Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velitel ruské ponorky, Alexander Marinin, musí nejen tvrdě bojovat s fašisty, ale také uhájit své postavení a lásku. Snímek o přátelství, zradě, hrdinství, naději a lidech, kteří vyhráli válku... (oficiální text distributora)

Recenze (25)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Člověk to musí brát trošku s rezervou. Pokud by se ruský filmový průmysl srovnával s Holywoodem, tak je to něco podobného, jako kdybych si dával soutěž v chlastání s nějakým vesnickým hovadem, které exuje magické oči od dvanácti let. Sice toho vydržím docela dost, ale na extraligu fakt nemám. Stejně tak rusáci (kromě toho chlastání teda). 50% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ruská vojnová kinematografia má rozhodne aj lepšie snímky. Vojnový film bez vojnových scén (nerátam záverečnú animovanú námornú bitku) pre mňa akosi stráca význam. No a ako dráma s neskutočne slizkým a večne naliatym hlavným hrdinom ma to tiež moc nebralo. No čo už keď síce nemáme peniažky (a ani nápad) ale tááák velmi chceme točiť filmy? ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Se snahou o využití filmových prostředků zpracovaný poměrně schematický příběh, který by česká filmová obec byla ochotná vyslat do bojů o hladinové Oskary. Ruská cudnost ovšem velí tomuto kousku bez velkofilmových aspirací vymezit patřičné místo skryté očím pár inchů pod vodou. Škoda ateliérových scén s příliš televizním pojetím. ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Recenze mi přijdou zbytečně kruté. Jako prostředí a život baltské ponorkové flotily v 2.sv.v. Nepřišlo mi to až tak bídný když vezmu v potaz, že filmaři jistě nedisponovali milionovými konty svých amerických protějšků. Ano, zápletka s bratrem nebyla ideální. Scénárista ale potřeboval umístit do příběhu i stalinistický tlak. Rovněž úsměvná forma vyprávění mladičké dívenky. Povedlo se ale zachytit hrůzu jepičího života námořníků flotily. Obyčejný lidský strach. Beru film na milost a dávám 3+1/2*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nehorázne plytký až nudný dej, je vidieť že Rusy sa snažia vzkriesiť svoju kinematografiu ale po dlhých rokoch nečinnosti, začínajú od nuly a absolútne nevedia podať dej tak aby bol stráviteľný a vlastne vôbec aby nejako oslovil. Čaká ich ešte dlhá cesta na takú úroveň aby sa vyrovnali minimálne Európskej produkcii a vydobili si stratené miesto na ťažkom trhu. Po trikovej stránke sa to na prekvapenie v celku dalo zniesť. ║Rozpočet $3,4miliónov ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama