Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velitel ruské ponorky, Alexander Marinin, musí nejen tvrdě bojovat s fašisty, ale také uhájit své postavení a lásku. Snímek o přátelství, zradě, hrdinství, naději a lidech, kteří vyhráli válku... (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Se snahou o využití filmových prostředků zpracovaný poměrně schematický příběh, který by česká filmová obec byla ochotná vyslat do bojů o hladinové Oskary. Ruská cudnost ovšem velí tomuto kousku bez velkofilmových aspirací vymezit patřičné místo skryté očím pár inchů pod vodou. Škoda ateliérových scén s příliš televizním pojetím. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

No jak asi může dopadnout válečný drama o veliteli ponorky, když se na ponorce odehraje dohromady asi 15 minut? Velitel ponorky totiž pořád pátrá po nějakym ztracenym bratrovi a že to má bejt film o ponorce, se dozvíme jen z několika vteřin nějakejch zmatenejch snů nebo flashbacků hlavní postavy. Když už to asi tak uprostřed filmu vypadá, že se to snad konečně rozjede, tak hlavní hrdina udělá průser a dostane zákaz vyplout na moře. V tu chvíli jsem už měl chuť to vypnout a jít dělat něco zábavnějšího (např. se dloubat v nose), protože se tam pořád jenom kecá a kecá. Nakonec jsem teda přetrpěl cca 80 minut naprostý nudy a úplně na konci jsem se dočkal aspoň nějaký tý akce. Ponorka konečně vypluje z přístavu, objeví se německá loď a začne se bojovat. Triky sice nejsou nic moc, ale aspoň něco. Do týhle chvíle bych to ohodnotil odpadem. Konec to aspoň trochu zachránil, takže 1 hvězda... ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Ruská vojnová kinematografia má rozhodne aj lepšie snímky. Vojnový film bez vojnových scén (nerátam záverečnú animovanú námornú bitku) pre mňa akosi stráca význam. No a ako dráma s neskutočne slizkým a večne naliatym hlavným hrdinom ma to tiež moc nebralo. No čo už keď síce nemáme peniažky (a ani nápad) ale tááák velmi chceme točiť filmy? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nehorázne plytký až nudný dej, je vidieť že Rusy sa snažia vzkriesiť svoju kinematografiu ale po dlhých rokoch nečinnosti, začínajú od nuly a absolútne nevedia podať dej tak aby bol stráviteľný a vlastne vôbec aby nejako oslovil. Čaká ich ešte dlhá cesta na takú úroveň aby sa vyrovnali minimálne Európskej produkcii a vydobili si stratené miesto na ťažkom trhu. Po trikovej stránke sa to na prekvapenie v celku dalo zniesť. ║Rozpočet $3,4miliónov ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Recenze mi přijdou zbytečně kruté. Jako prostředí a život baltské ponorkové flotily v 2.sv.v. Nepřišlo mi to až tak bídný když vezmu v potaz, že filmaři jistě nedisponovali milionovými konty svých amerických protějšků. Ano, zápletka s bratrem nebyla ideální. Scénárista ale potřeboval umístit do příběhu i stalinistický tlak. Rovněž úsměvná forma vyprávění mladičké dívenky. Povedlo se ale zachytit hrůzu jepičího života námořníků flotily. Obyčejný lidský strach. Beru film na milost a dávám 3+1/2*. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama