Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 1
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Recenze (547)

Deftie 

všechny recenze uživatele

Tam, kde bola chýbajúca diera v televízii, prišli Winchesterovci a opravili to, však ako všetko ostatné. Jasné, už tu boli Čarodejnice, Buffy, Akty X, ale vždy to bolo niečo, čo nestačilo, čo nedávalo zmysel. Hneď v úvodnej epizóde sa oboznamujeme s bratmi od Winchestrov a ich druhom práce. Samozrejme, dalo to trochu práce, kým sa človek ponoril a vžil s príbehom, začal fandiť postavám, ale potom to bol už len jeden kolotoč a obrovská závislosť. V prvej sérii nám viacmenej Kripke predstavil, s čím máme tú česť, bola to sezóna, kde sa nedalo stotožniť s bratmi, každá jedna epizóda bol ucelený príbeh. Celkovo by som ohodnotila na 60 percent. V tomto momente to pripomína seriály ako spomínané Charmed, alebo prvé série Buffy. Obľúbené epizódy - Asylum, Benders, Hell House. V druhej sérii sa pridáva zopár zaujímavých postáv. Určite najviac potešili Azazel, ktorý sa síce mihol už v jednotke, ale až tu naplno vystrkuje svoje rožky a hlavne dostáva tvár Lehneho, ďalšou zaujímavou nádielkou sú baby Harwellové a Bobby. Príbeh sa už začína spájať a všetko pomaly dáva zmysel. Celkovo 80 percent. Obľúbené epizódy - Usual Suspects, Croatoan, Tall Tales, Folsom Prison Blues, All Hell Breaks Loose 1. Trojka už ukazuje v plnom prúde, že máme tú česť so seriálom prvého kalibru a predstavuje sa nám svet plný lovcov, démonov. 100 percent. Obľúbené epizódy - Magnificent Seven, Bad Day At Black Rock, Mystery Spot, Jus In Bello, No Rest For The Wicked. Eric Kripke ale zašiel ešte ďalej a v štvorke ukazuje, že má nervy aj na pravú kresťanskú apokalypsu. Konečne sa spájajú posledné vodítka z predchádzajúcich sezón a k duchom, upírom, vlkodlakom, meňavcom a inej hávedi sa pripájajú aj doteraz "spiaci" anjeli. 95 percent. Obľúbené epizódy - Lazarus Rising, Yellow Fever, It's the Great Pumpkin Sam Winchester, Death Takes A Holiday, Lucifer Rising. Prichádza zatiaľ posledná sezóna, Lucifer je na slobode a chce pomstu. Medzi pôvodné beštie už takmer nezavítame a zaujíma nás len zastavenie apokalypsy. Priestor sa poskytne tiež novým postavám, ako je Crowley, ale aj starším, Gabrielovi (Tricksterovi), či Castielovi. 98 percent. Obľúbené epizódy - Free To Be You And Me, The End, Changing Channels, Abadon All Hope, 99 Problems, Hammer Of The God, Swan Song. Šestka sa už blíži, apokalypsa je zažehnaná (zatiaľ), môžeme len hádať, čo pre nás pripraví Sera Gamble, ktorá teraz po Kripkem zobrala do rúk opraty. ()

alienemo 

všechny recenze uživatele

Videl som všetky série (päť) a nebyť tej poslednej mohlo to byť plných 5* Bohužiaľ piata séria sa po odklepnutí šiestej stala obrovskou bublinou s niekoľkymi dobrými dielmi, ktoré su však len slabým odvarom dielov prvých troch sérii. Štvrtá je tak na hrane.UPDATE: Po polovici ôsmej serie môžem s kľudným svedomím povedať, že seriál ide rýchlo dole vodou. Atmosféra prvých sérí je preč, hlavné postavy umieraju a ožívaju podľa toho ako to chcu fanúšikovia a nie ako to chcu scenáristi, alebo ako to pasuje do deja. Zvýšene množstvo radobyvtipných dielov, slash vtipy a iné narážky a hlavne dej sérií cucaný z prsta pokračuje len preto aby pokračoval a peniažky sa sypali. Pôvodný dej a koncepcia prvých 5tich sérii je dávno pochovaná vidinou zisku. ()

AspireHD 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 12, tak jsem viděl první díl "1x15 The Benders" a každý mi říkal, že je to hororový seriál, kde jsou duchové a podobné příšery, ale zde byli jen lidé, takže mě to sice nadchlo, ale čekal jsem něco víc. Tudíž jsem přestal sledovat a dostal s k tomu až asi před dvouma rokama, kdy jsem zhltnul několik sérií najednou až do doby než začala 6. série. Začal sjem na ni koukat, ale už mě prostě nenadchla a ve třetim díle jsem přestal zase koukat. Rozhodl jsem se, že Supernatural uplně vymažu, ale stejně mi to nedalo a nedávno jsem se podíval na 4. díl 6. série, který mě do toho zase vtáhl, jelikož byl uplně perfektní. Takže pokud koukáte hodně vášnivě a 6. série vás odradí stejně jako mě, tak se vykašlete na první dojem a koukejte dál, jelikož to stojí za to. Já dávám seriálu 5 hvězd. Někdo si řekne, že je to až moc, ale na seriál to má perfektní efekty a jak zde někteří píšou, že zápletky jsou jednoduché a ohrané, tak zřejmě Supernatural nesleduje poctivě a často, jelikož takové zápletky jsou jen v tomto seriálu. Takže to co tu někteří píšou jsou totální žvásty. Zároveň brzy vyjde 7. série, která by to měla vše uzavřít a podle traileru, to bude možná i nejlepší série. :) Sledujte. ()

CorteX^ 

všechny recenze uživatele

To Eodeon: ,,Sobě navzájem i divákovi zcela odcizení hlavní /hrdinové/ představují velmi pochybný /moderní prototyp hrdinství/"........No, tak ty máš dost. Kolik dílů si viděl? Kdyby si viděl všech 5 sezon, tak by si přišel na to, že to neni ani tak o zlu, jako spíše o dvou bratrech, kteří drží spolu ať se děje co se děje, ukazují, že rodina je to nejdůležitější a i když se pohádají, vždycky se k sobě vrátí. To je to, o čem skutečně supernatural je. ()

Blacki 

všechny recenze uživatele

Já na horory příliš nejsem, při všem se bojím, tak jsem se trochu zdráhala si tento seriál pustit. Nakonce jsem ale ráda, že jsem se překonala. Sice se na něj nemůžu dívat v noci, protože se pořád ohlížím přes rameno a mám takové mrazení v zádech, ale to nemění nic na tom, že jsem si ty dva bratry oblíbila. Není to nic náročného, děj je občas předvídatelný a opakující se. Ale celkový dojem je více než dobrý. Ovšem s postupem času (dalších a dalších sérií) ubývá i toho mrazení. S každou další sérií mě to přestává bavit. Všichni už umřeli a zase se vrátili (několikrát) a stejně jako u HIMYM už jen čekám na konec, který je v nedohlednu. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Do páté sezóny jeden z mých oblíbených seriálů. S bratry Winchesterovými je sranda a vždy mě potěšilo, když jsem pochopila nějakou z těch mnoha pop-kulturních narážek. To ale samo o sobě nestačí. Dějová linka, která spojovala prvních pět sérií, spolu se všemi dějovými odbočkami mě opravdu bavila. Vše ale mělo končit onou pátou sezónou. A konec by to byl dobrý. Proč ale producenti museli zabít vynikající seriál snahou vyždímat z něj co nejvíc peněz? Jsem asi naivní, ale myslím si, že by to mělo být spíš 'mám skvělěj nápad na další sérii, pojďme jí natočit' než 'další série by přinesla další peníze, musíme vymyslet, o čem bude'. Do páté série klidně 4-5*, po páté bych ze samého zklamání dala maximálně 2*. Pár epizod je sice fajn, ale celkově to pohromadě nedrží a pár věcí vyzní naprázdno. Po sedmé jsem tedy stáhla na 3* a doufám, že mě osmá nedonutí jít ještě níž. ()

joeko13 

všechny recenze uživatele

1. - 5. séria mala koncept, všetko čo sa udialo v hlavnej dejovej línii sa vo finále ukázalo ako potrebné a nevyhnutné, všetko smerovalo k jednému - k apokalypse a finálnemu súboju medzi Michaelom a Luciferom...a tam to malo skončiť, keby to skončilo po piatej sérií, bolo by to absolútne dokonalé, čistých 5 hviezd. No, ale peniaze sú mocný nástroj a produkcia sa rozhodla ďalej pokračovať, nie je to zas tak hrozné, ale už tomu chýba vyšší zámer, už je to len také varenie z vody...preto znižujem hodnotenie na 4 hviezdy...uvidíme dokedy budú tvorcovia pokračovať a či to nepôjde ešte nižšie. P.S. Hodnotím na základe 1.-11. série. Edit. Mením na 5 hviezd po dopozeraní všetkých sérií ()

aLCaP0Ne 

všechny recenze uživatele

Vo veľa prípadoch mi to pripomína Akta X, no aspoň prvá séria je pre mňa priemerná. Určite sa tu nájdu solídne časti, ale zatiaľ som mierne sklamaný. Prvá séria 70% ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě chytnul hned od prvního dílu a držel se velmi dlouho. Až do páté série jsem byl nadmíru spokojen a finále 5. řady bylo parádní a přišlo mi, že lépe se seriál nedal ukončit. Nebo jsem si alespoň tehdy myslel, že končí. Tvůrci tam ale prostě museli dát závěrečnou scénu, která to zase celé otevřela, a pak začala i šestá řada, která mě už nebavila a po pár dílech jsem ji přestal sledovat. Nedávno mi jedna kamarádka říkala, že už běží snad 9. série a že to ještě stojí za to, ale nevím jestli se k tomu někdy dostanu, protože pro mě tenhle seriál prostě výborně skončil pátou řadou. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Obsahově nijak zvlášť bohatý seriál, jednotlivé episody splývají, dějové linky a odbočky natahované až hrůza s celou tou andělsko-démonskou filozofií, přesto proč 3 hvězdy ? Hlavně díky oběma hošanům, jejich neskutečným hláškám a vzájemnému špičkování a dělání si prdele ze sebe samých, to oceňuju. Došel jsem na sednou sérii, dál už jsem neviděl smysl, tudíž 55% si lovci zaslouží. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, viděla jsem jen první díl a k dalšímu už se nedokopu. Horory nejsou moc můj žánr, efekty mě neberou, oba hlavní hrdinové sice hezký, ale ne dost zajímaví. Neurazí, nenadchne... a moc málo se teď nudim (až se jednou budu nudit víc, třeba na Supernatural ještě dojde). ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Pfff kdy jsem se k těmto klučinům vůbec poprvé dostal? Ani nevím, ale věřte, že je to už pěkně dlouhá cesta zpět. Seriál začínal jako hororová dávka řádné atmosféry a pořádně nechutných bubáků, a v posledních řadách se z toho stalo spíše akční fantasy s opravdu málo hororovými prvky, ale o to více s prvky komediálními. Dean hláškuje takřka bez přestání a brácha Sam (moose) je ten chytřejší a o to nudnější z dvou bratrů. Oba jsou článkem winchesterského obávaného dua, bojujícího s všemožným zlem pekelným, ať už jde o vlkodlaky, upíry, měňavce či zaměstnance luxusních lázní, kteří vám vysávají přebytečný tuk z podpaží bez vašeho vědomí. Pokud na něco z toho ve svém životě narazíte, tak zpozorněte a hledejte mezi lidmi dva pohledný jinochy, protože to bude Dean se Samem co vám jdou zachránit prd**! - Po desáté sérii (páni, už se seriál drží deset let...), kdy už se v seriálu vystřídali snad všemožné obludnosti a zrůdnosti přichází občasné pocity "vaření z vody" a sporadické dostání se dějově do slepé uličky, ale i tak nepřestávám se sledováním a čekám na další sérii. 75% ()

Mngwa 

všechny recenze uživatele

Horror/mystery seriál, který ocení i dámy, protože na ústřední dvojici se velice dobře kouká, stejně jako na některé další pány v hlavních rolích. Tvůrci si umí velice dobře vybrat schopné a zajímavé herce a scénáristi by měli dostat nějakou cenu za kreativitu, protože seriál se postupně přesune od lovení monstýrek a hledání taťky k neskutečným dějovým linkám, které většinou tvoří celou sérii. Co jsem ale ocenila asi nejvíc - kromě herců, kteří se pro ty postavy co hrajou snad narodili - byl humor. Bráchové (a nejen oni) chrlí jednu hlášku za druhou a pořád to jede. Supernatural sám sebe nebere nijak zvlášť vážně a nebojí se vůbec ničeho, včetně "experimentálních" dílů, které vznikly čistě jako legrace pro pobavení diváků. Taky musím ocenit, že seriál po celou dobu neztratil dech, bavil mě od začátku až do úplného konce. Pro mě jednoznačně nejlepší seriál s hororovou tematikou všech dob. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Supernatural jsou velká věc. Záležitost hodná disertačních prací, na které se dá demonstrovat tisíc a jeden atribut audiovize…a to jak ty dobré, tak ty špatné. Supernatural není jen kulisou k žehlení (jak může rozsah a domácí stanice napovídat), ale především nekonečným pískovištěm pro hravé tvůrce, kteří popustili uzdu fantazii. S trochou nadsázky by se dalo říct, že Supernatural bylo skromným průkopníkem / trend setterem tam, kam se dnes vydáváme zcela běžně (found footage, boření čtvrté stěny, multiverzum). Nebojí se míchat žánry i filmařské postupy, v jednom díle otvírat otázky svobodné vůle a v dalším parodovat klasické černobílé horory a utahovat si z žánrových klišé. Při zpětném ohlédnutí je především prvních pět řad (čili původní příběh) krásnou ukázkou toho, jak by se v seriálovém prostředí mělo pracovat s postavami a jejich vývojem, jak by se měly dávkovat příběhové střípky či rozvážně budovat lore a fikční svět, k čemuž mají seriály pochopitelně větší predispozice než filmy. I v rámci epizodních zápletek dokáže Supernatural věnovat péči postavám a stavět před ně složité osobní otázky. S tím jde ruku v ruce odvážná tematická nejednoznačnost seriálu, v němž je překvapivě málo místa pro černobílé vykreslení světa a soap operové happyendy. Zodpovědně se tu pracuje se samotnou serialitou, protože i epizodní linky a postavy se seriál nebojí vícekrát zúročit a rozšiřovat i oživovat tak svět okolo hlavních hrdinů.  Největší síla Supernatural však tkví v ústředním hereckém tandemu, jehož vzájemná chemie tvoří jádro seriálu (a samozřejmě také fanouškovské základny). Jensen i Jared do svých rolí zapadají naprosto dokonale a už s nimi budou navždy spjati a právě neustálý střet lehce buranského cholerika a přemýšlivého idealisty je to koření, které vybudovalo seriálu tak silnou reputaci. A právě to, že pro jednoho je celá cesta životním osudem a pro druhého nutným zlem, vytváří krásnou vztahovou dynamiku, která se příjemně vine celým seriálem. Ne, že by se všechno zlato pouze třpytilo, ale je za seriálem cítit fištrón, kreativita a vynalézavost. Bohudík a bohužel, jak divák káže, tak se fusakle natahuje a ne a ne prasknout, a tak se Supernatural s nánosem dalších a dalších neúnavných sezón mění v bizarní telenovelu… a právě tehdy se láme chleba! A divák si buď může ukroutit hlavu nad tím, jak je to celé absurdní, nebo