Reklama

Reklama

Ex libris

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1982, 10 min

Obsahy(1)

Malé nahlédnutí do života knih. Každá má svou osobnost a podle toho prožívá "naše" emoce a pocity jako je strach, hněv, ale také přátelství a láska. (keddy79)

Recenze (10)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá vize (pojetí) současného světa, vskutku velmi originální, trefné a nápadité. Nej moment: souložení podle Kamasutry i s těmi "pravými" zvuky, ale tím to rozhodně nekončí-) Já bych naopak řekl, že ta závěrečná pointa tam byla a to právě úplně na konci, kdy celá ta obrovská knihami přeplněná knihovna je podložena na jedné noze, svazky od Homéra, Dostojevskiho, Tolstoje, Goetha a Shakespearea, kdy právě tito velcí myslitelé na sebe berou tíhu a zodpovědnost celého světa. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sled jednotlivých knihvtípků, tu dobrých, tu skvostných a výtečných, tu zas spíše slabších (pro mě osobně například hudebních pasážích, jenže takových slabších je minimum). O jednotlivých scénách vyvolávajících minimálně úsměv mluvit nebudu, protože nechci připravit případného diváka o zážitek, aneb přestaňte do háje žvanit o nejlepších scénách filmu v komentářích (a když už jsem u nich, pointa samozřejmě přítomna je), nehledě na to, jestli se jedná o tříhodinové politické drama, nebo krátkou záležitost pro hnihofilnou část zdejšího osazenstva. Jak skvělej je to ale pocit vědět, že se některé ze zůčastněných titulů nacházejí na dosah mé ruky v totožném vydání (o=´. Sledovati možno zde. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Já si často říkám, co dělají všechny ty moje knihy v knihovničce, když jsou doma samy... A z toho důvodu s nimi nenechávám o samotě čtečku, vždyť by ji mohly domlátit! :-) Nebudu tady říkat, které pasáže se mi líbily nejvíc, ale celé pásmo je pěkně poskládané a neurazí nikoho. Mě potěšilo velmi, a děkuji svému kraťasovému guru, že má se mnou trpělivost a nevzdává to se mnou :-). ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Fantastická ukážka toho, že v v jednoduchosti je krása! Jednoduchý námet zaujímavo spracovaný ...jednohubka ktorá poteší. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Geniální! Knihy v knihovně ožívají, jejich chování odpovídá obsahu toho kterého svazku. Výtvarné knihy slouží jako galerie, cestopisy zas jako brány do jiných koutů světa, kamásutra přesně tomu účelu jako lidem. Velký oxfordský slovník si dělá nároky na více místa na poličce, načež ho zastaví až malý svazeček Machiavelliho. Dalo by se jmenovat mnoho dalších příkladů skvělé nápaditosti, která byla do tohoto dílka vložena. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

další ukázka, která jenom potrvzuje, že český animovaný "filmečky" maj díky svým nápadům a hravosti svý místo ve světě krátkometrážních videí jistý už hodně dlouho..(trefnej souboj Platóna s Aristotelem- :-D ) ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Nápad a animace jsou dobré, ale chybí tomu hloubka a nějaká závěrečná pointa. *** Ve zkratce: Drama v kulisách jedné knihovny. Hrají: Oxfordský slovník, Machiaveli, Shakespeare, ... ()

Reklama

Reklama