Reklama

Reklama

Hokej je hra

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Sportovní
Československo, 1978, 6 min

Obsahy(1)

Mužný sport očima Vladimíra Jiránka a Josefa Hekrdly.  Výtvarník Vladimír Jiránek v oblasti animovaného filmu spolupracoval většinou se zkušeným režisérem Václavem Bedřichem a s vynikajícícm animátorem Josefem Hekrdlou. S oběma jej spojuje smysl pro specifickou polohu humoru. V 70. a 80. letech realizoval deset autorských moralit – např. Pivo přes ulici (1974), Dobré jitro (1975), Zprávu o medvědech (1982) a také Hokej je hra z roku 1978. Jde o humorné postřehy ze zápasu v ledním hokeji, na nichž je vysvětleno, v čem tkví podstata a půvaby této mužné sportovní disciplíny. Na cokoli je občas nutné podívat se s nadhledem. Platí to i o tak dramatickém sportu, jakým je hokej. Se svérázným satirickým odstupem popisuje V. Jiránek pravidla hokejového klání a svým filmem nám říká – ani v těch nejdramatičtějších chvílích bychom neměli zapomenout, že hokej je skutečně jenom hra a nic víc.
Ceny: Cena ředitele festivalu – Budapest 1979, Zvláštní cena za animaci – Kranj 1980 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Místy skoro dokonalé (" Přesilovka je časový úsek, který neumíme využít "), ale i tak v pár věcech prohrávající v bully (kupříkladu bruslení by mohlo znít alespoň trošku jako, já nevím, třeba.... Bruslení?). A teď mě omluvte, jdu koukat na online pŕenos a očekávat další domácí mač, Škodovka!! Sledovati možno zde. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

"Kanadský hokej je tvrdý, ale slušný. Evropský hokej je slušný, ale tvrdý." Velká sranda pro fanoušky hokeje se skvělým komentářem Miloše Kopeckého. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud se vyjevený Vesmířan ze vzdáleného Kosmíru vydá na dovolenou na exotickou planetu zvanou Země, tak nemůže zvolit vtipnější způsob, jak se seznámit s hokejovým fanatismem podivné sebranky zvané lidstvo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce infantilní hříčka o tom, že z hokeje si nelze jen tak dělat ňákej hokej, že... ;o] . . . No jak řikám, šoupat touš! %-))) . . . GÓÓÓL(onka;-) - - - - - (Poprvé viděno kdysi v dobách dávno hokekových, hodnocení po repete 24.6.2011 na >hokejovém prostoru< v rámci cyklu M.Č.A.F. 243, hokmentář zde jako dvaadvacátý - 24.6.2011) ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Diváci jsou skladní, vejde se jich až 150 000 na kilometr čtverečný. Další diváci jsou roztroušeni po krajině, ve městech, ve vesnicích, i v nejzapadlejším koutky přírody. GÓÓÓÓÓL! Vtipné video a ještě navíc naučné! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vše potřebné o hokeji během necelých šesti minut. A hlavně definitivní vysvětlení rozdílu mezi bodyčekem a faulem. Skvělý komentář Miloše Kopeckého. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že na tomto díle vysvětlím mé panovnici alespoň některé taje hokejování. Marně. ,,Je to málo barevný". Hm. Další poznámka ku hokeji, kterou jsem z ní během několika let byl schopen vyndat, zněla: ,,Ovečkin je hezkej chlap". Hm, hm. Já musím být neskutečná zrůda, když jí i tenhle koňoxicht rajcuje...... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Úsměvný náhled do hry zvané lední hokej. Podmanivý hlas Miloše Kopeckého dodává tomuto snímečku své kouzlo. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Hokej byl a bude hra. Ale taky pro někoho zaměstnání, pro jiného radost, pro dalšího příležitost setkat se s kamarádem atd. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ve spojení s Kopeckého komentářem je Jiránkův vtip doveden k dokonalosti. "Hokej je hra pro dvě družstva a jedno obecenstvo." ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hokej je mé druhé já. Miluji ho odmalička. Už asi 10 let jsem fanouškem Dukly Jihlava. A tak mě nemohla uniknout tato krátká animačka s komentářem v podání Miloše Kopeckého. Hra určená pro tvrdé chlapy. Zde, v této krátkometrážní povídce jsou nám názorně předvedeny pravidla. Dozvídáme se, že hokej hrají dvě mužstva a jedno obecenstvo! A také to, že kolem hrací plochy je vysoká zeď, aby hráči nemohli utéci. ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Je to milé, vtipné, humorné, je to o hokeji :-). Podobnost s fanouškem na samotě, který křičí GÓOOOL z plných plic, je čistě náhodná :-))). ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Ponekud slabsi, ale dobre. Milos Kopecky nema chybu a hlaska typu, nezachyti-li brankar tous, zpusobi tim druhemu tymu jistou radost.... je naprosto uzasna ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* pravidla hokeje pro neznalé z pera Vladimíra Jiránka má vtip a jeho jednoduchá animace nekazí zdařilé dílo, které je už téměř 40let staré, ale stále aktuální. Nezbývá než neznalému doporučit a najít ho lze třeba tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Takové základní údaje o hokejové hře, servírované se špetkou nadhledu a humoru a fantastickým doprovodným komentářem Miloše Kopeckého. Nejvíce mě ovšem zaujala věta "Přesilovka je časový úsek, který nedokážeme využít.", která snad nejpřesněji vystihuje hru brněnské Komety. :-) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Mini poučka o hokeji, ktorá je trocha zbytočná a dosť jednoducho nakreslená, ale aj trochu vtipná. Zmysel minimálny. 40% ()

Reklama

Reklama