Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 2
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 2

Recenze (547)

petero 

všechny recenze uživatele

Po „Lost“ a „Prison Break“ sa mi do rúk dostáva „Supernatural“. I keď prvé dva seriály sú kvalitatívne lepšie mňa ako fanúšika hororov Supernatural dosť potešil. Samozrejme je to čistý priemer, ale atmosféra funguje, ústredná dvojica je sympatická, každá časť je o niečom inom a pritom je to pospájané solídnym motívom. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Lovci duchů, aneb hrůza po seriálovsku. Kdyby se jednalo o film, nemělo by to absolutně žádnou šanci zaujmout. Protože děj je takový tripovský, dva bráchově hledají taťku a tak jezdí a hledají stopy, hm. Tam, kde se zastaví se jim pod nohy připlete nějaká místní záhada a jako správní Lovci duchů ji musejí vyřešit. Z toho, co jsem zrovna napsal to musí působit dosti tuctově, ale tím kritika končí :-) Příběhy jsou fajnové a působí mnohdy skutečně strašidelně, ale nakonec je to přeci jen seriál a dobrých scén zrovna moc není. Takže se v jednom díle objeví maximálně jedna dobrá scéna. Protože se jinak jedná o takový ten seriál pro mladé, kdy na to každý bude koukat, jen proto, že zde hrají dva mladící a honí strašidla. Mno, někdo z toho může mít husí kůžu, mě se to zdálo jako mrhání času. Strašidelný seriál, který mám pár světlých chvilek, ale přesto se jedná o průměrnou zábavu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesympatická metrosexuální ústřední dvojka, nijak moc obsažné nebo atmosférické příběhy na stokrát provařená hororová témata, neskutečně pitomé hlášky ústřední dvojky a nelogičnosti hned od začátku - např. Sam má cca 17 let, ale odešel od tatínka a bráchy a jobu "upírobijců" už před časem. To mu bylo kolik? Třináct? To bych teda fakt chtěl vidět spíš seriál s třináctiletým upírobijcem, než tohle, zní to zajímavěji. ()

paulieM 

všechny recenze uživatele

Na Supernatural bych našel opravdu hodně chyb. Děj jednotlivých epizod je rozvržen vždy téměř identicky: vražda, vyšetřování, zjištění kdo to udělal, zjištění, že to bylo něco jinýho a v poslední možné vteřině zabití monstra zezadu. Mám problém s tím, že příšery, vědomy si s kým mají tu čest, místo rychlé akce s Winchesterama mrští o zeď a pak je spoutají na půl uzlu a mají potřebu jim vykládat jejich životní story. Sam a Dean jsou pořád nad věcí, jsou jako mistři světa, ale téměř v každým díle by někdo z nich zemřel, kdyby ho druhej nezachránil, hlavně, že spousta jejich známých lovců pracuje sama. V pozdních sériích je dost nelogičností a celkem mi vadí, to jak jsou klaďásci deus ex machina oživováni a narušují nějakej ten systém fungování světa živých,duchů, mrtvých, pekla, očistce, nebe atd..Ještě bych podotknul, že by seriálu vážně pomohlo, to, kdyby se občas příšery ukázaly ve skutečné podobě, ne jen vtěleny do lidí, to je taky ten důvod, proč se od cca druhé série téměř ani neleknu. Ale ani to mi nezabrání dát 5*, neboť seriál je natolik originální, že si na něm dokonale smlsnu. Herecký obsazení, včetně jednoepizoďáků funguje skvěle, humor totéž. Oblíbenci: Jo,Crowley, Dick Roman ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Záleží na dílu, na který se natrefí. Téma, které jakoby propujuje všechny díly, je v některých dílech velmi upozaděno. Přesto mě tento seriál baví. Sice mě nemrzí, když mi nějaký díl uteče, ale když se mi nechce spát, ráda si na tento seriál počkám. Zatím mi každý díl přijde jiný, nic se neopakuje a pokaždé mě zápletka něčím malým překvapí. A hlavní hrdiny jsem si prostě zamilovala. ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Finále 5. řady se jmenuje "Labutí píseň", protože to původně mělo být finále celého seriálu. Labutí písní se obvykle rozumí konec. (GreatestFan)
  • V seriálu je Lilith ztvárněna jako jedna z prvních lidí, které Lucifer (Mark Pellegrino) mučením duši znetvořil a udělal z ní prvního démona. Ačkoli je o Lilith spoustu starých PŘEDbiblických příběhů, které se liší, podle Mezopotámské verze byla vůbec první člověk a stejně jako Adam byla stvořena ze země. Podle legendy v zahradě spolu nevycházeli, protože se mu musela podřizovat, ale ona mu chtěla být rovna, protože byla také stvořena ze země. Když Adam neposlechl, vyslovila nevyslovitelné jméno Boží a byla ze zahrady vykázána. Když ji později našli 3 andělé, stala se nevěstou démonů. Ti ji řekli, ať se vrátí, jinak každý den zemře sto jejich démonických dětí, ale když odmítla, stal se z ní démon a vzala si zlého anděla Samaela, levou ruku Lucifera. Aby se pomstila, rozhodla se vraždit novorozence. Proto je dnes spojena se zabíjením a pojídáním dětí, což bylo vidět i v Supernatural. Také se někdy říká, že ona byla ten had, který přiměl Evu sníst zakázané ovoce, proto je v umění vyobrazena jako napůl had nebo s hadem. Tento příběh se v Bibli nevyskytuje. Podle některých učenců byl z Bible vyřazen. [Zdroj: Wikipedie.cz] (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama