Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho letního rána v ospalém městečku Blackwater v Louisianě udeří meteor do muzea Pleistocene, městečko se začne prudce ochlazovat a 40.000 let starý mamut je vypuštěn do ulic. Speciální agenti Powersová a Whitaker mají 17 hodin na jeho zneškodnění než bude město zpustošeno. Agenti povolají odborníka, paleontologa Dr. Franka Abernathyho, aby jim pomohl dostihnout a ulovit „stvůru“ dříve, než jeho zuřivé běsnění zdemoluje okolní svět. Jak ubíhají hodiny a narůstá počet mrtvých, Dr. Abernathy si uvědomí, že pro záchranu své dcery Jacky a ostatních nevinných obyvatel musí pomoci agentům zničit své vlastní celoživotní dílo. (Intersonic)

(více)

Recenze (89)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Yep, yep, yep! Pekelně dobrý a zábavný shit, který vesele sjíždí lajny klišé všech podřadných (sub)žánrů a výsledný produkt je hodinu a půl trvajícím veselým tripem, k jehož sledování je (možná) třeba více než jenom pořádného nadhledu. Vyjmenování všech (veskrze zábavných) negativ by zabralo půl strany – byť nutno uznat, že špatný střih rozbíjející dramatickou linku, je jasným výrazem režisérovy levoty. Divácky mnohem jednodušší a méně útrpnější zřejmě nakonec bude nechat se osvítit duchem Eda Wooda, díky digitálním trikům říznutého Uwe Bollem, a pořádně si to celé užít… ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

naprosto dokonale vtipný dabing, který z tohohle béčka udělal mamutí podívanou.. nebudete se bát, ale budete se smát :-) [1. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ale no tak! Vy jste banda sucharů. Mamut je hodně odlehčená komediální blbůstka, která se záměrem ulítle pobavit byla už točená. A to se jí povedlo náramě. Obří slonisko, ovládané mimozemšťany, co z lidí vysává životní energii chobotem prostě musí zaujmout každého správného fandu. Tenhle bizarní zářez do kolonky monster horrorů si pozornost určitě zaslouží, už kvůli krásné Summer Glau a ruce v mikrovlnce. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Toma Skerritta a za jednu překvapivou a celkem pěknou smrt. Jinak jsem takovou pitomost už hodně dlouho neviděla. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Začiatočné titulky veľmi vtipné (pohyblivé jaskynné maľby) a pár vtipných scén je aj počas filmu. Má to však príšerné efekty a otrasnú kameru. Tá má tak debilné polohy, že sa to dá ledva pozerať. 20% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou špatně špatné filmy (např. 100 Million BC) a pak jsou tu takové špatné filmy, které si ze sebe umí dělat srandu a celkově se neberou vážně. A Mamut naštěstí patří k té druhé skupině. Takže se u tohoto filmu celkem pobavíte, podíváte se na krásnou Summer Glau a těch 90 minut přežijete bez nějakých trvalých následků. Navíc, kde jinde byste mohli uslyšet větu: "Musím vyslechnout tu ruku!"? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aj keby sa jednalo o čistokrvnú paródiu, tak je tento film prepadákom. Ale mne sa zdá, že to autori nemysleli všetko tak parodicky ako to nakonec vyznelo. Herecké výkony sú tak mizerné, že som niečo podobné už dávno nevidel. Filmové efekty a animácie samotného mamuta vypadajú akoby ich mali na svedomí žiaci základnej školy. No a scenár tohto filmu je vyloženou debilitou. Druhý krát by som sa na to nevydržal pozerať. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie s pixelovým mamutem (jo, stop motion by byla lepší volba) nebyla tak strašná, jak se ze zdejšího hodnocení zdá. Varianta na téměř kultovní Lifeforce od T.Hoopera. Jasně, místy se dost pindá, děj se zadrhává, ale zase se tvůrci nebáli zúčtovat se dvěma postavami... Na jedno podívání, když není nic jiného po ruce a venku se válí hustá mlha...proč ne. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tohle se samozřejmě nedá brát vážně, nelze podcenit ani přítomnost alkoholu v krvi... prostě se jen s otevřenou pusou nestačit divit a občas vybouchnout smíchy :-) 60% [1. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 3/10 Děj 2/10 Hudba 1/10 Efekty 1/10/// PLUS:Summer Glau a Tom Skerrit MÍNUS: kteří ale stejně nemají co hrát, směšně triky, přestřelená zápletka, divné postavy, bez atmosféry/// Shrnutí: Tak tohle je veledílo jako samotný mamut. Hodně laciné a mizerné po všech stránkách, snad jen kvůli Summer Glau to dokoukáte, ona se občas snaží./// Celkem 19%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Naprosto krásně pitomoučké situace tu střídají jen ty pitomé tak půl na půl. Stejně slušná zábava. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Totálne strelený a uplácaný dej korunovaný príšerne vizuálne trikovo (ne)zvládnutým mamutom na scéne. Na druhú stranu ale som sa do sýta nasmial vtipným hláškam a totálne hlúpym situáciám. Veľa k tomu dopomohol aj výborný český dabing. 40/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je paráda, takové oddechové béčko kde se vzměsil humor a u mě to fungovalo, mamut vysává duše a je to pěknej hajzl, ale co čekat od těch "inteligentních" uživatelů na csfd. Je to sci-fi channel? Je tam špatné animace? Je to levné? Tak šup do odpadu že? ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jasně, ono je to hrozně jednoduché odsoudit Mamuta jako stupidní béčko a jít dál, ale přesto si myslím, že v tomto filmu je trošku víc. Už samotná premisa o vraždícím předchůdci slona, kterého ovládá mimozemská síla naznačuje, že se to zase tak vážně brát nebude a když se k tomu připočte to, jak si film utahuje ze zajetých klišé (na samotě u lesa si to v autě nerozdává místní fotbalové macho a roztleskávačka, ale dva důchodci, nechybí honička kukuřičným polem atd.). Plus některé další fórky (patolog, který se jednou rukou opírá o mrtvolu bez hlavy a druhou jí hamburger diskutuje o tom, která veze Války světů byla lepší). K tomu všichni herci příjemně přehrávají. U Vincenta Ventresca, který hraje hlavního hrdinu, jsem chvílemi dokonce přemýšlel jestli se nesnaží o nějakou zfetovanou verzi Charlieho Chaplina a tajná agentka vypadá jako by sem zabloudila z nějakého pornofilmu. I to, že je titulní mamut tak odporně natrikován beru jako plus, ale už neberu to, že si tenhle obří býložravec zahraje 30 vteřin čistého času. Kdyby se více přitlačilo na komediální strunu a mamut dostal více prostoru, tak bych možná uvažoval o čtvrté hvězdičce. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Něco jako pavoučí teror, akorát že horší, ukecanější a trapnýma vtipama mě to tlačilo rukou na čelo. Prostě proč.. prej THE END? To si věřili. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy s prehistorickými zvířaty zatím moc nenašli velkou oblibu u diváků. Myslím ty s hororovým podtextem. Nevím čím to je, ale digitální potvory vypadají opravdu otřesně a jejímu vzhledu by uvěřilo jen malé dítě, a to by se na to nemělo dívat z morálního hlediska.Největší bombou je, že se tohohle filmu zhostil Tim Cox. Jde o režiséra, který natáčí jen samé filmové braky a je vlastně ostudou tohoto žánru. Ještě jsem neviděl od něho film, který by mě doopravdy zaujal. Film samotný má naprosto nelogický scénář, kdy mimozemská hmota oživí mamuta a ten začne zabíjet obyvatele města. Pokaždé se objeví zcela nečekaně a nikdo ho neslyší. Vím je to k smíchu (dokážete si představit slona jak nepozorovaně a tiše dojde na Václavské náměstí a začne rozdupávat dav???). Co se týče jeho postavy jako takové: jde o digitální naprosto směšnou napodobeninu mamuta, kdy mu nevěříte ani ty chlupy na těle, prostě hrůza. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já kdysi viděl film o neviditelném slonovi pobíhajícím po ulicích a tak nějak jsem si myslel, že to je tohle. Ani nevím, jestli mě zjištění, že existuje další film o pobíhajícím sloním bratranci ovládaném mimozemšťany, pobavil, potěšil, nebo přivedl na pokraj zoufalství. Hodně rychle se ukázalo, že Mamut není ani tak sci-fi (o, nedejcthulhu, horroru ani nemluvě) jako spíše čistá komedie. Jenže ani jako komedie mě to nezaujalo. Protože většinou to byl humor na sílu tlačený a nucený. jediný zábavný okamžik se týká ruky a důchodců v autě (pět minut z celého filmu?). herci tragičtí, dialogy rovněž, ani ten mamut toho moc nepředvede. Takže hodnocení akorát za tu ruku a důchodce v autě . A nezachrání to ani mnohými tolik opěvovaná Summer Glau. ()

Reklama

Reklama