Reklama

Reklama

Crossing the Bridge - Zvuk Istanbulu

(festivalový název)
  • Německo Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Alex Hacke, člen německé avantgardní skupiny Einstürzende Neubauten, je znalcem nejrůznějších hudebních stylů a žánrů a neúnavným hudebním experimentátorem. Metoda sbírání zvuků, kterou nazývá nahrávání ulice" mu umožňuje pořizovat profesionální nahrávky kdekoli na světě. V tomto snímku se vypravuje zachytit hudební rozmanitost Istanbulu s cílem zaznamenat co nejširší spektrum současné turecké hudby, od moderní elektronické přes hip hop až ke klasickým arabeskovým vokálům, kurdským pohřebním písním či orientální komorní hudbě.
Potkáme drsné mladé chlapíky rappující v turečtině, uvidíme Selima Seslera, který spolupracoval na soundtracku k filmu „Proti zdi“, jak hraje v čajovně v romské čtvrti na klarinet, uslyšíme zpívat kurdskou zpěvačku Aynur před krásnou kulisou tureckých lázní – to vše dohromady vykresluje portrét Istanbulu, kulturně - a zejména hudebně - nesmírně pestrého města na Bosporu. Snímek vzbudil na několika dosavadních projekcích v České republice nadšený ohlas mezi diváky. (oficiální text distributora)

(více)

Hrají

Související novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Reklama

Reklama