Reklama

Reklama

Nirvana Unplugged In New York

(koncert)
  • USA Unplugged: Nirvana

Obsahy(1)

Zřejmě nejpovedenější záznam akustických ,,unplugged" vystoupení prezentovaných hudební stanicí MTV - Nirvana Unplugged.

Track listing: 1. "About a Girl" (Cobain) – 3:37
2. "Come as You Are" (Cobain) – 4:13
3. "Jesus Doesn't Want Me for a Sunbeam" (Kelly/McKee; The Vaselines cover) – 4:37
4. "The Man Who Sold the World" (David Bowie cover) – 4:20
5. "Pennyroyal Tea" (Cobain) – 3:40
6. "Dumb" (Cobain) – 2:52
7. "Polly" (Cobain/Nirvana) – 3:16
8. "On a Plain" (Cobain/Nirvana) – 3:44
9. "Something in the Way" (Cobain/Nirvana) – 4:01
10. "Plateau" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 3:38
11. "Oh Me" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 3:26
12. "Lake of Fire" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 2:55
13. "All Apologies" (Cobain) – 4:23
14. "Where Did You Sleep Last Night" (Traditional, Arranged by Leadbelly) – 5:08 (Radek99)

(více)

Recenze (138)

nikinikiniki 

všechny recenze uživatele

Kurt Cobain - znak 90.let, obrovská osobnost s obrovským charismatem, neskutečným hlasem, kterému se jen těžko někdo vyrovná a jeho songy nikdy nebudou zapomenuty. Jen je škoda, jak dopadl, protože nikdo takový už se neobjeví. A Unplugged In NY je jeden z nejlepších koncertů, kde aspoň neničil nástroje, což byla jeho specialitka na konci koncertů :D A dokonce i rozdával podpisy, páááni! ;) ()

Reklama

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Nirvana pomalu, akusticky , geniálně, chytlavě. Co já NATO? Nirvana je pro mě srdeční záležitost. Na téhle kapele jsem vyrostl. Nevermind znám pozpátku zpravai zleva. V době, kdy se točil tenhle živák se Curt blížil konci, v době koncertu byl údajně na metadonu. Jedním slovem, hudební dokonalost. ()

emilkac 

všechny recenze uživatele

ako pre Nirvanistu je to pre mňa jednoznačne najlepši unplugged! chápem že Nirvana má aj svojich odporcov (vlastne to nechapem:) ale stojí to za to pozretie... Kurtovo umelecké podanie je precítené až na kosť. Songy sa podľa mňa dosť hodili na to akustické prevedenie aj keď by som si radšej namiesto tých zopár coverov ktoré zahrali od iných kapiel radšej vypočul nejaké originály od Nirvany ale teraz by som si ten koncert nevedel predstaviť napriklad bez Where did you sleep last night! je to asi najpôsobivejšia scéna z celého koncertu! spolu s Pennyroyal Tea! aj keď je polovica koncertu prevzatá od iných kapiel nakoniec mi to ani vôbec nevadí...všetky tie covery sú odohraté a hlavne zaspievané majstrovsky! veď kto by si už len púštal Man who sold the world od Bowieho keď Kurt je kráľ! ()

Nandemaru 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí tohoto záznamu bylo pro mě něčím naprosto mimořádným. Nirvanu poslouchám už pěkných pár let a za celou svou dráhu Kurt stále ukazoval, že umí (ale že se mu moc nechce). Jsem rád, že v New Yorku poprvé v životě ukázal, co v něm doopravdy je. Osmdesát minut koncertem proplouval s melancholickým, snad až znuděným výrazem ve tváři, občas se dokonce usmál. Ale když se opřel do posledního songu, přejel mi mráz po zádech a kolena se mi klepaly snad ještě půl hodiny. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Necelé dva roky po smrti Kurta Cobaina v roce 1996 záznam vyhrál Grammy za nejlepší alternativní album. Nominováni byli rovněž i Foo Fighters se stenojmenným albem, které nahrál sám Dave Grohl, bývalý bubeník Nirvany. (GreatestFan)
  • Prostředí koncertu si vybral Cobain sám: tradiční lilie, černé svíčky a křišťálový lustr. Když se ho producent Alex Coletti zeptal: „Myslíš jako na pohřeb?" Cobain odpověděl, že přesně to má na mysli. (kornitko)
  • Během zkoušek upozorňovali manažeři Nirvany bratry Kirkwoodové, kteří vystupovali jako hosté, aby před Kurtem nepokuřovali mariuhanu. Tohle bratry obzvlášť vytáčelo, protože Kurt se na zkoušky věčně dostavoval se zpožděním a ve zjevné náladě. (kornitko)

Reklama

Reklama