Reklama

Reklama

Zodiac

  • USA Zodiac
Trailer 3

Rozvedený Robert Graysmith pečuje o synka a pracuje jako karikaturista v San Francisco Chronicle. Tady se také v srpnu 1969 dostane k případu záhadného vraha, který o měsíc dříve v kalifornském Vallejo zavraždil mladou Darlene a těžce zranil jejího přítele Mikea. Vrah rozeslal redakcím řady novin dopis, v němž tvrdí, že vraždil už v prosinci, a požaduje zveřejnění zvláštní šifry. V září zaútočí znovu a jeho oběťmi se stanou Cecilia a její přítel Bryan, který vražedný útok přežil. Robert začíná být případem posedlý a obtěžuje redaktora Paula Averyho, který o něm má psát. Po čase se spřátelí a společně sledují nejen další zločiny a zprávy, které vrah novinám rozesílá, ale také práci detektivů pověřených vyšetřováním. Averymu se podaří získat důkazy, že dosud záhadný vrah, přezdívaný Zodiac, poprvé vraždil už v roce 1966, kdy se jeho obětí stala studentka Cheri Jo. Zodiac oznámí, že už své zločiny nebude zveřejňovat. Detektivům se podaří dostat na stopu Arthura Leigha Allena. Důkazy proti němu však nejsou dostatečně průkazné, a tak musí být propuštěn. Policistům se stále nedaří dopadnout vraha ani usvědčit Allena, považovaného za hlavního podezřelého. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 358)

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Ukecané. Poslední třičtvrtěhodinu trochu kolovrátek. Vtipné. Ultra-stylové. Skvěle zahrané. Konzervativně režírované. Dobrý film. ()

Zrcadleni 

všechny recenze uživatele

Temné ukecané veledílo jednoho z mých nejoblíbenějších chlapíků sedících na stoličce. Nebudu zde rozebírat jak a co se ve filmu událo, protože verzí je snad milion. Co, ale zmínit musím je herecký potenciál, kterého jsem se zprvu obával, ale nakonec mě mile překvapil. Jake Gyllenhaal se svého dychtivého pronásledovatele zhostil skvěle a překvapil i Mark Ruffalo. Robert Downey Jr. je pro mne už takovou klasikou dobrého výkonu, takže zde to nebylo tak do očí bijící.Film celkovou problematiku popisuje podrobněji než většina jeho filmových a dokumentárních příběhů....samozřejmě pokud nekoupíte knihu, kde se na petistech stranách rozpitvává každý detail. Nicméně Vás chytře nechá myslet si co chcete...byl to a nebo nebyl Allen? ()

2tomas2 

všechny recenze uživatele

Perfektne natočeny film o niekom koho skoro nikto nevidel.David Fincher sa tu opet predviedol a ukázal že na takéto filmy je on majster.Pre niekoho možno nudne kto čakal viac akcie,aj ja sám som čakal niečo ine ale fakt ma to milo prekvapilo.Po verzii z roku 2005 som čakal niečo podobne,naštastie sa tak nestalo.Je zvláštne vydiet ako dvaja rozdielny režiséri možu natočit o tom istom dva úplne rozdielne filmy.5/5 ()

Dominikkk 

všechny recenze uživatele

Fincher dokázal že je pán režisér aj v tomto kuse. Pekná atmosféra, dobré herecké výkony. Akurát miestami mi dej prišiel stacionárny. Ale v celkovom meradle výborný filmový zážitok, ktorý dokáže v človeku vzbudiť pocit neistoty ohľadom chytania sériových vrahov. Ďalším plus je že Fincher dokázal udržať film v medziach reality ako sa pri skutočných príbehoch patrí. 4 hviezdy ()

vyzakloflu 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to má, provedení je taky zajímavý,jedna z lepších kriminálek,dost jí pomáhá i to že je to podle skutečnosti... Jenom dvě věci mi drnčely v hlavě celou dobu- PROČ to trvá dvě a půl hodiny...? A PROČ ty lidi sakra pořád sahaj na důkazy? ()

hrabac 

všechny recenze uživatele

Film nemá chybu, možná jen malinkou a tou je trochu promaněná role Downeyho. Všimli jste si, co udělá s atmosférou malinkatá poznámka, že film je podle skutečné události ? Jo jo, to se pak některé scény jinak prožívají. Precizní a děsivé... Nemáte ale taky jako já pocit, že Fincherovy filmy jsou suprové, ale stačí je vidět jednou ? ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

copak, dyť tohle je podle skutečnosti, jo, to byly časy, když ste v krimi nevěděli do posledního okamžiku, kdo je vrah.....no, v reálu je spousta nedořešených případů, dokonce více nikdo neodhalených a nedopadených vrahů - nejen Jack the Ripper....jojo, JFK je něco podobného(tam je to sice myslim státní návladní, ale také - dlouholetá posedlost záhadnym případem, rodina trpí - manželka trpí......), ale ikdyž téma JFK je známější a diskutovanější, tak je JFK od Stona podle mě náročnější záležitost(tam jsem se ztrácel víc a nestíhal souvislosti)....ikdyž...k........formálně(řemeslně) je Fincher vždycky úžasnej a retro atmosféra parádní....ze záhadného zabijáka celkem mrazí......ale asi víc pocit-představa, že tohle opravdu von(Zodiac) nebo kolik jich bylo...takle v USA řadu let řádili.........realita, která je nakonec zajmavější než leckterá fikce....je to nezvyk, no, samozřejmě, že fikce vždycky nějak vychází z reality.....ale já mám filmy podle skutečnejch údalostí rád.....teda záleží taky, jak které...o Zodiackovi jsem zas tolik nečetl, takže nevím, učtitě něco moh udělat Fincher jinak....a spoustu jistě vynechal.............já se prostě nenudim...u SOcial Networku sem se nenudil....aha, Matty ****....nj...takže adaptace knihy...no, tak to je jako fakt jak JFK...to taky vycházelo dost z knihy toho vyšetřovatele...Zodiac byl prostě dobrej film....parádní herci.........výbornej Robert Downey JR:......... ()

Lenka0pf 

všechny recenze uživatele

Tento film je trochu nadhodnocen, proto jen tři hvězdičky... souhlasím s komentářem uživatelky Bebacek. Jinak mi nejvíce vadila zdlouhavost a konec - nekonec. ()

gerojmanus 

všechny recenze uživatele

Thriller o masovém vrahovi, který do dnešních dnů nebyl nalezen určitě uspokojí všechny Fincherovi příznivce, i když taková totální citová vražda jako ve filmu Sedm to nebyla. Ale i tak si příznivci detailního zabíjení nevinných přijdou na své. ()

IzzyH 

všechny recenze uživatele

Podle mě tato reálná předloha nebyla zralá na film. První půle nabitá dějem sklouzla velmi lehce do osobních pocitu nějakého novináře... Velice nepřesvědčivé... ()

Simaaja66 

všechny recenze uživatele

výborny film, pohodová hudba, skvělé dialogy a způsob vyšetřování ve mě evokovaly film Všichni prezidentovi muži. Dávám 85% ()

tomasBA 

všechny recenze uživatele

...V:Y:B:O:R:N:E...skutocne perfektne, vobec sa mi nezdala pridlha stopaz, bral by som mozno aj kus dlhsiu;) Proste fakt skvost za 100%. Jeden z naj Fincherovych filmov, premna rozhodne lepsi ako napr. Klub bitkarov... ()

vixina 

všechny recenze uživatele

Tak toto som už dlho musela vidieť. Nevedela som, čo čakať, ale vykľula sa z toho výborná podívaná, pred ktorou Fincherovi len pokorne skladám klobúk. Bolo to tak vygradované a režisérsky brilantné, že som bola napätá, vynervovaná, nedočkavá a zmietaná dejom, že ma to bavilo celú stopáž, ktorá síce je dlhšia, než ako by bolo zdravé, ale pre príbeh je to nevyhnutné. Hojne podané fakty sú zoskladané tak, že zapadajú do deja, ktorý dopĺňajú a nevyčnievajú. Výborný zážitok, podobne ako Se7en. ()

noggy 

všechny recenze uživatele

Film ve mně vzbudil rozporuplné pocity... Zápletka vyvolala velká očekávání, konečně zase nějaký film s nápadem a dobře promyšleným příběhem, ten šel ale postupně jaksi do ztracena. Chápu, že pokud měl film ambice být podle skutečných událostí tak vypointovaný konec prostě mít nemohl, pro mě to ale bylo zklamání.. ()

BansheeKoli 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, vůbec jsem na začátku nečekal, že mě do sebe tak vtáhne, takřka tří hodinový film a já u toho seděl, beze slov a konec velice překvapivý. Jake je ve své roli dokonalý, nemůžu tomu snad nic vytknout, doporučuji naprosto všem, i těm, co nemají rádi kriminální příběhy, třeba jako já! :) ()

los_kretenos odpad!

všechny recenze uživatele

Fincherovi filmy mám rád a keď som v požičovni naďabil na toto čakal som niečo na spôsob staršieho filmu Se7en ale kdeže mýlil som sa. Film o vrahovi a zmätené vyšetrovanie zachytené ako z priemyselnej kamery, tak toto nie. Film ma tak neskutočne nudil, že som sa ho asi 5x snažil dopozerať do konca. Podarilo sa mi to až so zápalkami pod viečkami a aj tak vlastne neviem kto bol vrah... chytli ho vôbec, či o to tu nešlo? ()

aquarkko 

všechny recenze uživatele

Su ráda, že jsem se přesvědčila, že Gyllenhaal není "one movie man". Nedojímá tak jako v Brokeback Mountain a kriminálky taky nejsou můj favorit, proto to není celých 100%, ale film rozhodně chytne a nepustí až do konce. ()

s.fergie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zklamal jako žádný už dlouho ne!!!Příšerně dlouhý,nudný a když už se přemáhám to dokoukat do konce,tak mě konec nasere tak,že už to nechci NIKDY vidět!!!!!!!! ()

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama