Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer

Recenze (547)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděl s českým dabingem. Proč Maxián dabuje každou mužskou postavu mezi 15 a 30 lety? Na Sama se ani trochu nehodil. Jinak je to fajn seriál, kde se naštěstí všechno netáhne na padesát epizod a díly na sebe navazujou víceméně volně. Nejradši mám černobílý, hororově stylizovaný díl ze čtvrté série, kde scénáristé prokázali smysl pro humor. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala. Pravilo se v jednom filmu. A do nudy není skutečně daleko při sledování dvou kokotských maníků pobíhajících po place s designem za tři doláče, respektive po tom, co zbylo z dotočné po nějaké prachem zapadlé direct to dvd fantasy. Je opravdu fenomenální zážitek věnovat tomu noční čas na Prima Cool. Pustit to odpoledne, nikdo nedojde újmy. Násilí je čistě seriálové a ještě blbě natočené. Samozřejmě nechybí mnou úspěšně zavrhovaná seriálová dikce, což znamená, že i kdyby k natočení jedné epizody angažovali třeba Tarantina, tak se režijní rukopis na tom neprojeví a nerozpoznáte, že to točil nějaký kvalitní režisér. Samozřejmě na tom dělají výlučně druhořadí režiséři, kteří se povětšinou na těch nemožně splácaných píčovinách ještě teprve učí svému řemeslu. Podle toho taky výsledek vypadá. Jedna epizoda utahanější než druhá, vůbec to nemá žádný drajv, scénář jak když si scenárista právě vytřel prdel, herecké výkony na úrovni amatérského spolku. Režie v podstatě nijaká, téměř neexistující. Hlavně, že se na jednotlivých epizodách vystřídala pěkná řádka režisérů, ale nevyplatil bych jim za tu bezpohlavní režii ani cent. Dokonce se zdráhám v souvislosti s tímto nesourodým patvarem výraz "režie" použít. Kdyby totiž na place byl opravdový režisér, neodevzdal by ve střižně tuhle změť. Dost dobře si nedovedu představit, že se nad ránem na to někdo dívá. Sledovat to může snad jen někdo z profesí noční hlídač objektu anebo někdo trpící insomnií. Blbě zahrané (Vydrýsek má oproti zdejšímu hereckému obsazení pět neproměněných oscarových nominací), scénář je utrejch, který byl sesmolen v kómatu, režie neexistuje. Doporučuji tento seriál ignorovat. Za pěkným vizuálem se schovává nesledovatelná seriálová odpadní voda. Z Jareda Padalecki a Jensena Acklese budete mít noční můry. Pak teprve se (možná) dostaví horor. Jinak to totiž s hororem nemá nic společného a jen se to domnívá, že by to mohl nebo měl být hororový seriál. Hororový séroš to je, ale v jiném slova smyslu. 20% ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První řada: Prvních řekněme osm dílů bylo docela nudných a roztahaných. Ovšem pak přišla epizoda Rooseveltova léčebna a všechno vypadalo, jak vypadat má. Hlavní dvojice sympatická a Jeffrey Dean (Comedian) Morgan se sice objeví až ke konci řady, ale je vynikající jako vždy. Co bych ještě vyzdvihnul je hudba a efekty. Není nic lepšího, když vás honí duch a do toho vám hraje Black Sabbath, Mettalica nebo AC/DC. Oblíbené Epizody: Wendigo, Rooseveltova léčebna, Strašák, Víra, Striga, Ďáblova past. 90% ............ Druhá řada: O něco lepší než předešlá řada. Na rozdíl od první řady, která byla spíše akční a strašidelná, tato útočí hlavně na divákovi emoce (já sám jsem se jednou téměř rozbrečel). Herci hrajou čím dál líp a hudba je taky čím dál lepší. Ale najdou se i díly, u kterých jsem pomalu umíral smíchy (asi jeden nebo dva). Oblíbené Epizody: Klauna má každý rád, Návrat do dětství, Anděl pomsty( s vynikající písní od Boba Dylana Knockin' on Heaven's Door ), Drby, Bouračka, Srdce(onen slzný díl), Vězeňské blues. 95% ............ Třetí řada: Opět vynikající. První dva tři díly vynikající, pak asi dva nic moc ale další opět vynikající. Velice mne potešil díl Velmi nadpřirozené Vánoce , který skloubil atmosféru Vánoc s hororem. Vtipný díl zde taky nechybí, a tím je Smolný den v Black Rock u kterého nejde se nesmát. Oblíbené Epizody: Sedm smrtelných hříchů, Nejsou děti jako děti, Smolný den v Black Rock, Loď duchů, Velmi nadpřirozené Vánoce, Právo na spravedlivou válku, Nesmrtelný doktor. 96% .......Čtvrtá řada: Tato řada dovedla seriál k naprosté dokonalosti co se atmosféry, hereckých výkonů, hudby de facto všeho co je jen možné týče. Není zde jediný díl, ba i jediná scéna u které bych se nudil. Samozřejmně jsem se mnohokrát i zasmál, jako ostatně vždycky. Oblíbené Epizody: Všechny. 100% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně debilní seriál a když píšu totálně, tak to tak i myslím. Dva nepředstavitelně debilní idioti jezdí svým fárem po státech a loví ,,duchy". Děj je k nasrání. Postavy k posrání. Lovení duši nejsou vidět. A celková debilita filmu je k pochcání. Nedovedu si představit, jaká drzost vedla k tvůrce k zařazení seriálu mezi hororové. Až příliš to připomíná Akta X, když si ovšem odmyslíte veškeré napětí, zajímavost, rozmanitost tamějších dílů a dobré hlavní herce. Po třech dílech se nobojím poslat seriál tam, kde je jeho místo - do koše. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Kripke Enterprises, Warner Bros. Television, Wonderland Sound and Vision, Supernatural Films // Hneď po prvom videnom dieli som vedel, že zo Supernatural pôjdem až do posledného diela. Som spokojný s tým, aký seriál je a nemenil by som ho, pre mňa je najlepší z mysteriózne-hororového žánru. ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Původně byl seriál zamýšlen jako příběh o novináři, který by vyšetřoval místní legendy a psal o nich do časopisu. (GreatestFan)
  • Zachariáš (Kurt Fuller) je v seriálu anděl, který je mnohem mocnější, než většina ostatních andělů v seriálu. V seriálu není nikdy zmíněno jakou má hodnost, nicméně v epizodě Dark Side Of The Moon (2010) říká, že jeho pravá podoba má 6 křídel a 4 tváře z nichž jedna je lví. Tento popis pasuje na cherubína, což je druhá nejvyšší andělská hodnost hned po serafínech (ikdyž v seriálu jsou cherubíni nejnižší a nejvyšší jsou archandělé). Cherubíni fungují jako rádcové Boha. (GreatestFan)
  • Ve 12. epizodě 2. série "Změna podoby" ukáže Ronald (Chris Gauthier) bratrům obálku časopisu podporujícím jeho teorii o kyberlidech. Na obálce je vyobrazen kyberčlověk ze seriálu Pán času (od r. 2005). (Pria)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama