Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Recenze (217)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mám černý babský hlasy moc ráda. Supremes, Dianu Ross, Arethu, Tinu ..... i novou generaci a neni tedy divu, že na Dreamgirls jsem byla hodně natěšená. Představovala jsem si trochu něco ve stylu životopisného filmu o Tině - vzlety, pády, katarze a vše prudké a ryzí s nárokem na pocitový rejštřík diváka. Dreamgirls byly taky šťastné, smutné, zhrzené, manipulované i odbojné ale bez oněch hrotů, díky nimž máte v očích buď slzy nebo zatínáte pěsti. Kromě fantastických kostýmů ale ještě jednu velkou přednost měly: úžasně interpretované písně. Listen v podání Beyonce - to byl pro mě ohromný zážitek. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

První čtyřicetiminutovka je dokonalá. Hýří barvami, oplývá neskutečným videoklipovým tempem, a přitom jako správné retro vyzařuje náladu 60. let. Řešení vážných věcí už tak přitažlivé není, ale Dreamgirls i tak hudebně excelují, zatíco Bill Condon jako režisér s mladickým drivem a stařeckou uvědomělostí mile překvapuje. Jen mě mrzí, že Beyoncé má během filmů nalíčeno na své tváři asi pět obličejů. Taková kost to nepotřebuje... ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 2 : Herečka VR - Jennifer Hudson, Zvuk + 6 nominací: Herec VR - Eddie Murphy, Výprava, Kostýmy, Píseň - "Listen", Píseň - "Love You I Do", Píseň - "Patience" ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pokud je pro vás R´n´B muzika stejným zážitkem, jako pro mě vykastrovaný zpěv Pavla Horňáka (pro pamětníky :o)), či v současnosti třeba kvílení Tokyo Hotel (ještě teď se třesu), tak se Condonovu filmu vyhněte velkým obloukem. Zde nenajdete sofistikované dějové linie, ale jednoduchý přímočarý děj o "Popelkách" co ke štěstí přišly a úskalích jejich slávy, který stojí právě jenom na ´černé muzice´a silných hlasech. Oscarem oceněná Jennifer Hudson není - přiznejme si - bůhvíjaká herečka, ale když promlouvá zpěvem, dějou se teda věci. Zvládá s přehledem všechny hlasové polohy a když to "rozpálí", mohla by svým mocným hlasem i beton řezat. Její zoufalá zpověď před silvestrovským večerem - to je erupce emocí, permanentní husina a mrazový maratón po zádech. Eddie Murphy si oscarovou nominaci zasloužil jenom tím, že neprdí, neříhá a nedělá šašky, Beyonce bych si pověsil na zeď (plakát :o)) a charismatického Jamieho Foxxe mám film od filmu stále raději. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zase jednou muzikál, který mě dostal po všech stránkách - jednak miluju r'n'b a vůbec ten černý styl hudby, který tady je a z poloviny písniček mrazí, jak jsou skvělé. Dreamgirls jsou ale pastvou i pro oči - kostýmy, kulisy, kamera, choreografie a vůbec celá výprava stojí za to, navíc i herci nejsou vůbec k zahození, dokonce většina je jich hodně dobrých a naprosto září po právu Oscarem oceněná Jennifer Hudson. Očekávala jsem průměr, ale jsem tímhle muzikálem nadšená. Sice bych byla ochotná některé pomalejší písně oželet, ale nikdo není dokonalý... A pro ty, kdo si stěžují na prostinký děj - je to MUZIKÁL, tady jde o tanec, zpěv, show, emoce, ne o geniální dialogy a komplikovaný děj! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $103,365,956Tržby Celosvetovo $154,852,975Tržby za predaj DVD v USA $53,841,709 //počet predaných kusov 2,755,526║ Posledné roky sa v celku pekne vyšvihli muzikáli (Hairspay, Mamma Mia!) a filmy o starých známych spevákoch (Ray, Johnny Cash - Walk The Line) , nuž a Dreamgirls vôbec nezaostávajú a ponúkajú pestrú paletu neopočúvaných pesničiek, ktoré chytia za srdce a ešte aj vďaka vizuálu a peknej Beyonce Knowles potešia zrak. K tomu prim hrá aj príbeh, kde nechýba dávka drámy žnúca naplno svoje ovocie až samým záverom, kde nechýbajú nefalšované emócie. Prekvapeným sa tu stáva solídni výkon Eddie Murphyho, ten v sebe po tých tupých traškariciach čo posledných minimálne 10rokov hráva našiel v sebe aj trošku hereckého talentu, za čo mu hneď prisúdili aj nomináciu na Oscara čo by som až tak hneď nepreháňal na mieste Akademikov. Kdež to ocenenie Oscarom u Jennifer Hudson bolo na mieste. "Muzikál čo poteší svojou pestrou hravosťou srdce." /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dreamgirls. Jak krásný název pro muzikál. Nádherné obsazení plné hvězd včerejška (Eddie Murphy, Danny Glover), dneška (Jamie Foxx, Beyoncé Knowles) a hlavně zítřka (Jennifer Hudson). Billy Condon není zrovna nejlepší režisér v Hollywoodu, ale poměrně s citem si vybírá co točit. Tentokrát zvolil muzikál, ale přistoupil k němu až moc obyčejně. Postavy ve většině případů zpívají písničku, která vyjadřuje co cítí, co si myslí a co se bojí říct. Problém je v tom, že tyto písničky vůbec děj neposouvají a z postav všechny tyto jejich pocity úplně čiší. Např. Beyoncé Knowles zpívá jak se trápí ve vztahu s Jamie Foxxem, ALE ! na té postavě jsme to poznali už před půl hodinou! Takže z dobře vymyšleného snímku se postupem času stává muzikál, jehož nejpomalejšími místy jsou hudební čísla, které jednoduše brzdí děj. Na druhou stranu všechny hudební výstupy jsou úžasné, živé, citlivé a herečky opravdu zpívají a vůbec ne zle. Všechny strká jednoznačně do rukávu Jennifer Hudson, která zpívá jak bohyně a to se na mě Beyoncé nemůže zlobit. Tahle hvězdička bude minimálně na americkém hudebním nebi brzo zářit víc než jakákoliv jiná zpěvačka. Eddie Murphy velmi překvapil a jeho postava je velmi příjemná, otevřená a je vidět, že se se Eddie opravdu snažil (hrál v něčem lépe?). Poslední věc je délka filmu, která vzhledem k počtu písniček a jejích "použití" je lehce odstrašující, ale film přesto film působí jako glamour mezi muzikály. Na pohled krásný, ve všem uhlazený film, který bedlivě a šikovně schovává své malé chyby ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Bill Condon .. Všecičko v tomto filmu je na první pohled bezvadné a krásné. Výtečné kostýmy, prokreslená dobová atmosféra, výborní herci (Eddie po letech bídy překvapil zato začínající Jennifer Hudson dokáže s přehledem strhnout pozornost a září), super hudba, hezké písně a svižná režie. Zkrátka je to jako ve SNU! Po příběhové stránce se ovšem nekoná nic převratného - vzestupy, budování hvězd či manažerské podrazy po milionté v líbivých kulisách - taková příjemná oslava amerického snu s poselstvím. Dojem dobře stráveného času film udělá, ale nějaká inovace v přímé příběhové stránce by potěšila a rozhodně přispěla k tomu, aby pocit z této složky filmu nebyl tak mdlý a mlhavý jako vz(za)pomínání na detaily krásného nočního snu.. Čistých 70%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Neskutečně natřískaná první polovina je dost shozena rádobypoučnou druhou. Hlavně zpívané rozhovory jsou neskutečně iritující. Jinak na vás ale dýchne příjemná retro atmosféra, uvidíte Murphyho po letech v dobře zahrané roli a uslyšíte spoustu fajn muziky a o to tu jde hlavně, ne? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Henry Krieger, Deborah Lurie a Stephen Trask: 1. Move ,2. Fake Your Way to the Top ,3. Cadillac Car ,4. Steppin' to the Bad Side ,5. Love You I Do ,6. I Want You Baby ,7. Family ,8. Dreamgirls ,9. It's All Over ,10. And I Am Telling You I'm Not Going ,11. When I First Saw You ,12. Patience ,13. I Am Changing ,14. I Meant You No Harm/Jimmy's Rap ,15. One Night Only ,16. One Night Only ,17. Listen ,18. Hard to Say Goodbye ,19. Dreamgirls Finale ,20. When I First Saw You ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možné, aby postavy neustále vyzpívávaly své nejniternější pocity a přitom se o nich divák nic nedozvěděl? Condonův muzikál ukazuje, že dost dobře. Charizmatický charakterní chlap se v závěru promění z minuty na minutu na vychytralého zrádce, nezvladatelná divoška samozřejmě zjihne a všichni odcházejí šťasní...nebo ne? Já určitě ne, protože tohle mi nestačí. Muzikály nejednou ukázaly, že do postav lze vidět jediným songem velmi důkladně. Proto je k zbláznění, když Dreamgirls nevědí, kdy přestat zpívat. Když přijde jen trochu vypjatější chvilka, hodil by se emotivnější dialog a po něm úderný popěvek, ale hlavní postavy se v chumlu překřikují ve zmatečné bezmelodičné písni, která na mě tak působí jen trapně. Atmosféru aby pohledal a těch několik zajímavých kamerových objezdů už nic nezachrání. Jediným kladem zůstává Eddie Murphy a jeho božský výkon. Přijde mi ale, že tvůrci ho snad ani nechtěli nechat vyniknout a ubírají mu prostor, jak to jen jde. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od tohohle muzikalu necekal a pustil sem si ho spis kuli Murphymu, ale nakonec docela prijemny prekvapeni. Hlavne prvni polovina, kdy jsou vsichni vicemene spokojeny, dari se jim, pohodovej dej slusne odsejpa a jedna pisnicka nasleduje druhou a vetsina jich je docela povedena. Bohuzel v druhy pulce uz film tempo zacne ztracet, postavy zacnou resit problemy a pak uz se misty dostavuje nuda. Navic je druha pulka uz docela natahovana. Co se tyce tech muzikalovejch cisel, vyprava je fajnova, takze tem vystupum ani rezisr nemusi pomahat nejakejma kamerovejma vychytavkama a herci (zpevaci) zpivaj fakt slusne. A do ty doby, kdy to je bud klasicky dialogy nebo hudebni vystupy, je to v pohode, ale v momente, kdy se zacnou postavy mezi sebou bavit pomoci zpevu, je to lehce otravny. Co se tyce hercu, Murphy neni ani tak oskarovej, jako proste jinej, ze zacatku si sice jeste neodpusti nejaky to saskovani, ale ke konci, jako unavenej, ne moc chtenej zpevak na drogach hraje fakt slusne. Takze nominaci ano, ale spis za to, ze predved, ze umi zahrat i neco jinyho, nez nejakyho hlaskare v komedii, nez za to, ze by skutecne hral oskarove. Nejlepsi a po pravu odmenena oskarem tu je Hudson, coz je ale dany taky tim, ze ma nejvyzivnejsi roli. Zkratit druhou polovinu filmu, byl bych spokojenej, takle jen slusny 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Hudební filmy mám rád. S černošskou muzikou je to o dost slabší a s mou schopností snášet černošské hádky je to přímo katastrofální. Tři čokoládové divy z Dreamettes mne při svém výšlapu ke hvězdám bavily na pódiu, ale mimo něj jsem viděl jen hádky, rozchody i podrazy, které byly asi tak překvapivé, jako setkání s naháčem na nudistické pláži. Kdyby holky více zpívaly a méně se hystericky hádaly, tak bych si to užil určitě o dost lépe. To by však nebylo to opravdové ze života, po čemž tady touží snad všichni kromě mě. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pěkné, moc pěkné. Dreamgirls sice nedosahují geniality Moulin Rouge, ale divadelní energií pulzujícímu Chicagu se blíží. Od režiséra Kinseyho by jeden opravdu nečekal tak skvěle stylovou práci, Beyoncé překvapila, že dokáže hrát (zpívání jí šlo vždycky), Eddie Murphy nebyl tak dobrý snad nikdy (a poslední dobou rozhodně ne - rád bych ho viděl v nějakém dramatu) a po pěvecké stránce pro mě vede neznámá Jennifer Hudson (finalistka American Idol z roku 2004 - s našimi Superstary opravdu nesrovnávat). Fajnová oldschool R´n´B muzika s blyštivým broadwayským šmrncem, zajímavá, energická režie, skvělé herecké výkony, ne zrovna strhující, ale docela zajímavý příběh (hodně inspirovaný Dianou Ross a jejími The Supremes) - Dreamgirls toho nenabízejí málo. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Netěšil jsem se, ale musím uznat, že mě to docela mile překvapilo. Drive nastolený v první polovině je neskutečný, jeden střih za druhým a tempo nepolevuje. Škoda, že tenhle videoklip vydrží jen tu první půlku. Jakmile se výrazně zpomalí, tak si člověk začne uvědomovat, jak je příběh banální a některé scénáristické kličky neobratné. K tomu mě postupem času začalo iritovat nabívání délky zpěvu. V jednu chvíli se zpívalo v kuse snad 10 minut, ve třech scénách a v ten moment už moje hlava zkrátka nebrala. Občas bych si rád dáchnul i dialogů, díky. Herecky solidní, Murphy dokázal, že skutečně ještě má na to, aby nehrál v shitech, Foxx jako vždy super, jen tu Beyoncé jsem asi 40 minut na plátně marně hledal. Buď už vážně nic nevidím (což pochybuji, pokud sedím ve čtvrté řadě) a nebo byla tak moc nalíčená. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bill Condon / Based on Dreamgirls by Tom Eyen | Hudba: Beyoncé Knowles, Stephen Trask (score), Henry Krieger, Tom Eyen, Siedah Garrett, Scott Cutler, Anne Preven, Willie Reale | Produkcia: Laurence Mark | Distribúcia: DreamWorks, Paramount Pictures | Štúdio: DreamWorks Studios | Rozpočet: 80 miliónov $ | Tržba: 154,852,975 $ || Svpevácke predstavenie, plné jedinečných klenotov najvyššieho karátu. Veľmi ma bolí, že nemôžem hodnotiť plne, ale samotné zápletky a riešenia problémov kradnú atmosféru a tempo celého mechanizmu na takej úrovni, že pre tých, ktorí tento žáner filmu neobdivujú, je pochopiteľné sklamanie z celkového dojmu. Ale ešte raz: Obsadenie, a ich výkony - takto by mal vyzerať každý novomuzikálový pokus hollywoodskej produkcie. ()

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama