Reklama

Reklama

Block Party

  • USA Block Party (více)
Trailer

Obsahy(1)

Slavná komediální hvězda Dave Chappelle připravuje svou životní koncertní show přímo v ulicích New Yorku. Komik a hudebník Dave Chappelle se potuluje po svém rodném městečku. Chystá se zorganizovat největší koncertní párty za účasti slavných hvězd hudebního průmyslu. Pozve desítky svých oblíbených zpěváků a skupin, aby zahráli a zazpívali tisícům lidí pod otevřeným nebem přímo v ulicích Brooklynu. K účasti na jeho koncertu se mu kromě jiných podaří získat i slavnou skupinu Fugees, která veřejně vystoupí po více než 7 letech. Poté Dave objíždí americká městečka a rozdává lidem lístky na párty zadarmo. Dny zbývající do obří slavnosti jsou naplněny náročnou přípravou. Dave a jeho tým pracuje bez odpočinku, ale s obrovským nadšením a zápalem. V den D se v Brooklynu shromáždí dav lidí z nejrůznějších koutů Ameriky. Na koncert čekají lidé různé barvy pleti, vyznání, věku... Konečně začíná ta největší oslava života, zábavy, historie a lidské sounáležitosti. Chappellova párty ukáže, že hudba spojuje lidi dohromady a alespoň na chvíli nás může odnést od neklidné a bouřlivé doby kolem nás... Hudební komedii Block Party o jednom velkém splněném snu natočil režisér Michel Gondry, který je držitelem Oscara za film Věčný svit neposkvrněné mysli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Elví 

všechny recenze uživatele

Přestože vzdálenost hip hopu k mému oblíbenému metalu je stejně daleká jako má cesta k získání jakéhokoli vysokoškolského titulu, tenhle dokument mě naprosto dostal. Něco tak vtipného a plného enegie jsem v kinech už dlouho neviděla. Btw, byl to jediný film na MFF KV, u kterého jsem viděla lidi vestoje aplaudovat. (pozn.: zase tolik filmů jsem nestihla...) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Černoši černochům (teda převážně), ještě v době, kdy se to nehemžilo v publiku lidmi, co se zvednutými telefony natáčí vystoupení, to byla ještě ta správná atmosféra. Ale nejvíc na svědomí ji měli hlavně Dave Chappelle a všichni vystupující. Nedá se jim upřít hromada talentu, i když tento styl hudby nějak extra nevyhledávám. Nejvíc mě zaujala Erykah Badu a Jill Scott - obecně ženská vystoupení mi sedla víc než ty mužské, rapperské, které jsou takové trochu moc opičácké a na vše si stěžující (přesto ale poměrně dobré). Nevím, jestli to měli nacvičené, ale to, jak se navzájem doplňovali, to byla super improvizace. Dave Chappelle - sice ho moc neznám, ale s ničím se moc nesral a jeho vtipné hlášky to vše pěkně okořenily... a hlavně má můj obdiv za tu myšlenku zorganizovat takovou akci, pro lidi, zadarmo, za svoje peníze. Vím, že ještě víc nadšený bych byl, kdybych se v USA narodil a víc rozumněl všem těm negerskejm slangům a významu jednotlivých textů, navíc v souvislostech s dalšími kulturními osobnostmi a událostmi. Takhle mi toho určitě hromada uniklo, je to prostě jiná komunita, která má vlastní svět. Co mě nebavilo, tak ze začátku ta prohlídka domu, před kterým se Block Party konala - jakýsi opravdu divný hipísácký pár by si sice zasloužil nějakou tu pozornost, ale ne v tomto dokumentu. Pak se ale víc věnujeme pódiu, kde uvidíme i docela dost známých tváří, které se uchytily i ve filmové branži. Nezpochybňuji Gondryho cit pro hudební průmysl, ale tady se prostě jen zúčastnil výjimečné akce s kamerou v ruce. Ale stejně tak to mohl natočit kdokoliv jiný, protože hlavní zásluhu tentokrát neměl on. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Block Party není jen záznamem koncertu nějakých hiphoperů, ale i obrazem komunity, která jím žije a toho, jak je tento hudební styl vnímám mimo ni. Nutno říct, že tahle komunita působí velmi nesourodým dojmem. Hodně vzývá Ježíše, ale nově též Aláha, z (až huličské) pohodovosti bleskově přechází ke vzteku a pocit, že je opravdová, se mísí s vnímáním její neautentické namachrovanosti. Skoro všechny tyto její vlastnosti jsou mi naprosto cizí. Nemám pocit, že dokument pronikl o moc dál, než jsem již byl. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Doteď pořádně nevím, kdo to vlastně je Dave Chappelle. Ale je s ní docela sranda. Vidět naživo Lauryn, Erykah a The Roots, asi by mně jeblo. Jak krásně se poslouchá rap v doprovodu živých nástrojů, ti muzikanti jsou prostě blázni. Možná trochu méně Ježíše (jeden čas jsem si připadal jak někde v kostele) a možná trochu více víry v upřimnost vyřčeného ve filmu. Ale vlastně jsem spokojenej. trošku jsem se obával si to pustit, ale nakonec jsem dostal i více, než jsem čekal. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Libová záležitost, disponující tak úžasnou atmosférou, že jsem málem několikrát po skončení písničky zatleskal. Chappelle je božan, hudba fantastická (Fugees reunion, Mos Def a hlavně Kanye s dechovou sekcí) a Gondry navíc vše drží pevně ve svých rukou. Už ať to mám doma, abych si některé pasáže mohl pouštět znova a znova a znova a...... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Koncert byl natočen 18. září 2004 v Downing street v Brooklynu. Scény v Ohiu byly natočeny tři dny nato. (D3VIL)
  • Vysokoškolský pochodový orchestr vystupující ve filmu je z Central State University ve Wilberforce, Ohio. (D3VIL)
  • The Fugees (Wyclef Jean, Lauryn Hill, Pras) ve filmu vystupovali poprvé po sedmi letech. (D3VIL)

Reklama

Reklama