se může plácat do kolen a zažít snad největší cirkusové představení, co kdy bylo v televizi k vidění - otevřeně se bavit nad tím, jak postavy nesmyslně odcházejí a přicházejí, jak se vše děje naprosto náhodně a jak seriál nepokrytě paroduje sám sebe. A vše je to tak bezelstné, že to nelze nemilovat. Budování zápletek třeba může být až úsměvně triviální, ovšem až do konce tvůrci přicházejí s nápady, a to pak člověk chtě nechtě musí hodnocení pořádně osolit. Rovněž stojí za zmínku svérázná “popkultura”, kterou si kolem sebe Supernatural vybudovalo, založená na starých rockových vypalovačkách, přímočarém machismu, flanelu a cheesy hláškách, protože to už se dnes prostě nedělá. Paradoxně tak může Supernatural působit mnohem víc osvěžujícím dojmem než současné seriály. Na závěr se hodí říct, že Supernatural je seriál, který má mnoho problémů, ale srdíčko má na správném místě, investice do něj se tedy rozhodně vyplatí, protože ujít s postavami tak dlouhou cestu je zážitek, který vám nedá jen tak nějaké dílo. 8/10 () (méně) (více)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelných 15 let a ještě méně uvěřitelných 327 dílů. Lovce duchů jsem začal sledovat na konci srpna 2022 a na konči července 2023 se s nimi loučím. Nebylo to vždycky úplně v topu, občas to scénáristicky dost skřípalo, ke konci už nebyli ani peníze na nějaký epický závěr. Ale za těch 15 sezón si prostě k těm postavám vypěstujete nějaký vztah, takže jim přejete. A nejen bratrům. Skvělý byl Cass, Crowley, Rowena i Jack koneckonců. Bojovali jsme proti andělům, démonům, Luciferovi, duchům, upírům, všemožným příšerám z bájí a pověstí, abychom si to nakonec rozdali i se samotným Bohem. Supernatural přitom nebyl nejsilnější ve svých hlavních dílech, který posouval hlavní příběh, ale spíš v těch výplňovačkách. Tam mě Lovci bavili nejvíc. Buď jak buď, Lovci je kult. Cassy, Marry, Jacku, Roweno, Crowley...Deane a Same...díky   těch 15 sezón byla jízda! Carry on! ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Skončil jsem zhruba u 12-té sérii. Ale musím říct, že mne seriál bavil akorát prostě tady ty americký seriály po 24dílech a x sériích je prostě těžký sledovat v kuse a člověk si musí dát i delší pauzu aby to dokoukal. Je pravda, že po několika séríích už seriál i vaří z vody a dělá takové ty klasické příběhy jako rozhádání bratrů, usmíření atd. Ale ve výsledku je to fakt zábavný seriál se zajímavou tématikou a spoustou zajímavých postav i herců. ()

AdiegoA 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá odpočinková zábava, se skvěle charismatickou ústřední dvojkou, která vždy ke konci sezony nabírá na obrátkách. Některé díly jsou sice slabší, ale většina jich je nadprůměrných a pár parafrází na slavné filmy je téměř geniálních. ()

mirak2 

všechny recenze uživatele

Po Jus In Bello je to len a len lepsie. Stvrta seria je totalny masaker, nie je to uz epizoidne, aj ked zopar epizod sa takychto objavi. Nebo peklo zapletka je vyborna...Pri piatej serii uz ani trochu nepochybujem o piatich hviezdickach, malokedy sa z priemerneho serialu po niekolkych seriach stane nadpriemerny. PS: chce to gule sparodovat v jednej epizode film v ktorom hrala jedna z hlavnych postav (Jared Padalecki) a dat cameo hlavnej postave z toho filmu (505 - House of Wax) ()

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama