Reklama

Reklama

Bob a Bobek grandšou

  • Československo Bob a Bobek Grand šou (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1980, 10 min

Obsahy(1)

Samostatný silvestrovský díl pro dospělé, z něho je i slavná Vodňanského písnička Jak ti dupou králíci. (sator)

Recenze (9)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu, proč se tyhle věci vůbec dělaly, ale pokud si to dobře pamatuju, tak tady to až na nahou ženskou v šatně bylo téměř jako normální díl večerníčku. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější večerníček tehdy dostal nejslabší silvestrovský speciál. Typická epizoda seriálu jen s trochou nahoty, vtipným úvodem a závěrem nesahá rumcajsovskýmu, natož výbornýmu maxipsímu silvestrovskýmu speciálu ani po kotníky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Aneb kterak se speciály animovaností dělali v Československu dvacet let před tím, než přišla móda svátečních odboček Disney/Pixar/DreamWorks filmů, jenom škoda, že je to opravdu jen jako obyčejný díl ze seriálu, jen s tím rozdílem, že poněkud horší a s poněkud zbytečnou a ne zrovna skvělou písničkou nakonec. Ani kankánové králice to nespasí. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Bob a Bobek se stali oficiálními maskoty na MS v ledním hokeji pro rok 2015 konaném u nás v České republice. Jedná se o raritní záležitost, jelikož až doposud byl pokaždé maskotem pouze jeden tvor. Bob a Bobek tak mají v této záležitosti prvenství. Prvenství mají ale i v tom, že se jedná o první postavičky, které mají původ u televize a nebyly tak vytvořeny pouze pro MS v ledním hokeji. (Zdroj: sport.cz) (P. J. D.)
  • V tomto speciálu zazní poprvé hudební motiv známý především z Maxipsa Fíka (od r. 1976). Je to v čase 6:29, kdy Bob a Bobek utíkají. (mnaucz)
  • Poslední verš známé Skoumalovy písně "Jak mi dupou králíci", která prvně zazněla v Bob a Bobek Grand šou, zněl "Kupředu levá a zpátky ani krok". Ten před rokem 1989 ale nemohl zaznít, a tak byl nahrazen sloganem "Jen pro ten dnešní den stojí za to žít". (sator)

Reklama

Reklama