Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidé stvořili svého zabijáka. Když se na neobydleném ostrově v Pacifiku zhroutí přísně tajný program na vývoj vojenských robotů, je vyslán tým vojenského námořnictva, aby je našel a „zastavil". Není to však tak jednoduché! Jakékoliv narušení svého teritoria berou jako útok a brání se. Jsou naprogramováni, aby měli své území pod kontrolou, a to i za cenu smrti... (Intersonic)

(více)

Recenze (122)

DaViD´82 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejlepší část je ještě před úvodními titulky, ale i ta je na čistý "Odpad!". To co následuje pak je neusledovatelné a naprosto strašné. A to ještě v případě, že k tomu přistupuji tak, že to tvůrci nemysleli vážně, protože jestli ano, tak je to ještě horší než si myslíte. Bohužel to ale není špatné tím způsobem, že by to bylo směšné. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ackoliv jsem si film pujcoval na DVD jen diky slusivemu nazvu a ocekaval jsem nejakou suchou vykradacku Terminatora (pripadne Matrixu), vysledek predcil vsechna ma ocekavani. Jime, tys to zase dokazal. Uzasna hlaskujici jizda, plna velespatnych hereckych vykonu, nelogicnosti, totalnich dialogu a digitalnich triku na urovni Lovcu dinosauru, navic plna tech nejstarsich klise. Proste kousek, ktery kazdeho milovnika becek zarucene potesi. Pokud chcete od filmu logiku, originalitu a umelecke ambice, opovazte se ve videopujcovne u Povstani byt jen pozastavit. Ale jestli hledate cirou zabavu, ktera se nestydi vypujcit si nejake napady odjinud (krome jiz zminenych filmu se slusi doplnit hlavne Spiderman 2) a je, jak se rika, blba az to boli, nevahejte. A mozna, stejne jako ja, zazijete 90 minut plnych smichu a vykriku "No ty vole!" A pro monologa : Jsem cvok, fakt jsem se bavil. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude špatný, ale jak špatný to bude, tomu bych, pokud bych to neviděl, neuvěřil. Několik dost známých jmen/tváří vévodí téhle kupě šrotu, posuďte sami: Robert Picardo - holografický doktor ze StarTreku Voyageru, Michael Dorn - poručík velitel Worf ze StarTreku Nové Generace, George Takei - poručík Hikaru Sulu ze StarTrek Původní série, Alexandra Paul - poručík (bojíte se? :) Stephanie Holdenová z Pobřežní hlídky, Hudson Leick - bohyně Kalistó z Xeny a Herkula, Joe Lando - Byron Sully z Doktorky Quinové (ale zahrál si i ve ST filmu 4 ;). Prostě, celkem známí lidé, s notnou řádkou fandů po celým světě, které měli pro tenhle film přitáhnout. No, snad se to nepovedlo, protože by jich v té chvíli opravdu hodně poztráceli. Ani jeden z nich totiž neumí hrát, nebo přinejlepším neměl co hrát. Scénář je opravdu kupa sraček, někdy jsem měl co dělat, abych se nerozesmál nebo nevěřícně nekroutil hlavou nad tupostí když už ne scénáristy a režiséra, tak herců (i improvizovaný dialogy by vypadaly líp). Upřímně lituju překladatele, co to musel překládat a taky dabéry. Ze srdce lituju, já to nemohl vystát při sledování, natož se ještě vžívat do těch plastových postav, brrr! Tenhle film je puzzlík z klišé, na každým kroku jich pár najdete (cokoliv zde je klišé, vlastně myslím, že tam není nic, co by klišé nebylo), navíc nízkorozpočtovost kouká z každýho záběru (mám podezření, že i ten dvourotorový vrtulník Chinook byl jen dětský RC model) a k tomu je až příliš vážný. Za celou dobu tam nebyl jediný chtěný vtip. Největší nechtěný vtip je pro mě fakt, že si vojáci s sebou na ostrov obležený roboty přivezli M16, přestože roboti byli zranitelní pouze půltunovou bombou a nebo laserovou puškou. I tak se ale kulek báli, chudinci malilintatí, až pohapali na své rotomilé plcinty. Malá osobní poznámka nakonec. Kordusův koment je jen čistá ironie (nebo je to cvok). A já to nepoznal! (Mimochodem, Lovci dinosaurů jsou proti tomuhle opravdu zábavný skvost.) ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

To už by bylo lepší, kdyby v noci vysílali šum. Dívalo by se na něj víc lidí než na... heh, tohle. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Kousek spadající do kategorie OŠF - opravdu špatný film. Všem odpudivým kverulantům a věčně nespokojeným filmovým divákům, kteří brblají při shlédnutí průměrného žánrového filmu, bych doporučil shlédnout nejdříve tenhle snímek, aby věděli, zač je toho loket. Příšerná slátanina s dementním scénářem, mizernými triky a toporně hrajícími "herci". Režiséra je nutno ocenit za vytrvalost - po tolika průserech a propadácích to nevzdal a pořád točí. Tihle lidé jsou zkrátka nezničitelní. Povstání strojů není špatné tak nějak roztomile, kdy se člověk usmívá nad naivitou tvůrců, je špatné urážlivě - člověku je potom smutno ze zabitého času a stydí se za ty, co se na filmu podíleli. Na druhou stranu, jednou za čas je opravdu potřeba vidět vyloženě špatný film, aby si člověk udělal měřítko a neposílal do odpadu filmy, které tam nepatří. Dá se to brát i jako rituální trest za divákovy hříchy, podobně jako se někteří hluboce věřící sebetrýzní při náboženských obřadech. Právě jsem porušil předsevzetí týkající se diety, takže si Povstání strojů plně zasloužím... Celkový dojem: 0 % ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na Jima Wynorského překvapivě docela solidní kousek. Děj i dialogy se pohybují v poslouchatelných, a docela i příjemných mezích, stejně jako samotné postavy. Ovšem až na uřvanou a afektovanou blondýnu, kterou jsem měla chuť praštit:) Rovněž jsem byla překvapena docela vydařenou trikovou stránkou nepřátelských robotů. Potěšil Paul Logan coby ostřílený drsňák v černé uniformě ozbrojené jednotky, kterou si zde oblékl ještě předtím, než si na sebe stejný ohoz navlékl i ve své, zřejmě nejslavnější MEGA roli:) "Máme dvě možnosti, buď se usmažíme, nebo se necháme roztrhat otvírákem na konzervy." ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Pobřežní hlídky (Alexandra Paul), Doktorky Quinnové (Joe Lando), Voyageru (Robert Picardo) a Xeny (Hudson Leick) povinnost. Pro ostatní neexistuje důvod, aby se dívali dobrovolně ;) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jeden z nich mne videl a jen tak prosel tak sem usoudila ze maji na praci dulezitejsi veci nez nas zabijet! Wynorski proste kasle na vsechno a jede si dal svou nekompromisni trash ligu a mne se i tenhle kousek libil natocil uz sice i lepsi veci i tak je to porad velka sranda navic zabari z Asylum by si z toho meli vzit mustr jak se toci filmy s minimalnim rozpoctem triky opet slusne sice ti roboti trochu evokuji valku svetu ale to je detail par hlasek opet velmi hutnych z nichz nejlepsi je ta na konci cekaj na nas suchy saty a teply jidlo neco co ty stroje nedoceni: oni se vrati z jine laborky v jiny cas nezvratne se uz nezmeni to zni az zlovestne a schvalne na jaky film je to asi odkaz hm? Jim se toho proste neboji a vy vsichni chytraci co nepoznate kvalitni spatny film dete do haje zelenyho mam chut na protest demonstrativne soupnout vsem Wynorskiho filmum 5* ale na druhou stranu zase spetka objektivity ve mne jeste zbyla takze zustanu u standartniho hodnoceni nazdar kritici kdyz vite dopredu ze to bude sracka tak na to nekoukejte! ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jednu hvězdičku, protože na televizní poměry to nemá až tak zlé triky a míra imbecility je přímo intergalaktická, jenže stroje a podobná havěť se digitálně tvoří podstatně lépe, než živé organismy a být intergalakticky debilní už dnes není originální. Zkrátka jde zase o standartní průjem se standartní úrovní nelogična a debility. A já to udělám, podobné filmy sice nestojí za víc jak pár (sprostých) slov, ale Povstání strojů je natolik hezkou sbírkou přešlapů, že menší prohlídka hrůz preventivně neuškodí. 1) Voják řekne doktorce, že odláká pozornost robota, aby jí pomohl prchnout. Proč se potom voják před robota jen tupě postaví a nesmyslně na něj střílí, zatímco doktorka situaci místo útěku stejně tupě přihlíží? 2) Roboti, kteří jsou smrtelně nebezpeční, inteligentní, schopní učit se, vybaveni nejlepšími zbraněmi a navíc viditelně poruchoví, se můžou v letadle sami aktivovat jen proto, že se bedny s nimi při bouři párkrát posunuly. 3) Robot, stvořený pro zabíjení, navíc schopný při své velikosti opravovat i jemné součásti helikoptéry a provádět jakési operace mozku u lidí, netrefí z několika metrů STOJÍCÍHO muže. 4) Jak roboti přepravili ten kravský kus trupu letadla, když na konci má jeden z nich problémy s na něj spadlým vysílačem? 5) Proč laserová puška, jediná schopná roboty zastavit, nefungovala? 6) Proč dva roboty, údajně nezničitelné konvenčními zbraněmi a schopnými zabít tisíce lidí, má lovit komando několika vojáků s konvenčními zbraněmi a jedinou na roboty platnou laserovou puškou? 7) Proč roboti tolik otálejí se zabitím některých vojáků, ačkoliv se jim neustále pletou pod nohy? 8) Proč vlastně opravujou roboti tu helikoptéru, když zcela evidentně nemůže unést ani jednoho z nich? 0/10 ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Jéééžiš, když jsem viděla upoutávky, smíchy upadla z gauče a ucvrnkla si do textilu, umínila jsem si, že tenhle skvost musím vidět... Bohužel jsem na to zapomněla:'-(. Snad mi to na Nově někdy zopakují:-). ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Kus filmovosti, té opravdové ze skupiny A, tam skutečně je, hudba originálnější, myšlenka snímku dobrá, ostatní klasicky skup.B-C...! ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi úplně fuk, jak tohle kdo myslel. Provedení je tak příšerně odporné, že z toho všechny moje chlupy měly povstání hrůzou. Velmistru Wynorskimu by už někdo konečně měl vyrvat z kazeťáku album Michala Davida s průvodním singlem Céčka. ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Hodnotit mi nepřísluší (viděn pouze úvod), ale pokud bych to vzal čistě podle prvních 5min, tj. tomu, co předcházelo titulkům, je to buď za čistokrevných 5* nebo rizí odpad. Přičemž JÁ osobně bych se moc přimlouval za první (5*) variantu. Takhle komplexní slepenec exkluzivně přehrávajících „hereckých“ výkonů, laciných digitálních triků, za které by se (ne)musel stydět an(i) KingKong z roku 33 a odstrašujících dialogů nebývá každý den člověk svědkem. Tohle jednoduše nemůže být myšleno vážně a je potřeba k tomu tak přistupovat. Já se (alespoň těch zmiňovaných 5 min) královsky bavil. P.s. otázkou ovšem zůstává, jestli by mě ten permanentní úsměv na tváři vydžel i zbylých 85min, kdybych např. zjistil, že JE to myšleno vážně.... ()

strougy odpad!

všechny recenze uživatele

Wynorski to opět dokázal a posunul meze filmového vkusu do ještě hlubší propasti. Zcestné dialogy, příšerné herecké výkony, naprostá absence logiky a hlavně chování údajně nejinteligentnějších strojů na myšlenkové úrovni tak maximálně toastovače, že bych rozhodnutí Skynetu vyhubit lidstvo po vidění tohoto snímku považoval za zcela racionální. Filmové kvality nulové, jako pokleslá zábava po pár pivech ideální. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Velký Jim vrací úder! A tentokrát překonal sám sebe,takhle hloupej film se opravdu jen tak nevidí. Vše je špatně, ale prostě se na to dobře kouká. Nejvíc mě dostaly herci, kteří ať se snaží sebevíc hrají mizerně, to jejich "Oh my god" Je opravdu skvělé. Tenhle film je dokonce hloupější než Curse of the komodo. Efekty jsou na poměry Wynorských filmů průměrné, i když abych se přiznal čekal jsem horší. Dále mě dostává to proč Wynorski nechá své filmy odehrávat na ostrově, copak ten chlap má koupenej ostrov? No ale abych jenom nekritizoval, je to příjemné pokoukáníčko, která rozesměje uteče jak voda, a je děsně zábavný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela slušné béčko Jima Wynorskiho. Na ztraceném ostrově (kolik jich takových ještě je, viďte?) armáda zkouší nový druh strojů – robotů. Jejich jednání se však vymkne kontrole, a tak je nutné je zničit. A to i za pomoci zlodějů. Mimochodem, hraje zde Michael Dorn, známý ze seriálu Star Trek: Voyager, ale nemá příliš mnoho prostoru. DVD: Na úvod disku trailery na filmy Putování tučňáků, Minotaur, Millions, v bonusech na tento film plus fotogalerie. ()

Reklama

Reklama