Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neprůbojná Olivia je bývalá učitelka, která pracuje jako uklízečka, Franny je bohatá žena v domácnosti, Christine úspěšná televizní scenáristka a Jane módní návrhářka. Ačkoli každá jiná, jsou už od střední školy nejlepšími kamarádkami a s výjimkou Franny se každá z nich právě potýká s osobní krizí. Olivia je věčně bez peněz, nemůže zapomenout na bývalého ženatého milence, a navíc uvízne ve vztahu se sobeckým Mikem. Manželství Christine se po měsících nekonečných hádek rozpadá a Jane prožívá hlubokou krizi středního věku, která se projevuje nejen věčnou podrážděností. Existuje něco, co by jim mohlo pomoci jejich potíže vyřešit? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (97)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6,5miliónaTržby USA $13,368,437Tržby Celosvetovo $18,245,244Tržby za predaj DVD v USA $7,790,148 //počet predaných kusov 428,323 ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Čtyři kamarádky ve středním věku, tři z nich se nudí se svými bohatými manžely a ta čtvrtá sama se sebou. A všechny jsou zhnusené, nešťastné, zklamané. „Mám pocit, jako by mě už nic pěkného nemělo potkat ..... v tom mém báječném životě“. Velmi hořké a jak koukám prý komedie?! No možná, když se Jane, na dobročinné akci, zadívá na svůj poloprázdný talíř se slovy „ Není to trochu málo za tisíc dolarů?“, tak to by mohlo mít něco společného s komedií......ne ani to ne. Mám ráda „ukecané“ filmy, mám ráda Frances.M. i Catherine K. a Jennifer A. mě konečně přesvědčila, že už by bylo načase pustit si seriál „Přátelé“. Přesto poslepovat ty 4 * mě stálo jisté úsilí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné nezávislé drama o znuděných, sebelitujících a věčně nespokojených dámách (slečen) ve středním věku. Na takové hvězdné herecké obsazení se velice příjemně kouká a ona snad i ta Jennifer Aniston není zase tak špatná herečka. Z počátku to sice chvíli trvá, než se film rozjede, ale pak to stojí za to, tedy za předpokladu, že máte rádi upovídané filmy. Slovy se tu opravdu nešetři (nadávkami a sexuálními narážkami taktéž ne). Nicole Holofcener má za sebou pouze několik seriálů (Gillmorova děvčata) a jeden film, ale na její práci to vůbec není poznat. Herce vede zkušenou rukou a u diváků dokáže vyvolat i jakés takés emoce. Chválabohu za to, že na tom prozatím nejsem tak špatně, jako všechny představitelky. Mužští představitelé si role určitě užívali, obzvláště je to poznat u Scotta Caana. Jeho záletník je zahrán velice přesvědčivě :) Nejlepší herecký výkon podle mě předvedla stará škola, a to Jason Isaacs. Postavu zahrál s přesvědčením a věřil jsem mu každé slovo... Tak ignorantskou, sebestřednou a vztahovačnou osobu by nikdo jiný nezahrál lépe. Jestli máte rádi pomalé a ukecané dramata, neváhejte. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak vás už trošku omrzeli tie vážne drámy s témami, ktoré ťažia človeka nejeden deň, tak toto je ideálna oddychová alternatíva. Film má veľmi rozmanité, inteligentné a nápadito pútajúce charaktery postáv, ktoré stihnú však len zaujať, pretože priestor, ktorý by potrebovali tvorcovia na ich poriadne spracovanie jednoducho nemôže byť osemdesiat minút. Vlastne sa jedná len o každodenné problémy mierne (ne)obyčajných ľudí, ktorých by sa dali natočiť tisíce. Ale keby vyzerali napríklad aspoň takto, nemal by som až také veľké výhrady. 65%. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Keď som si silno odmyslela hrubý nános amerických klišeovitých fráz husto sa melúcich v dialógoch, v strihoch...vlastne všade....istým spôsobom mi Friend with money bolo aj sympatické. Keďže veľmi neholdujem takémuto filmovému žánru, veľa som nečakala a po vstrebaní filmu som ani veľa nedostala..film vhodný na oddychové odreagovania sa chtivé voľné chvíle. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Štyri kamarátky prechádajú krízou stredného veku a s tým spojenými partnerskými problémami. Alebo tiež o tom ako sa jedna z nich dočká svojho síce nie moc pekného, ale aspoň poriadne bohatého princa. Stačí byť len sama sebou a hlavne skromná a šporovlivá (tie vzorky kozmetiky, krémov a toaletných potrieb bol super nápad).... Námet je teda fajn, ale scenár nedokázal naplniť moje očakávania. Len more nudy, v ktorom sa sem-tam vynorí malý ostrovček v podobe silnejšej dramatickej alebo komickej scény. Veľmi slabé vzhľadom na to zaujímavé herecké osadenstvo. 45/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Dámy mají problémů až nad hlavu a taky mají prachy. Tedy některé a ty, co nemají, je s trochou štěstí mít budou. Alespoň vím, kterým problémům středního věku se obloukem vyhnout. 30% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které v kategorii ukecaných hořko-úsměvných pohledů do života věrných kamarádek patří k těm lepším. Výborně obsazené i zahrané, se svižnými dialogy, řadou výborných okamžiků a zručně nahozenými zkratkami jednotlivých osudů. Jennifer Aniston a Frances McDormand byly ve svých rolích výborné, Catherine Keener a Joan Cusack mohly být také, kdyby dostaly trochu víc prostoru. Nenudil jsem se ani chvíli a vychutnal si každou povedenou scénu či dialog. Jen ten český název jsem nějak nepochopil. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Friends With Money je sterilný film pre TV konzumentov, ktorý žerú každú ľahko stráviteľnú hovadinu. Dá sa na to pozerať, tá hodinka a pol prefrčí celkom rýchlo a vy o päť minút zabudnete, že ste niečo videli... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Plácání do vody, které se naprosto míjí účinkem. Tento pseudopsychologický film se vyznačuje nesympatickými postavami a navíc nedořešenými problémy a vztahy. KOUSEK DĚJE Mnohé motivy jsou nepochopitelné.. Není žádný důvod - snad kromě psychické nemoci - proč by pohledná žena (Jennifer Aniston) dělala onuci odpudivému chlapíkovi, který o ni nestojí? K čemu byly neustálé narážky na latentní homosexualitu jednoho z manželů, když se ani nepotvrdily ani nebyly popřeny? Atd. Prostě nepodařený snímek. /6. 6. 12./ ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Sonda do losangeleského života bez jakéhokoliv důležitého podtextu či myšlenky, film nemá co říct a herci v něm nemají co hrát. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Já nevim, že Jennifer Aniston hraje v takovejch blbostech, tohle se vážně nedalo ani dokoukat, takže to radši ani nehodnotím ... ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Ženskými očami nazeraný svet, podobne ako v predchádzajucom režisérkinom snímku Lovely and amazing. Vďačná rola pre Rachel ( hoc sa mi nechcelo veriť, že by musela upratovať a nie robiť čokoľvek iné - a zároveň že by sa na konci mohla zamilovať ), Catherine Keener v najrozvinutejšej postave, dokonale hnusná ( a mastná ) Frances McD..film je malilinko nevyvážený, podobne ako jeho predchodca, strieda skvelé postrehy zo života ( kríza stredného veku, nekomunikácia s najbližšími, prekvapenia, ako práve tých najbližších /ne/poznáme ) s melodramatickými až zbytočne feministickými momentami. Kvoli výborným hercom ( vlastne herečkám:-))) 4 * ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Ňák nevim, co přesně mám napsat, pže film ve mně zas tak moc nezanechal, neměl nijak zvlášť úžasnou zápletku, přesto vzbuzoval různý pocity. Přes pocit soucitu, neúspěchu až k radosti, která se tu a tam objevovala. Jinak ale snímek vzhlížel poněkud depresivně. Aniston jako "pouhá" uklízečka vedle svejch údajnejch kamarádek, který pomlouvaly jednu druhou, a to obzvlášť v autě po cestě ze společnejch akcí. Až zoufalý mi přišly Jenniferiny snahy zlepšit si život, jako například oblíct se do uklízečskýho dárku od jejího dohozenýho přítele, kde se předváděla s očekávánim sexu... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

To byl jeden z nejstrašnějších filmů, které jsem měla tu čest vidět. Horší než řada hororů a různých ponurých filmů. To byli tak příšerní lidé!!! Nestrašte mě, že se tohle ze mě může stát. Já pevně věřím, že ne. Jednak proto, že vím, že peníze štěstí nepřináší a jsou mi vlastně úplně jedno a druhak proto, že kdyby se v mém okolí vyskytoval někdo jako jen jediný z těch pár "přátel", co neví co se životem, obloukem bych se mu vyhnula. Ale že mě ten film po celé čáře otrávil a vystrašil a to s přehledem, patří mu po právu 4 hvězdičky. ()

Reklama

Reklama