Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdo ví, co hledá americký novinář Jake Geismer (George Clooney) v poválečném Berlíně? Možná klid, možná příběh, ale určitě ne svou dávnou lásku Lenu (Cate Blanchett). Ani stopu tajemství a podvodů, které vedou od Leny k jejímu milenci - mladému ambicióznímu desátníkovi (Tobey Maguire). Stopa pokračuje až k vraždě, o kterou se nikdo nezajímá. Nikdo kromě Jakea. Tři herecké talenty pod vedením Stevena Soderbergha v thrilleru, který vzdává hold filmové atmosféře 40. let a zároveň působí svižným, moderním dojmem filmu noir. „Děsivý i fascinující, skutečná filmová lahůdka“ (Peter Travers, ROLLING STONE). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Lichty 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc, toho je příliš. První půlhodinka, kdy hlavní roli hraje postava Tobeyho Maguirea je výborná a její sympatický charakter dokáže držet film nad hranicí nadprůměru. Bohužel když dostane více prostoru bezkrevný Clooney a příšerná Cate Blanchett (nic proti těm dvěma, ale sem se doopravdy nehodili), začne si Soderbergh hrát s psychologií postav a Dobrý Němec je rázem skoro nekonečně dlouhou nudou. Za co tedy ty dvě hvězdičky? Výhradně za Tobeyho part a zajímavou obrazovou stylizaci. Jinak palec dolů. ()

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Clooney, Blanchett, Maguire, Bridges a další, režie Steven Soderbergh a přitom taková nuda! Na začátku tu možná byl dobrý nápad, ale v konečném výsledku z toho vznikl jen dosti nepovedený experiment. Škoda. ()

Gromit 

všechny recenze uživatele

Od málokterého filmu z poslední doby jsem toho očekával víc. A rozhodně nemůžu říct, že bych byl zklamaný. Budu teď sice v menšině, ale z mého pohledu je Berlínské spiknutí skvěle vyváženou směsicí filmu noir, hořké romance a konspiračního thrilleru. A George Clooney s Cate Blanchettovou v něm podávají výkony, za které se rozhodně nemusí stydět. Spíš naopak! ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Prosím pěkně, pokud jste si to sfrkli kvůliivá Klůnymu, tak jste vpoho, páč i blbej Klůny je furt Klůny. Pokud jste si to sjeli z jinšího důvodu, asi již chápete, co mám na mysli, když k tomu dodávám že jste v prdeli. Jako já. ()

jafuska odpad!

všechny recenze uživatele

co to jako mělo být? na to se nedalo ani odívat do konce, proč se proboha točí černobílé filmy? to bylo snad za dobu komunistů, ale toto? to je snad vtip Clooneyho mám ráda, ale v tomto filmu úplná katastrofa ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

"An affair has more rules than a marriage." Štylisticky zaujímavý, avšak žalostne toporne odvyprávaný film. Škoda premrhaného potenciálu, pretože okrem zaujímavého hereckého obsadenia (Clooney, Blanchett, Maguire) ponúkol filmársky neotrepané zasadenie do povojnového Berlína rozdeleného na zóny vplyvu. Samotný dej sa neskutočne vlečie, postavy (až na toho hajzlíka-vodiča v podaní Tobeyho, ktorý aj tak veľa priestoru nemal) nemajú čím zaujať, takže v zlomových, dramaticky zamýšľaných situáciach vám je v podstate jedno či prežijú alebo nie. The Good German tak po dopozeraní veľmi rýchlo vyšumí do prázdna... ()

LuckyK 

všechny recenze uživatele

Nový pokus o film noir, který měl připomínat skvělou klasiku The Third Man od Carola Reeda zkombinovanou trochu s berlínským geniem loci poválečným jako ve Foreign Affair od Billyho Wildera. Ani můj oblíbenec George Clooney to nezáchranil, ale Tobey Maguire toho zakomplexovanýho vychcanýho podvodníčka zahrál přesně. Cate Blanchett výborná jen pokud nemluví, alel kouří ala Marlene Dietrich. Líbili se mi zakomponované prostřihy původních dokumentárních filmů, nerušilo to film, který je také černobílý. Ale příběh velmi slabý a málo uvěřitelný a atmosféra také mohla být silnější. ()

saladín. 

všechny recenze uživatele

Formalne dokonala emulacia zanru noir avsak niektore prvky "modern cinema" (realisticky podana suloz?!) tu posobia ako past na oko. Po emocnej stranke velmi chladne a nesiahajuce Bogartovkam v ktorych chlapi boli chlapmi a zenske zenskymi ani po narty. A prvy film v ktorom mi Cate Blanchett pripadala uplne bezradna (az na tie vtipne pokusy o nemcinu). ()

davidh76 

všechny recenze uživatele

Film to není špatný. Noir jak má být. Zejména hudba úplně přesná. Někdo jde po schodišti a pokud do toho zazní ty správné tóny, tak to není úplně obyčejná chůze po schodišti. Je to noir chůze po schodišti. Líbí se mi, že že Soderbergh, dokáže vzbudit ten požadovaný pocit... Vzdal hold, Casablance (scéna letišti), Třetímu muží (scény z podzemí), ale holt je to tentokrát málo.... ()

Babette05 

všechny recenze uživatele

dokud jsem tento film neviděla na HBO tak jsem o jeho existenci vůbec nevěděla. Velmi pěkně natočené, příběh más pád a pořád se něco děje. Konec tak trochu připomíná Casablanku. jen je škoda, že takové filmy už se netočí. Vynikající George Clooney a skvělá Cate Blanchett, Tobey Maguire tu má zase trochu jinou roli než jsme zvyklý (jakoPeter Parker je moc čitelný). Velice zdařilý filmík. Jen tak dál. ()

Senátor 

všechny recenze uživatele

Ač filmy „Sucker Punch“ a „Berlínské spiknutí“ by se za normálních okolností nikdy nesetkaly v jednom řádku textu, v mém případě je spojuje „blízký čas shlédnutí“ a zjištění, že FORMA se nikdy neobejde bez OBSAHU. Nač jsou filmu vynikající herci (fatálně přitažlivá Cate Blanchett, netradičně zlý Tobey Maguire), drásavé pohledy na rozbombardovaný Berlín a černobílá kamera zlaté filmové éry, když příběh, který je vyprávěn za to zkrátka nestojí… ()

karmalat 

všechny recenze uživatele

Dobře se na to dívalo, rafinovaná záplatka, ale trochu tomu něco chybělo. není to špatný film, ale takový televizní. kdo má rád noir filmy, měl by se podívat. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vyvedený nezvyklý film,který ale příliš spoléhá na atmosféru.Ta se postupně vytrácí a děj nakonec zmizí sám v sobě. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Příliš rádoby umělecký film, kde jsem postrádala očekávané drama, napětí, tajemství. Jen dialogy. Jen CB byla krásná. ()

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

57. ročník Německého Berlinale odtajněn!

01.02.2007

Už před několika týdny proběhla médii zpráva o účasti českého filmového hitu Obsluhoval jsem anglického krále v hlavní soutěži německého Berlinale. Ovšem až včera byl konečně odtajněn officiální… (více)

Reklama

Reklama