Reklama

Reklama

Zodiac

  • USA Zodiac
Trailer 3

Rozvedený Robert Graysmith pečuje o synka a pracuje jako karikaturista v San Francisco Chronicle. Tady se také v srpnu 1969 dostane k případu záhadného vraha, který o měsíc dříve v kalifornském Vallejo zavraždil mladou Darlene a těžce zranil jejího přítele Mikea. Vrah rozeslal redakcím řady novin dopis, v němž tvrdí, že vraždil už v prosinci, a požaduje zveřejnění zvláštní šifry. V září zaútočí znovu a jeho oběťmi se stanou Cecilia a její přítel Bryan, který vražedný útok přežil. Robert začíná být případem posedlý a obtěžuje redaktora Paula Averyho, který o něm má psát. Po čase se spřátelí a společně sledují nejen další zločiny a zprávy, které vrah novinám rozesílá, ale také práci detektivů pověřených vyšetřováním. Averymu se podaří získat důkazy, že dosud záhadný vrah, přezdívaný Zodiac, poprvé vraždil už v roce 1966, kdy se jeho obětí stala studentka Cheri Jo. Zodiac oznámí, že už své zločiny nebude zveřejňovat. Detektivům se podaří dostat na stopu Arthura Leigha Allena. Důkazy proti němu však nejsou dostatečně průkazné, a tak musí být propuštěn. Policistům se stále nedaří dopadnout vraha ani usvědčit Allena, považovaného za hlavního podezřelého. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 358)

vitac. 

všechny recenze uživatele

Inu, kdo umí, ten umí... Měl jsem to štěstí, že jsem o případu Zodiac niky předtím neslyšel, takže jsem byl napnutý až do závěrečného rozuzlení, které mě hodně překvapilo;) Film je to perfektní a ačkoliv často naříkám nad dlouhými filmy, tak v tomto případě ani nepípnu. V prvních minutách se mi vybavil Mulholland Drive, v průběhu filmu jsem si nejvíc pochutnal na horním záběru taxíku (naprostá bomba, že by David někdy pařil GTA?), relaxace u jezera a návštěvu sklepa... Čtyři a půl. ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

Rejža Fincher je opravdu pan dokonalý. Příběh dle skutečných událostí líčí s precizností jemu vlastní, na nic nezapomíná( 151 min) a vtahuje diváka čím dál tím víc. V druhé části filmu už si člověk myslí, že poldové končí a vzdávají to a štafetu přebírá karikaturista a ten to rozjede ještě víc... :) ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi atmosférou nevím proč připomněl můj oblíbený seriál z hluboké totality "Soukromý detektiv Marlowe". Zápletka je srozumitelná a řekl bych, že se Davidu Fincherovi podařilo udělat jeden z nejlepších snímků dle skutečných událostí a každopádně měl šťastnou ruku i při výběru herců, protože jak Gyllenhaal,Ruffalo tak i Downey Jr. hrajou jako o život. Skvělá atmosféra od začátku do konce a muzika se taky moc povedla. Takhle má vypadat detektivka a to ji psal sám život :-) ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Fincher opět dokazuje svoji excelentní třídu. V této stylové kriminálce se neuvěřitelně pečlivě soustředí na prokreslení ne jen těch hlavních, ale všech postav, a předkládá nám porci špičkové filmařiny kombinující přesnou psychologickou studii v kombinaci s mrazivou kriminálkou. Atmosféra je propracovaná a zasazená do Kalifornie přelomu 60. a 70. let naprosto dokonale a Jake Gyllenhaal je ve své posedlosti skvělý. 95% ()

han.ci 

všechny recenze uživatele

Asi ve třetině jsem se v tom začala ztrácet, takže smekám před těmi, kdo vymysleli tak zamotaný příběh. Vydržela jsem se na to dívat, bo mě přece jen zajímalo, kdo je Zodiac. ()

MarsVl 

všechny recenze uživatele

Parádní krimi navíc podle pravdivých událostí. Líbilo se mi to moc, hlavně poslední půlhodinu, bylo tam napětí , hudba všechno šlo do sebe. 4* ()

Metalicum 

všechny recenze uživatele

Na Zodiaca jsem se velmi těšil, a to zejména proto, že jsem od Finchera čekal že mě po Fight clubu konečně opět něčím uzemní. Že budu mít zase důvod jeho jméno vynášet do nebes. Ale zase nic. Muj vztah s Davidem se nezměnil. Opět musím vynachválit jeho režisérskou přesnost a zručnost, opět musim vynachválit herecké obsazení (R. Downey byl skvělý) a opět musím chválit za to, jak skvěle si hraje s atmosférou a diváka napíná k prasknutí. SPOILER : hlavně scéna prvního setkání s pravděpodobným vrahem s hodinkami Zodiac je naprosto skvělá. postupné zešílení grafika sem prožíval snad spolu s ním. KONEC .. Ale něco přece jenom hází filmu klacky pod nohy. Je to zejména roztahanost do bezmála 30 let (hlavně tedy 10 let) která ubírá filmu na tempu, místo aby zdůrazňovala zoufalství hlavních hrdinů. Zodiacovi by slušela stopáž tak 3,5 hodiny , určitě by bylo co vyprávět. Jak jsem říkal na začátku : Bravo, ale zrovna od vás sem čekal víc pane režisére .. 75% ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

I když kriminální filmy nevyhledávám, na tento jsem se těšil, at' už pro tajemnost vraha Zodiaca, námět podle skutečné události nebo skvělého režiséra. By jsem ale zklamán. Dvě a půl hodiny je moc, ve filmu chybí akce a výraz napětí, celý snímek působí dosti nudně. Na druhou stranu pro mnohé hodnotný kriminální film, který mě však neoslovil. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Asi budu vypadat jako pomatenec, ale ten film se mi vůbec nelíbil. Po dvou hodinách sledování jsem se jenom modlil, aby to už skončilo. Jak mohl frajer, kterej natočil SEVEN, takhle děsivě zbabrat film s takovou haldou skvělejch herců? Mark Ruffalo, A.Edwards, Downey ..... jeden lepší než druhý. Jako největší břídil se bohužel ukázal mistr Gyllenhaal - proboha umí ten člověk jiný výraz než "mám chaos, totální chaos"? Bylo to nudný, užvaněný, a nechutně dlouhý. ()

Vanguard77 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, já jsem se u filmu docela nudil. Je to hrozně dlouhé, rozpitvané a ničeho se tam vlastně nakonec člověk nedočká. Dám tři hvězdičky za herce a za pár dobrých scén, ale jinak se nemůžu pomoct, něco mi v tom prostě chybělo. ()

adakraj 

všechny recenze uživatele

Film je zaměřen na vraha Zodiaca. Když jsem poprvé viděl toto drama, tak jsem užasl co se může vytvořit za suproví film. Taky jsem byl na něm trošku závislí a pouštěl jsem si ho dokola, jak mě zaujal. Mě osobně zaujali herci. Nejoblíbenější moje drama za rok 2007 jednoznačně. ()

arbeit 

všechny recenze uživatele

blá blá blá on je potenciálny vrah blá blá blá blá nová stopa blá blá blá blá omyl blá blá blá blá je to on? blá blá blá nie je blá blá blá máme novú stopu blá blá blá.... ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu se mi dere ústy ven jediné slovo - kvalita. Každý musí ocenit, jak poctivě je film natočen. Pět hvězd mi brání dát jen příliš dlouhá stopáž, kdy jsem se pak v závěru již začal topit v předložených faktech. Jinak to nemá slabá místa, vše do sebe přesně zapadá jako součástky strojku ze švýcarských hodinek. Asi si dám Davida Finchera mezi oblíbené režiséry a Jake Gyllenhaala mezi oblíbené herce. Dávám 4 hvězdy. ()

Maw 

všechny recenze uživatele

Naprosto precizní zfilmování tohoto hrůzného příběhu. Hlavní herci jsou jedni z mých nejoblíbenějších a jejich výkony (obzvlášť Jake) jsou bezchybné a zapálené. Jediné co bych filmu vytkl je možná moc dlouhá stopáž a neustálé a strášné skoky v čase s nevýrazným upozorněním diváka o kolik let se film posunul. Jinak je film chvílemi trošku míň zábavný, ale tak už to bývá když je podle skutečnosti. ()

Kajislav89 

všechny recenze uživatele

Nejrealističtější americký snímek svého žánru, který jsem kdy viděl a z americké kinematografie moje vůbec nejoblíbenější dílo. Hlavně pro tu realitu, protože jsem od zaoceánského snímku o vyšetřování masových vražd očekával vše možné, jen ne tu dokonalost a preciznost, kterou film obsahuje v míře vrchovaté. Tahle míra je tu vyjádřena téměř třemi hodinami naprosto dokonalé filmařiny a celkem přesného držení se historických skutečností. A ono to jde a funguje to výborně. Není třeba vytvářet prodejné příběhy, ale příběhy, které se musí líbit samy o sobě i přes svoji naprostou přesnost. A příběh o Zodiakovi takovým je. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Pomalu gradující detektivní posedlost. Film je natočen perfektně. Celé hodnocení pak stojí a padá na dvou slovech: líbí - nelíbí. ()

Forsetino 

všechny recenze uživatele

Námět v podstatě napsal "život" jednoho magora, na kterém se dalo hodně slušně stavět. Občasně jsem ztratil z dialogu přehled o situaci, ale možná jsem se jen málo koncetroval. Stopáž klidně mohla být o něco kratší... Jinak zdařilý kousek, u kterého mi vadilo pouze uvedení místa a data děje a následně konstanta k přičtení zpravidla "o 2 a 1/2 měsíce později", což mě hodně lezlo na nervy. Bloček k zapisování jsem neměl, a tak mi přesná data unikala, ale o to asi nešlo... Potěšil mě výkon Roberta Downeyho Jr. alias Paula Averyho. Velmi dobrá dobová atmosféra! ()

N3O 

všechny recenze uživatele

Já toho Finchera žeru. Takovou atmosféru dokáže vytvořit jenom on. Práce s postavami, rozvíjení děje, udržení divákovi pozornosti. Tohle je materiál přesně pro něj. Perfekcionistické prodírání se všemi fakty mě naprosto strhlo a nepustilo. ()

habertek 

všechny recenze uživatele

I když takové filmy mě nikdy moc nebavily, tenhle film je něčím jiný. Myslím, že je zbytečné to tady nějak rozepisovat...Hodnocení mluví samo za sebe:) ()

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama