Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Rssa 

všechny recenze uživatele

Stejná paráda jako jejich pozdější dobrodružství v Africe, které jsem viděl paradoxně dříve. Poutavý dokument, který není zdlouhavě nudný a kde je krásně vidět vývoj nálad hlavních protagonistů. Kolikrát byli na dně (když jsem viděl některé překážky, tak jsem si říkal, že tam museli skončit), ale nakonec to dotáhli (i když pravda - měli dostatek vybavení, velkou podporu autotýmu..., ale i tak). Vytvořili fungující tým (spolu s Claudiem, kameramanem), byla by škoda, kdyby v brzké době nepřišli s něčím podobně zajímavým. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Vtipné, svižné, zajímavé, člověk pozná mnoho kultur a ještě víc povah lidí v daných zemích, nenudí se a celkově má pocit, že si svoji chvilku u tohoto pořadu patřičně užil. Mohl bych toho napsat klidně víc, ale to bych jenom rekapituloval ostatní, což se mi moc nechce. Zkrátka dokument, na úrovni BBC. ()

Reklama

Pedro Morales 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co jsem to viděl, si chci koupit motorku a s nejlepším kámošem objet svět. Jasně, vždycky když dokoukám kterejkoliv díl Hvězdných válek, tak chci být Jedi a po Kokosech na sněhu jsem zase chtěl být černej bobista, ale to mě po chvíli pokaždé přejde. Jenže sen koupit si motorku a objet na ní svět se mě drží už pěkně dlouho. A jen díky Ewanu McGregorovi a Charlie Boormanovi. Dík chlapi, jste frajeři. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Takovou sérii kulturních šoků by si měl zažít každý, aby získal trochu nadhledu, rozšířil si obzory a zjistil, že všude na světě jsou prostě jen lidi, co se snaží o nějakou rozumnou existenci. Zhýčkanci Ewan McGregor a Charley Boorman si myslím přivezli neocenitelnou zkušenost, o kterou se moc hezky podělili jak skrze výbornou knihu, tak i tento kostrbatý, ale zato věrný a upřímný záznam. Soundtrack v podobě průřezu celou dosavadní tvorbou Stereophonics je snad dáreček přímo pro mě na míru :D. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Což o to, také bych rád podnikl podobnou jízdu kolem světa a podíval se tak na místa, která pro většinu lidí zůstanou navždy zapomenuta. Ale nechtěl bych při tom mít za zadkem televizní karavan a před pusou neustále nastrčený mikrofon. To je houby svoboda. I tak jim sice krapet závidím, ale podstatu cestování vidím jinak. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cesta začala 14. apríla 2004 v Londýne a skončila 29. júla 2004 v New Yorku. (m.a.t.o.)
  • V roce 1997 - ještě před cestou Ewana a Charleyho - hrál Ewan v epizodě seriálu Pohotovost (od r. 1994), která měla název „The Long Way Around“. (zuza99)
  • Ve druhém díle vede cesta i Českou republikou. (Sykii)

Reklama

Reklama