Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Haley Graham (Missy Peregrym) je 17-ročná rebelka, ktorá má rada punk a všetko, čo môže zvýšiť jej adrenalín. Nie raz sa dostala do konfliktu s okolím a autoritami. Keď však dôjde k poslednej zrážke so zákonom, dostane na výber. Trest alebo zápis na elitnú gymnastickú akadémiu vedenú legendárnym trénerom Burtom Vickermanom (Jeff Bridges). Jej neskrotný duch a žarty rýchlo otrasú prísne vedenou školou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Matty 

všechny recenze uživatele

Některé rebelující slečny čutají do míče (Blafuj jako Beckham), některé kastrují úchyláky (V pasti) a některé předvádí bez mrknutí oka gymnastické cviky, nad nimiž běžní smrtelníci blednou závistí. Rebelka, jeden z mála filmů o gymnastice, nabízí spoustu pohledných dívek v trikotech, které někomu mohu připadat sexy, spoustu humorné munice vystřílené naprázdno, spoustu moralizování. Příběh sleduje tu nejojetější melodramatickou linii, vlastní devadesáti procentům sportovních snímků. Konfrontace tvrdohlavé hrdinky se zásadovým trenérem. (Jeff Bridges na trampolíně? Zkuste dělat, že jste ho neviděli). Všelijaké přemety, salta, výmyky, jež mají budit cool dojem, jsou s pěti střihy a čtyřmi opakovačkami za vteřinu velice iritující. A jelikož je hlavní hrdinka rebelkou, která má ráda punk, dlouhé kalhoty a volná trička, pokusili se tvůrci malinko inovovat klasický závěr daného typu filmů. Zatímco jiné filmy jejich konec zachraňuje, tento jej potápí až ke dnu. Neskutečně dementním způsobem návodná „vzpoura“ možná přiměje pár čtenářek Bravíčka (nebo co teď letí) ke zvednutí prostředníčku za doprovodu nějaké sprosťárny, mě však přiměla pouze a jenom ke snížení hodnocení na jednu nicotnou hvězdičku. 30% Zajímavé komentáře: mustafa, TomBar ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozný, úplně strašný. Missy Peregrym bych vlepil facku, když bych byl holka, protože ona byla úplně šílená. Prej rebelka, aha. To bych ji chtěl vidět, jak by obstála v zástupu potetovanejch, ušima propíchanejch, na ježka ostříhanejch, v lepším případě na kohouta sestříhanejch slečen s pentagramem na krku a černým vším, co zrovna mají na sobě. Děs. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $26,910,736Tržby Celosvetovo $31,976,848Tržby za predaj DVD v USA $27,642,935 //počet predaných kusov 1,596,788 ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Docelá příjemná oddychovka, která neurazí, ale ani nějak zvlášt nepobaví a nezaujme..... Velkým pozitiven je ovšem Jeff Bridges. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Haley se kvůli konfliktu se zákonem a z příkazu soudu ocitá ve VGA, kde se na Olympiádu svědomitě připravují gymnastky a že to tam nebude mít snadný to je jasný. „Jestli se ti líbí padat, pak je gymnastika sport jako dělaný pro tebe. Budeš padat na hubu, na zadek, záda, kolena i sebeúctu. Víte, já padám nerada.“ Filmeček bude spíš pro muže, kteří se rádi podívají na vysportovaná těla mladých dívek v upnutých trikotech. A možná ještě pro nadšené a disciplinované sportovkyně, ale mně heslo „Poctivé a bezpečné cvičení je naše jistota“ nic neříká. Ovšem závěrečná rebelie na závodech zvedla mé hodnocení ( a moji náladu) o 1*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Minul jsem žerď na bradlech a zlomil si páteř. Nic zvláštního." Sportovní filmy mám rád. Mám však problém s jakýmkoli sportem, kterej se nedá změřit. Třeba jako gymnastika, při který si rozhodčí malujou pořadí už tejden dopředu. Myslel jsem tedy, že se budu nudit, ale nebylo tomu tak. Může za to cynickej trenér Vickerman na trampolíně, vymakaný tělo frackovitý Haley, přemety v obchoďáku a slušně dunící muzika. Vlastně jsem zjistil, že obdivuju každýho, kdo umí chodit po rukách a je ochotnej si nechat nafackovat od kladiny. Ovšem závěrečná rebélie byla takovej nesmysl, že ještě teď doufám, že se mi to jenom zdálo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednou veľkou výhodou filmu je, že športové popredie, svižné tréningové sekvencie a Bridges spolu s atraktívnym kolektívom dokázali prekryť klasickú chuť nefalšovanej klišéovitej omáčky, ktorej sa vo filmoch tohto typu divák jednoducho nezbaví. Poteší aj veľmi efektná a akčná kamera s prelínacími zábermi v športových, akrobatických záberoch. Je to taký potešujúci mierny nadpriemer. 65%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film s nápaditými gymnastickými scénami, díky kterým i poměrně rychle ubíhá. K tříhvězdičkovému hodnocení chybí jediné: obsahově je tenhle příběh tak plytký, že si ho příštích padesát let dobrovolně znovu nepustím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Minimálně příjemné překvapení!! A není to jenom v léta bezpečně spolehlivém sympaťákovi Jeffu Bridgesovi v roli trenéra, ale i ve vedlejších postavách gymnastek a zejména v hlavní představitelce, Kanaďance Missy Peregrym. Tahle holka, si troufám říct, má budoucnost. Jsou nerozvážné koníčky, při kterých se můžete slušně zmrzačit, vzápětí skončit ve vězení nebo se dostat na prestižní gymnastickou akademii VGA. Jsme přeci za oceánem. Rebelka Haley nám tak na plátně přetaví další z amerických snů, jehož námět je sympaticky neokoukaný a směle si to s pomocí nápadité kamery pádí až do přepáleného finále. Určitě ale neztrácí příjemný lesk, který v jiných případech spolehlivě zašlapává nášup klišé (z posledních let Bravo, girls! nebo Let´s dance). Nebudeme si nalhávat, že tady klišé není, ale je s ním mnohem zručněji pracováno. Choreografie jednotlivých scén je dokonalá, režie drzá a místy skutečně originální. Navíc je to celé ryze americká záležitost, tak proč by si na konci nemohla pro autogram přijít i Carly Patterson?!? ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Formálně pěkně natočená teenage komedie (tohle je ale spíš takový ten mravně uvědomnělý subžánr - fakan se stává dospělým když dosahuje svýcg cílů) s hlavní hrdinkou - punkerkou s triky Black Flag, Bad Brains, Rancid apod. Ani jedna taková kapela zde nezazní zato uslyšíme módní rychlokvašky typu Fall Out Boy (to jediný jsem poznal takže to berte jako to nejlepší na soundtracku). Z toho konce jsem se málem poblil. Naopak potěšila kaleidoskopová variace na cvičení - uau ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdo vymyslel tu závěrečnou feministickou vzpouru by zasloužil omlátit hlavu o kladinu, protočit na bradlech, ošouptat kozy o kozu, nacpat do jednoho z těch sexistických kostýmků ála když se Supermanovi srazí triko, a pak zavěsit na kruhy nad trampolínu, aby bylo jisté, že se už nikdy nohama nedotkne téhle zázračné planety. Jinak to nebylo zas tak hrozné. Typicky průměrný americký dreamfilm o šikovné krasotince, které dopomáhá sympaťák Jeff. A Bůh, samozřejmě... Jenže jediné, co bych si z tohohle filmu chtěl odnést, je právě jen ta krasotinka Missy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě snesitelná "pohádka" z gymnastického prostředí. Slušně natočené a Jeff Bridges se zde netváří, že je tam omylem a naopak vše vyzdvihuje o stupeň výš. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Filmu ubližují motivačí a vysvětlující komentáře hlavní hrdinky. Jinak je ale fajn, že je příběh o outisedrské sportovkyni podaný jinak, než desítky ostatních příběhů na stejné téma. Výborná je kamera, která dekorativně snímá cvičenky jako krásný kaleidoskop plný barev a ladných pohybů. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hrozný ženská co v každém pohledu vypadá jak chlap, chodí jak chlap a dělá ze sebe chlapa víc se radši nevyjadřovat. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film nevim jak hodnotit zacatek je na 2 hvezdicky prostredek na 3 a konec tak na 2.5. Je to sice komedie pro mlade ale nekdy je to i vtipne a divat se na to da takze je to ve vysledku prumerna komedie ktera nikoho neurazi ale narocnejsi publikum ani nenadchne. Proste nenarocna oddychova komedie ktera spise zaujmme mladsi publikum ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se nenudila ani chvilku. Sportovní gymnastiku hodně miluju už od dětství díky filmu Nebe na dosah. Tento film se s tím nedal bohužel vůbec srovnávat. Jde vidět, že to točili v USA. Mohli si odpustit ty trapné a zbytečné scény. Celkově se to nedalo brát moc vážně. Chvílema jsem uvažovala nad 75%, ale nakonec dám jen 60% hlavně kvůli ději. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Haley je drsna, cool a papulnata, az je skor trapna a mne osobne pripominala hlasky 13rocneho surodenca. Vsetky postavy su vykreslene hrubymi ciarami, ich konanie celkom predvidatelne, celkovy dej nepravdepodobny a dovody, pre ktore by sme mali Haleyno minule chovanie chapat, slabucke. Inak treningy pekne;) ()

Reklama

Reklama