byly skvělé a pokaždé mě rozesmáli, či jsem se o postavy nesmírně bála. Technická stránka, včetně vizuálních efektů, přispěla k celkové atmosféře. "Lovci duchů" prostě kombinovali strach a dobrodružství, vytvářejíce nezapomenutelný zážitek. ()

Reklama

Reklama