Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

MzK 

všechny recenze uživatele

Motorky jsou moje vášeň, cestování taktéž, čili co může být lepší kombinace, než toto :) Film je bohužel většinou o ničem (např dokumentární výprava žlutých trabantů je mnohem lepší). Přípravy: zajímavé, něco i vtipné, líbí se mi zákulisní info KTM vs BMW, ale v celém filmu se mnohé scény opakují a tím film uměle natahují. Průjezd ČR mne potěšil, ale zajímavé to začalo být až v Ukrajině a Kazachstánu a stezka kostí. To je parádní část seriálu, musí řešit mnohé překážky a potkávají zajímavé lidi. Oproti tomu Cesta Amerikou je nuda. A celý ten štáb a asistenční auta je zbytečný. Cestovat se víc nalehko. Na druhou stranu je super, že to přiznají. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů co sem kdy viděl. Ježdění na motorce zbožňuju a o takové cestě sem vždycky snil. Jak říká Ewan na konci - Jízda na motorce je nejlepší pocit na světě. Jinak Ewan i Charley sou fakt sympaťáci a dobří lidi. Nejlepší je ale stejně kameraman Claudio, kterej před cestou nemá ani pas a ani řidičák a pak pořád demoluje motorku :). Točit ale fakt umí a i když to od těch dvou dost kupuje, tak si ho asi oblíbili, protože v Long Way Down jede zase s nima. Prostě se mi tohle dobrodružství hodně líbilo a sám bych ho rád zažil. Viděna rozšířená desetidílná verze. 90% ()

Reklama

wlk1 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor a "jeho divný kámoš" jsou naprostí magoři, jinak by se asi neodhodlali vyjet na takovou šílenou cestu kolem světa... Tenhle seriál mě baví, ať už se to týká vtipných momentů ve východní Evropě a dále (např. týpek s arzenálem, že by se za něj nestyděl ani nájemnej vrah... i když...), nebo jen kocháním krásnou přírodou. PS: jsem zvědavý, kolikrát to ještě Ewan schytá benzínem do očí, jauvajs... ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší je Claudio a jeho neustálé maléry :D den před odjezdem na cestu kolem světa nemít řidičák a pas, to je opravdu síla. Nádherný dokument, Ewan dokázal, že není žádná fajnovka a jeho smýšlení o přírodě, hodnotách a lidech mi vůbec není cizí. Mít dostatečné zázemí, hned bych se na nějakou cestu vydal, i když mně by osobně stačilo projet tu Severní Ameriku. Po dokoukání jsem se musel jít projet na motorce aspoň po okolních kopcích. Už se těším na Long Way Down. Jediný zápor tohoto dokumentu mi neustále připomíná můj táta. U nás v okolí žije je manželský pár, který v té době taky jezdili kolem světa na BMW a jsou za to dokonce v Guinnessově knize za nejdelší cestu a kvůli Ewanovi, přišli o pozornost a tím pádem o peníze. Ale byla to nádhera a takových lidí si moc vážím. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Famózní a nevtíravé. Skutečně jsem nečekala, že to bude mít až takovou kvalitu. Velmi se mi líbí, že celou cestu sleduji jejich očima.. Nejsou to jen historické fakta a informace, ale je to skutečně cesta neznámou krajinou, poznávání nových lidí a kultur zajímavým a osobním způsobem. Není to jen o tom, že se tam nějaký dokumentarista vypraví a doveze sice skvostný materiál, ale už tomu nedodá tu duši, ale pouze ta fakta. Díky tomuto reality-show dokumentu jsem měla možnost poznat opravdového a zcela obyčejného člověka Ewana McGregora. Nevěřila bych, že ho jeho sláva vůbec nepoznamená. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cesta začala 14. apríla 2004 v Londýne a skončila 29. júla 2004 v New Yorku. (m.a.t.o.)
  • Ewan McGregor čte během cesty knihu od Alexandra Solženicyna "Rakovina" (Aleksandr Solzhenitsyn: "Cancer Wand"), což je kniha vyprávějící příběh o pacientech onkologické kliniky, kteří se zde léčí v polovině 50. let 20. století. Kniha původně vyšla jako samizdat. (Cuzan)
  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama