Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Host žije líným poklidným životem. Téměř všichni obyvatelé pracují pro místní společnost, obchodující s čerstvým masem Host Tender Meal. Do města přijíždí nový zvěrolékař, který zjistí, že zvířata na místní farmě byla napadena zvláštním parazitem. To, co začalo jako malý problém pro zvířata, se však brzy mění v katastrofu pro lidstvo. Všichni bojují s časem, přírodou a vědou... (Magic Box)

(více)

Recenze (78)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Larva musí hlavně pro Američany působit jako hodně silný horor, protože v tomto filmu vraždí jejich národní jídlo- hamburger (Né, že bych je taky nebaštil). Na Larvu jsem byl docela zvědavý, díky osobě Tima Coxe, protože jeho pozdější Mamut se mi díky nadhledu a černému humoru docela líbil. Navíc si i tady zahrál Vincent Ventresca jehož přehrávání dodávalo Mamutovi ještě vyšší komediální rozměr. Jenže Larva nestojí na zábavném scénáři jako Coxovo pozdější dílo. Je to prostě jen další laciné béčko, které se odehrává na nudném maloměstě. Ovšem ke vší cti se filmu musí alespoň přiznat, že monstry (Ač logicky špatně natrikovanými) se zde vůbec nešetří. Jenže tvůrci se vůbec nerozšoupli, takže nechutných scén tady je tolik asi jako skinheadů na koncertu Gipsy.cz. Sice sem tam vyskočí potvůrka z bříška nějakého nebožáka, ale s Vetřelcovým obědovým porodem se to nedá srovnávat. ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

No tak to bylo něco! Marně jsem čekala na strach marně jsem čekala na zděšení či znechucení, nedostavila se ani postava z obalu (pěkně mě tím obalem DVD zmátli, fakt jsem čekala, že se tam něco takové aspoň ukáže a ono nic), takže jsem nucena dát 0 bodov, tak blbý film jsem už dlouho neviděla, směle konkuruje mravencům Marabunta a Demon Hunterovi... Zmutovaná motolice - už to slovo motolice je samo o sobě neděsivé... No, takže tohle zmutované něco, ta jeho larva, co to, prosím, bylo? Jak už tu někdo zmiňoval ten spadlý list ze stromu či kus špinavého hadru, ano, musím se přidat, přesně tak mi to připadlo... Možná už ti mravenci byli děsivější... I ve filmu to kdosi označil jako "přerostlého netopýra" či co... Jediná děsivost tohohle filmu utkvívala v ubohosti scénáře a všeho ostatního, co se tohohle drahokamu týče... Obsazení? Chlapácký William Forsythe, no sakra, jak ten tam mluvil na tom shromáždění, to ale bylo odvážné a pokrokářské, konečně se někdo postavil těm kriminálníkům a řekl jim pravdu pěkně od plic! A co teprv veterinář Vincent Ventresca, takové neviňátko na druhou, "vegetarián v kraji skotu", vypadal, že neumí do pěti napočítat, ale když se POPRVÉ v životě chopil zbraně, to vám bylo něco, co střela, to trefa, jelo to jak na běžícím pásu... I když on byl asi to jediné, co se mi na filmu líbilo... No, slečnu právničku bych s chutí nakopala nejen do zadní části těla, byla mi tak šíleně nesympatická, až to bolí a moje sympatie si nezískala ani přeběhlictvím k "těm hodným"... Ne, že by na mé sympatizaci s ní záleželo... Jinak stupidnost scén byla opravdu vybroušená, to se musí nechat... Možná bych nehodnotila tak zle, třeba to není do odpadu, ale jelikož jsem byla tento týden během čtyř dnů zasažena čtyřmi úchvatnými a silnými filmy (Dvanáct, Mise, Sedm, Rekviem za sen), tohle mi přišlo opravdu jako zlý sen... Takže protože mám výčitky svědomí, zvyšuji na jednu hvězdičku, i když je to opravdu hvězdička s odřenými cípy a přivírám obě oči... Nebo přesněji tisknu víčka křečovitě k sobě... Bohužel se asi můžeme těšit ma Larva č. 2, protože film končí pomalým přibližováním kamery k břichu slečny právničky... Bůhví, co se z toho/ z ní vyklube... Doufám, že se na to páni filmaři vykašlou... ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

" Rastie, mutuje a vyvíja sa." Tim Cox to ani nemohol myslieť vážne, púštať sa do hororu, sktorým to vyložene nevie, trochu to vyzeralo že sa pozerám na komédiu, pretože trapné pokusy o atmosféru sa jednoducho nevydarili, a vtipy, tie sú tak v niektorých prípadoch trapné. Larva sa vám pomaly ale iste plazí po tele, až sa vám nedostane pod kožu, kde si nájde vhodné miesto, zahryzne sa vám a pomaličky vám začne vysávať krv a začne rásť a rásť až sa z nej stane netopier. Škoda, herecky to mohlo dopadnúť aj lepšie Ventresca, Forsythe vyložene hovorí samo za seba, ale vo skutočnosti to tak není. A na záver jeden trapný pokus o vtip: " Pane, dostali sme správu, kravu niečo zožralo zvnútra." To musel byť nejaký mimozenšťan. Aký mimozenšťan? Ale nič. Ak by som mal poradiť, takto už radšej doporučujem toto: http://www.csfd.cz/film/222419-experiment-isolation/, alebo zo 70-tych rokov http://www.csfd.cz/film/164397-cervi-squirm/. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Tradičný televízny katastrofický film líznutý hororom. Tak sa mi zdá, že tvorcovia zobrali nejaký starý scénar zo sedemdesiatych rokov a nahradili včely, krysy alebo hady (resp. inú háveď) larvami. Inak ten obal je fakt hustý a v tomto prípade slovo "zavádzanie" dostatočne nevystihuje skutočnosť. Inak slabota, ale čo by sme čakali od televízneho filmu, že? ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa tento film celkom ušiel. Má aspoň zaujímavý dej a dobrý nápad na film, len škoda, že to nebolo ešte lepšie. Niečo tomu chýbalo. Asi viac akčnosti a vážnosti. Celkom snaživý film ale neposnažil sa natoľko, aby moje hodnotenie vzrástlo. Možno ešte aj keby tie kravy zmutovali, tak by to bolo zaujímavejšie :-) . ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Springfieldu v Missouri. (Terva)

Reklama

Reklama