Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako každý měsíc přichází čtyřicetiletý počítačový grafik Jan Cvrček za svým sedmdesátiletým otcem Ivanem, který pracoval jako biolog v zoologické zahradě. Jako každý měsíc se spolu vydají na dlouhou procházku Prahou, během níž probírají nejen současný život a vzpomínají na různá období rodinného soužití i nedávnou minulost. Dojde i na společný koníček, letadla, a na historky z jejich okolí. Jan vypráví o známém a jeho kumpánech, kteří se rozhodli ochutnat lidské maso a skutečně to udělali. Otec vzpomíná, jak v lázních úspěšně sváděl zdánlivě nesmělou vdovu a jak neslavně jeho pokus skončil. Oba vzpomínají na své lásky, hořké chvíle rozpadu rodiny i drobnosti, které osudově změnily jejich životy. Zatímco otec se netají touhou po vnoučeti, Jan se svěří s tím, že má již dospělého syna, o jehož existenci neměl donedávna ponětí. Ve stejnou dobu se setká Janova šestadvacetiletá přítelkyně Marta s jeho pětadvacetiletým synem, Slovákem Robertem. Než se jedna i druhá dvojice rozloučí, dojde k zásadním životním změnám, přestože podle Ivana se na světě už dvě miliardy let nic nového nestalo. (TV Nova)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
maroo77

maroo77 (hodnocení, recenze)

Hrozná kravina. Vůbec se mi to nelíbilo a možná je moc i ta jedna hvězdička. Nechápu jak mohl dát LOOKa 4 hvězdy.

cent

cent (hodnocení, recenze)

Já bych se klidně obešel bez linky syna s přítelkyní. Ne že by byla špatná (i když spíš než na syna bych tipl na skoro stejně starého bratra..), ale Novotný se Somrem nasadili laťku hodně vysoko, jejich procházka a dialog, na to se mi strašně dobře dívalo.

h.honZic

h.honZic (hodnocení, recenze)

četl jsem předlohu a musím říci, že tento film je jí dosti věrný... je to vážně dobrý přepis..dobře natočený...rozhodně ne prázdný..herecké výkony jsou skvělé..kamera moc dobra...spousta emocí.. ale i tak tomu spousta věcí chybělo.. po nějaké době film začíná nudit... film, který je ve své podstatě dosti smutný..stejně jako knížka..Michálek to natočil moc dobře..emoce, které chce aby vznikly vzniknou...donutí nás přemýšlet...vážně pěkné, smutné podívání... ale jak říkám spousta toho ještě chybí..alespon podle me..

Heretic

Heretic (hodnocení, recenze)

Opravdu mě to zasáhlo. A snad ve všech polohách na které film půdobyl. Snad jen konec mohl být hlubší, ale to už jsem byl stejně hotovej a polapenej. Někdy si u dobrých filmů říkám: "Jé to je škoda, už to bude brzy končit" a úplně mě to mrzí. Zde jsem si to říkal taky a naštěstí to pokračovalo dál a dál příběh za příběhem, generace za generací. 90%

Trespasser

Trespasser (hodnocení, recenze)

Tak sem na tom vcera byl a akcni to vazne nebylo...ale celkem me to mile prekvapilo..sice sem cekal,ze to bude veselejsi(prestoze sem se nekolikrat zasmal,prislo mi to spis vazny)..ale svuj ucel to splnilo..do dneska sem nepremejslel o nicem jinem.Opravdu to ve me neco zanechalo a vyvolalo smesici ruznych pocitu a jakousi melancholii,nebo co to je:)..a to sem dost mladej(19)..myslim,ze s vekem bude film jeste pusobivejsi!

fraktal

fraktal (hodnocení, recenze)

komu se líbilo Before sunset a Before sunlight, ocení pravděpodobně i toto dílko. Milovníkům akce a napětí důrazně nedoporučuji.

Trespasser

Trespasser (hodnocení, recenze)

Jako...asi to bude celkem prehnany,ale me to dost laka...za a.)napad a za b.)si myslim,ze to bude nabyty vtipnejma scenkama..

Ony

Ony (hodnocení, recenze)

"Když se ti chce dlouho srát a nemůžeš... a pak se vysereš." Čirá poezie.

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama