Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mario Bettinimu je 30 let, žije s matkou a sní o tom, že si s přáteli otevře taneční klub. Místo toho, aby uskutečnil svůj sen, však dostane místo ve státním sektoru. Kdysi před lety se totiž na otcovo přání přihlásil do konkurzu, na který dávno zapomněl, a teď si na něj v úřadě vzpomněli. Není z práce příliš nadšený, ale přesto se ji snaží dělat jak nejlépe umí. Takovému počínání však není dvakrát přáno. Být schopnější a pracovitější než šéf se totiž nevyplácí. Jeho nadšení, nápady a plány se ve světě, jenž ho obklopuje, jeví jako nakažlivá nemoc, kterou je potřeba naléhavě léčit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Zadna dira do sveta. Ani me nenapada, co by se dalo filmu konkretne vytknout, ale patri mezi ty, ktere cloveka ani nezvednou ze zidle, ani ho neprinuti o nicem premyslet. Proste si divak pri odchodu ze salu jen rekne "hmm, docela to slo", ale za chvili si na film ani nevzpomene. A kdyz uz by mu prece jen melo zustat neco v pameti, tak by to byla krasna Julie Depardieu, o ktere jeste urcite uslysime. To, ze se na ni dobre diva, vsak neni zasluha tvurcu snimku. ()

martiňák 

všechny recenze uživatele

Film jsem shlédl víceméně náhodou a předem jsem od něj očekával co se nakonec jednoznačně splnilo - Horečka je v porovnání s filmy běžně dostupnými v distribuci především jiná. Zajímalo by mě, zda podobně zvláštně film působí i v zemi svého vzniku, ale myslím že spíš ne. Proč je Horečka jiná se ve stručnosti popisuje obtížně, pokud bych to chtěl zkusit, řekl bych, že mi přijde především jako film bez jakýchkoli ambicí. Ačkoliv se nejedná o nízkorozpočtový nezávislý film, který jsem částečně očekával (z důvodu minimálních ohlasů na ČSFD, IMDB aj.), film na mě působil jakoby žil svým vlastním životem a vůbec ničím se divákovi nepodbízel a nesnažil zalíbit. Přesto mi hned od počátku jeho hrdinové, způsob vyprávění a film jako celek byl značně sympatický. Horečka zajímavě vypráví o obyčejném životě obyčejných třicátníků a toto téma je mi blízké, vytknul bych jí snad jen v některých momentech přílišnou snahu některé věci vyslovit a uzavřít, pokud by některé otázky jen naznačila a událostem ponechala otevřený konec, líbilo by se mi to víc. ()

Související novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Reklama

Reklama