Reklama

Reklama

Lovci duchů - Série 6

(série)
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2010–2011), 18 h 39 min (Minutáž: 40–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Kamera:

Serge Ladouceur

Hrají:

Hilary Jardine, Frank Charles Turner, Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Cindy Sampson, Mitch Pileggi, Fredric Lehne, Nicholas Elia, Corin Nemec (více)
(další profese)

Epizody(22)

Recenze (10)

K1K0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom ako Sam do seba pozve Lucifera a skočí do diery, Dean sa snaží viesť normálny život, nevie však že Sam je vonku celý rok, keď to Dean zistí začnú opäť loviť spolu, zistí však aj to že Sam sa vrátil z pekla bez duše a tak spravia všetko preto aby dostal naspäť svoju dušu. Nakoniec však prídu na to a nájdu cestu ako ju vrátiť späť, nikto však nečaká čo sa stane keď Sam dostane späť svoju dušu. Príde mi to trošku stereotypna seria ktorá sa nikam neposúva. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady je něco jinak. Je tu cítit neplánované pokračování a narychlo vymyšlený nový příběh. Chvíli mi to trvalo, ale poté mě to hned zase vtáhlo a už to bylo zase ono. Možná to zmrtvýchvstání už je trochu až moc často, takže to bych chtěl do budoucna opravdu omezit nebo zmizet. Co bych ještě trochu změnil je dát větší prostor nové záporné postavě před Crowleym. Jinak je to opravdu zábava. Opět tu byly dost vážné epizody i nějaké šílené díly, které stojí za pobavení. Moje TOP epizody: Clap Your Hands If You Believe, Appointment in Samarra, The French Mistake, My Heart Will Go On, Frontierland, Mommy Dearest, The Man Who Would Be King. Mé hodnocení: 9/10 ()

Reklama

RadekS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

co si budem serie 6 je trochu pár kroků zpátky ale i přesto si myslím že si táhlé série vede většinu času solidně. Je to sice ze začátku trochu bordel ale ke konci se všechno dobře uzavře a vyvrcholí a nastaví novou zápletku pro další série. Závěr série 6 je podle mě furt dost solidní i když sem tam trochu kulhá za mě 7,5/10 ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu klasický problém neplánovaných pokračování, která nejenom že musejí obhájit vlastní existenci, ale navíc jim nezbývá než vydat se jedním ze dvou rovnocenně blbých směrů – buď se mohou marně snažit předchozí řady překonat a následně se utopit v bezvýsledných pokusech o co největší a bohužel nucenou epičnost, anebo na toto rezignovat a držet se ve stylu prvních dvou sérií při zemi, což nadále nutně nebude uspokojivé. SPN vyrazilo první cestou a díky Chuckovi za to, protože ač se to nezdá, po páté, apokalyptické sérii zbylo překvapivě velké množství možností na logický, přirozený vývoj; vlastně tolik, že šestá sezóna v podstatě nemá jednotnou identitu, poněvadž dějově i tematicky lítá sem a tam a nahazuje jeden možný směr budoucího děje za druhým (normální nelovecký život, ztráta Samovy duše, hrozící rozpad jeho mentální zdi, Eva, alfové, spolupráce nebe a pekla, nebeská občanská válka, následky a negativa svobodné vůle, pokusy o opětovné rozpoutání apokalypsy, arzenál nebeských zbraní, budování armády monster za účelem porobení lidstva, rozpad týmu Svobodná vůle, duše coby zbraně…). Přes celkovou rozháranost to však stále ještě více méně funguje, i kdyby jen coby zachycení chaosu v „postapokalyptickém“ světě. Většina negativních dojmů vyplývá hlavně z šoku, že po bombastické katarzi se nacházíme opět na začátku u expozice ve stylu (kvalitativně podobně nevyvážené) první řady. Jako úvod do nové pětice sérií je to velice slušné a dokládá velký potenciál. Nejlepší epizody – Clap Your Hands If You Believe, Caged Heat, Appointment in Samarra, The French Mistake, The Man Who Knew Too Much. Nejlepší postavy: bezduchý Sam, Lisa, Balthazar, Atropos. Nejprasáčtější prasácký prasák: Castiel, který se od třech případů vášnivého fistingu a studia techniky donašečů pizzy propracoval až k tragickému doznání a nevyhnutelnému výsledku. Nejlepší hudební momenty: Beautiful Loser, Space Oddity, One Way Or Another. Nejhorší píseň: My Heart Will Go On. Nejlepší intro: Supernatural Files. Nejlepší alias: I. P. Freeley, Clint Eastwood, texaský ranger Walker. Nejlepší herecké výkony: Sam a Dean pokoušející se hrát Jareda Padaleckiho a Jensena Acklese hrající Sama a Deana. ()

WingsLotus35 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo celkem zajímavé sledovat jak se kapitola druhá bráchů Winchesterových postupně rozepisuje. Šestá řada se dá rozebrat na dvě části. Část I.: Hledání ztracený duše: Tady na čistým listě byla jasně viditelná alegorie na první řadu, kde se role bráchů otočí. Jestli byl Sam v první řadě ten citlivej týpek, kterej nechodí za žádnou cenu přes mrtvoly za svým cílem, a Dean tou vraždící mašinou, která se brodí krví kupředu a neohlíží se zpátky, tady je to přesně naopak. Dean je tady tím, který má empatii a projevuje lidskost (ne že by ji neprojevoval v prvních řadách, ale byla výrazně utlumena), a Sam je tady tím nelidou, který stonásobně svou nelidskostí převyšuje svého bratra v prvních řadách. Naštěstí to nebyla vykrádačka sebe sama, ale do jisté míry propracovaná podívaná. Část II.: Cesta k očistci: Když už jsme si otázku Samovy duše vyjasnili, tak teď zbývá vyřešit co dál po zahnaný apokalypse. Řešením je bitka andělů, kteří se budou přetahovat o šéfování v nebi jako čoklové o flákotu, akorát s tím rozdílem, že do toho spadá i provedení apokalypsy, se kterou se bráchové srali, aby ji zastavili. Do toho vchází očistec, který je šedou zónou s armádou duší, který jsou cennější než zlato. Tohle byla popravdě ta míň záživná část, kde jedinou zajímavostí byla pramáti potvoráků, ale nakonec nebyla finálním záporákem k odpravení. No nejsem si jistý jak tahle rošáda bude dál pokračovat. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (223)

  • V jednej scéne Balthazar (Sebastian Roché) hovorí „čo je francúzština pre dvanástich“. Sebastian Roché sa narodil v Paríži vo Francúzsku a hovorí plynulo francúzsky. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama