Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdo ví, co hledá americký novinář Jake Geismer (George Clooney) v poválečném Berlíně? Možná klid, možná příběh, ale určitě ne svou dávnou lásku Lenu (Cate Blanchett). Ani stopu tajemství a podvodů, které vedou od Leny k jejímu milenci - mladému ambicióznímu desátníkovi (Tobey Maguire). Stopa pokračuje až k vraždě, o kterou se nikdo nezajímá. Nikdo kromě Jakea. Tři herecké talenty pod vedením Stevena Soderbergha v thrilleru, který vzdává hold filmové atmosféře 40. let a zároveň působí svižným, moderním dojmem filmu noir. „Děsivý i fascinující, skutečná filmová lahůdka“ (Peter Travers, ROLLING STONE). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

sharky 

všechny recenze uživatele

Perfektní hudba a povedená vizuální stylizace alá Casablanca...dej a celková atmosféra uz se moc nepovedly ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Soderberghův nadějný projekt zůstal daleko, předaleko za očekáváními. Tobey Maguire jako dršnák je spíš vtipný, než aby jej někdo mohl brát vážně a George Clooney dostává celý film jen nakládačku, i od Maguira, to už je příliš. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Dobrý film normálně stojí a padá s dobrým příběhem, což bohužel v tomto případě trochu haprovalo. Černobílé zpracování hodnotím pozitivně, ale co se scénáře a hereckého obsazení týče, jsem už skeptičtější. Cate Blanchett měla po celou dobu filmu jen jeden trpitelský výraz (mám na ní mírnou averzi...), George Clooney měl strašně krátké kalhoty a pořád jen dostávál přes hubu (čímž chci říct, že jeho obsazení bylo úplně mimo...) a Tobey Spiderman Maguire se na záporáka taky moc nehodil. Velké množství vedlejších postav mě spíše mátlo a překvapivý zvrat se taky nekonal. Závěrečná scéna – variace na Casablanku – byla povedená, ale na víc než průměr to bohužel nestačilo. Velká škoda, těšila jsem se. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atraktivní válečné prostředí, celkem solidní scénář a slušivý noirový obleček. K tomu slušné obsazení s pro mě překvapivým výkonem Tobeyho Maguira. Zkrátka všechny propriety, které strčil Soderbergh do hrnce se zdály býti chutnými a proto pořád nechápu, proč to byla taková nuda. 30% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nevyšlo to tak ako som predpokladal. Takový herecký súbor, režisér ktorý vie a výsledkom je niečo akože štýlové. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pět set a jenom kecá !! To je teda vážně úlet.." ;) Vpravdě výtečná noirová parafráze s uctivým množstvím přímých intertextových citací natolik inspirativní, že zkrátka ani nemůže nést podpis nikoho jiného než experimentátora Stevena Soderberga, jednoho z nejzajímavějších a zároveň bohužel i nejvíce nedoceněných režisérů současnosti s takřka neúnavnou invencí.. Myslím, že jako víno zrající George Clooney, z něhož se rovněž vyloupnul výborný tvůrce, neplatí za Soderbergova dvorního herce jen tak náhodou.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chcel by som fakt vidieť toho kto sa pozrel na scenár a povedal si - super príbeh. Niečo tak uťahané a nezaujímavé som hádam ešte nevidel. Pocta žánru Noir? Príde mi to ako zlý vtip. Jediná postava, ktorá tam vzbudzuje aspoň aký taký záujem je Maguire, ale nedostáva šancu poriadne zauzliť príbeh. Blanchett aj Clooney absolútne nezaujímavý. Akčné scény až smiešne pomalé a finálne rozuzlenie aj pointa na zaplakanie. Čokoľvek z produkcie 30/40 a 50 rokov je lepšie ako táto "pocta". Newman nedokáže zachrániť to, čo Soderbergh nezvláda. Film je možno technicky bezchybý, ale je chladný a odťažitý a podobne ako Solaris príbehovo nevyužitý. Nefungujú tu emócie ani napätie. Pre mňa ani nie tak sklamanie ako ďalšie potvrdenie toho, že Soderbergh je síce žánrovo rozmanitý, ale je to mizerný rozprávač. A niektoré príbehy nedokáže zachrániť ani herecké obsadenie. Akokoľvek dobré. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Berlínske sprisahanie? To ťažko. Sprisahanie na divákovi. Sprisahanie na mne. Ďalšie!! Keď zasadnem pred film, to sú chvíle , kedy všetky sprisahania bežného dňa zametám pod prah a tam si poriadajú párty, whatever áno?..... No pravdaže tá nádhera života je v jeho úúúúžasnej, víťaznej nepredvídateľnosti (alebo: proste vám to vždy osladí, vážení, špeciálne ak nesladíte kávu! :-)). Takže? Nemám kľud. Ani energiu nevyhnutnú na imunitu proti filmovým pikliam pána Soderbergha. Tak len si to skúste predstaviť: ráno budík vypovedá opakovanie, namiesto neho ma teda zobudí telefonát niekoho, kto chce niečo od niekoho- ahááá..... MŇA!!!, veľmi milé, sprisahanie č. 2- vlasy, moje vlasy ako po noci s nepriateľom :o(, č.3- autobus v kýbli, č.4- dobrý sused s autom už v práci začína myslieť na obed, č. 5- podarí sa mi dostať do mesta, č. 6- na obed v obľúbenej pizzerke obľúbená pizza NEchutí obľúbene, č.7- neviem si spomenúť čo chcela tá osoba, ktorej vďačím za svieži akcelerátor dňa, č.8- podozrievavé pohľady niektorých divečat na moje vlasy, č.9- polku z polky práce odloženej na dnes odkladám na zajtra, pretože nie je nik, komu to darovať, č.10- deň pretekajúci sprisahaniami a film so sprisahaním v názvi- plný sprisahaní, č. 11- zasa komentár, ktroý dostatočne verne nepribližuje ani môj deň ani filmový zážitok. No sláva. ______________ Catinke to ohromne svedčí. Žiadne sprisahanie. Huráá!! :-) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Autorem knižní předlohy je Joseph Kanon. http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Kanon Ocenění: Oscar '06 - nominace: hudba MFF Berlín - nominace na Zlatého medvěda Las Vegas Film Critics Society Awards - hudba Sant Jordi Awards - zahraniční herečka (C. BLanchett ) ......Scénář : Paul Attanasio. Kamera : Steven Soderbergh. Hudba : Thomas Newman - Skladatel : Thomas Newman. Dirigent : Thomas Newman. Účinkuje : The Hollywood Studio Symphony. Datum vydání : 9.1.2007. Vydavate l: Varese Sarabande. ......Ocenění 2007 - Academy Awards, USA - nominace 2007 - Broadcast Film Critics Association Awards (nejlepší skladatel) - nominace ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Příběh za čtyři, vizuálně za pět a zaokrouhluji nahoru! Nádhera, víc takovýchhle filmů. Jediný problém byl děsně nesympatický Maguire (mám ho radši, když střílí pavučiny;oD), ale to je postava, které se film naštěstí zbaví docela rychle... ()

mau 

všechny recenze uživatele

Asi před rokem jsem viděla plakát k tomuto snímku, který odkazoval k filmu Casablanca. Na budoucí realizaci jsem se proto moc těšila.. Výsledné dílo celým příběhem, jednotlivými scénami i momenty ke Casablance odkazuje, ovšem zdaleka nedosahuje působivosti a osudovosti svého vzoru. Příběh mě nedokázal zasáhnout, upřímně musím přiznat, že jsem se chvílemi skoro nudila.. Nejen z nostalgie ke klasickému hollywoodskému filmu ovšem samozřejmě oceňuji skvělé vizuální pojetí a Cate Blanchett je úžasná a charizmatická jako vždy.. Z úcty ke Casablance ovšem nemůžu jít pod čtyři * .. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

cierno-biela detektivka z povojnoveho berlina...preco nie? ved dobove kulisy a prevedenie je velmi dobre. lenze! nema to stavu, pribeh, dovolim si povedat, je suchy a nezaujimavy, proste taka priemerna noirovka ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh si hraje s formou a celkem se vykašlal na příběh. Jako obdivovatel Hitchcockových filmů a vůbec filmů noir se mi líbí, jaké používá prvky, že je snímek černobílý, že jsou používány archivní záběry, že je obraz jako by skutečně tak ze 40. až 50. let. Jenže to nic nemění na tom, že Clooneyho herectví místy vyznívá jako parodie. Příběh je pak sám o sobě docela nudný a nemá čím strhnout. A to opravdu nebyli po ruce němečtí herci? ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

68 % - Soderbergh se pokusil odcestovat v čase a natočit film přesně tak, jako by se psal rok 1945. ČB obraz noirového pojetí, jemňoučký "opar" okolo siluet, dokonce na kameru použil i tehdejší objektivy. Ve střihu jedna stíračka stíhá druhou, je tu typická zadní projekce u jedoucího automobilu atd. Přesto to ale zůstalo na půl cesty, některé kamerové techniky i kompozice jsou prostě dnešní, tak dokonale se rekonstrukci provést nepovedlo. To by asi musel resuscitovat některého slavného kameramana tehdejší éry a ne sedět na kameramanské sesli sám :-) A příběh? Ten zůstal ve druhém plánu za posedlostí udělat technicky film jako vystřižený ze 40. let. Inspirace slavnými kusy je nepopiratelná, a to zejména Casablankou (závěrečná scéna je toho naprosto výmluvným důkazem), mixu krimi a melodramatu jsem ovšem za celou dobu nedokázal přijít na chuť. Ani jedna z postav - s občasnými výjimkami u Cate Blanchett - mě nedokázala strhnout, abych její osud vnitřně prožíval. Soderbergh zkrátka natočil vizuálně velmi zajímavý pokus o rekonstrukci toho, jak se točilo před 60 lety, s velmi chladným příběhem. Ale koneckonců, tak na mě působí i řada tehdejších snímků :-) ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tohle že natočil Steven Soderbergh, tvůrce pecky Dannyho parťáci? Jasně, je to příběh úplně z jiného soudku, z jiného prostředí, ale takhle to nemělo skončit. Steven se pokusil o svůj vlastní noir film, zasazený do poválečného Berlína. A právě styl filmu, jakoby natočeného ve 40. letech, to jediné je tady zajímavé a povedené. To ostatní naprosto nezajímavé. Příběh se vleče. Hodněkrát se mi stalo, že jsem filmu ani nevěnoval pozornost. Jediné, na co jsem zíral opravdu důrazně, byly záběry rozbitého Berlína, samozřejmě ty skutečné. Kulisy byly pořád stejné, tudíž jsem je na konci filmu znal nazpaměť. A ani herecké výkony hvězd kalibru Clooney, Blanchett nebo Maguire, i když ten aspoň trochu zaujal svojí postavou, mě moc neoslnily. Prostě zanikly v celém tom chaosu, kterým se celý film vleče. Toto se Stevenovi nepovedlo a mě to štve, protože jsem si myslel, že by to mohl být počin, který vzdá hold těm dnes už klasickým černobílým filmům. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Takovej mix Třetího muže, Casablanky, ale i Roselliniho Německa v roce nula. Asi spíš 3 a půl hvězdičky, ovšem film mi přišel od ostatních dost podhodnocenej, takže za snahu 4 hvězdy. Není moc dotaženej a ani moc nevíme o co jde, ale přesto má něco do sebe. Clooney je fajn, Blanchett má trochu moc tragickou postavu, ale takových bylo asi v Německu v roce nula více. Přesto nás překvapí svojí oddanou pomocí manželovi a o její snaze žít a přežít se dá taky hodně přemejšlet. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Jedna z velmi promarněných šancí natočit opravdu dobrý film. Dobrá byla volba černobílého materiálu, herecké obsazení je také dobré, ale příběh samotný je vcelku o ničem a ti herci nemají prakticky co hrát. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Retro cvičení s nezajímavým obsahem, navíc koukat na tohle během cesty v autobuse Student Agency = mnohem větší utrpení než doma u televize. ()

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

01.02.2007

Už před několika týdny proběhla médii zpráva o účasti českého filmového hitu Obsluhoval jsem anglického krále v hlavní soutěži německého Berlinale. Ovšem až včera byl konečně odtajněn officiální… (více)

Reklama

Reklama