Reklama

Reklama

Block Party

  • USA Block Party (více)
Trailer

Obsahy(1)

Slavná komediální hvězda Dave Chappelle připravuje svou životní koncertní show přímo v ulicích New Yorku. Komik a hudebník Dave Chappelle se potuluje po svém rodném městečku. Chystá se zorganizovat největší koncertní párty za účasti slavných hvězd hudebního průmyslu. Pozve desítky svých oblíbených zpěváků a skupin, aby zahráli a zazpívali tisícům lidí pod otevřeným nebem přímo v ulicích Brooklynu. K účasti na jeho koncertu se mu kromě jiných podaří získat i slavnou skupinu Fugees, která veřejně vystoupí po více než 7 letech. Poté Dave objíždí americká městečka a rozdává lidem lístky na párty zadarmo. Dny zbývající do obří slavnosti jsou naplněny náročnou přípravou. Dave a jeho tým pracuje bez odpočinku, ale s obrovským nadšením a zápalem. V den D se v Brooklynu shromáždí dav lidí z nejrůznějších koutů Ameriky. Na koncert čekají lidé různé barvy pleti, vyznání, věku... Konečně začíná ta největší oslava života, zábavy, historie a lidské sounáležitosti. Chappellova párty ukáže, že hudba spojuje lidi dohromady a alespoň na chvíli nás může odnést od neklidné a bouřlivé doby kolem nás... Hudební komedii Block Party o jednom velkém splněném snu natočil režisér Michel Gondry, který je držitelem Oscara za film Věčný svit neposkvrněné mysli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

larelay 

všechny recenze uživatele

Musim sa priznat, ze som trosku zmatena. na jednej strane po reziserskej stranke je to vyborne dielko, ale hudobne mi to nic nehovori. Erykah badu, Lauryn Hill a Jill Scott este ako tak, ale ten zyvsok vrieskajucich, pardon rapujucich hviezd mi naozaj nic nevravi. To, ze vsetko je na hovno, zivot je fucked up vieme vsetci. Cele to zachranoval David, aj ked to obcas s vtipkami prezenie, je to my cup of tea. Takze summa summarum, styri za to, ze som sa ani raz nepozrela na hodinky pocas pozerania tohto dokumentiku.... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina kdy Chappelle pobíhá po své rodné hroudě a nahání neznalé na svou show je výtečná, stejně jako část o přípravách s návštěvou jednoho architektonického skvostu obývaného čarodějnickým post-hippie párem. Jenže pak se to začne plně soustředit na párty samotnou a s ohledem na její hudební styl jsem vlastně docela převapen, že jsem to ve zdraví přežil. Ale stejně jsem si hned po skončení musel pustil jako detox něco řízného od Alice Coopera, přece jen kdo má vydržet všechna ta provolání o utlačování, (ne)rovnosti a (ne)svobodě od lidí s diamanty v uších? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pro lidi co rádi akcičky a maj už něco naposloucháno je to peckovej film. Nádherná hudba v kombinaci s drsným humorem Davea Chappelleho dává ve výsledku fakt hodně zábavnej dokument. Celý se to nese v pohodovym duchu a je to prostě fajn. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Block Party není jen záznamem koncertu nějakých hiphoperů, ale i obrazem komunity, která jím žije a toho, jak je tento hudební styl vnímám mimo ni. Nutno říct, že tahle komunita působí velmi nesourodým dojmem. Hodně vzývá Ježíše, ale nově též Aláha, z (až huličské) pohodovosti bleskově přechází ke vzteku a pocit, že je opravdová, se mísí s vnímáním její neautentické namachrovanosti. Skoro všechny tyto její vlastnosti jsou mi naprosto cizí. Nemám pocit, že dokument pronikl o moc dál, než jsem již byl. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Libová záležitost, disponující tak úžasnou atmosférou, že jsem málem několikrát po skončení písničky zatleskal. Chappelle je božan, hudba fantastická (Fugees reunion, Mos Def a hlavně Kanye s dechovou sekcí) a Gondry navíc vše drží pevně ve svých rukou. Už ať to mám doma, abych si některé pasáže mohl pouštět znova a znova a znova a...... ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

V podstatě dokonalý hudební dokument a jeden z nejlepších filmů roku. Má to tři důvody: 1) Hudba - hiphop nijak zvlášť nesleduju - až na několik výjimek mě tato hudba příliš neoslovuje. Těmi výjimkami jsou ale právě lidi kolem The Roots (Erykah Badu, Jill Scott, Mos Def), Kanye West a The Fugees. 2) Dave Chappelle - zábavný člověk, se kterým se nebudete nudit ani minutu. Lepšího průvodce si asi nedokážu představit. 3) Gondryho režie - byl to právě on, kdo Chapella přesvědčil, aby se celá akce konala v tak sevřeném prostoru uprostřed Brooklynu a je jasné, že to byla skvělá volba. Gondry přesně ví, jak se pohybovat prostorem - mezi pódiem a diváky - a daří se mu přenést atmosféru koncertu na filmové plátno. A nejsilnější moment? Killing Me Softly jsme všichni slyšeli milionkrát, ale když si vzala mikrofon Lauryn Hill a začala zpívat Strumming my pain with his fingers, Singing my life with his words, Killing me softly with his song... To prostě musíte vidět. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se koukal jen kvůli jménu režiséra, Gondry sem ale žádné své hračičkovství nevložil a kromě hodně zajímavých záběrů z domu dvou podivínů žádný svůj otisk nezanechal. Hudba těch co zde vystupují, mě moc neoslovuje a to se po tomto filmu nezměnilo. Vždycky jsem se říkal, že kdybych rozuměl hip-hopovým textů dokázal bych tento žánr docenit, ale po odsledování filmu s návodnými titulky, mi přijde současná prestiž tohoto žánru ještě více přemrštěná. Mnohem víc než hlavní performery mě bavilo sledovat jejich doprovodnou kapelu, kvůli které bych si i takovýto koncert dokázal naživo užít. Nejvíc mě bavila Erykah Badu a pak Fugees a momenty kdy měla víc prostoru hudba, než texty. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď Dave Chappelle nemá zrovna potrebu rozprávať svetu svoje primitívne, zaostalé, politické názory pre debilov, dokáže (dokázal) vykúzliť aj takúto fajn autentickú, pohodovú atmosféru. Skvelý projekt, kvalitní hudobníci a aj ten povestný najhlúpejší Američan (Kanye) sa tentokrát dal skoro počúvať. Trčí mi to dvd-čko doma v polici snaď 10 rokov a dosť som si ho dneska užil. Z Killing me softly na ulici mám zimomriavky ešte teraz. Lauryn Hill je bohyňa. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument se spoustou vtipných hlášek v podání Dava Chappella, který je vynikající bavič! Samozřejmě to celé stojí na hip hopových interpretech, řekla bych na těch legendárních. Takže mě to bavilo, ale přece jenom je to pouze o koncertu, takže to nemá žádný výrazný příběh nebo něco podobného, takže to není úplně 100%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na film Block party jsem se bál podívat. Sice Michela Gondryho unávám a jeho filmy se mi líbí, ale už tak moc nehodloju Rapu. Proto jsem šel na film s obestředností a líbí se mi že to o tom Rapu vlastně moc není. Je to spíše taková Way tour, tedy cesta na ten rap koncert. Takže se setkáváme s roztodivnýma lidma(hipíci, drsní gangsta niggaz, aj.) Mezitím se ukazujou ukázky z toho koncertu. Nejlepší je rozhodně Kanye West. Docela překvapení ale jeto spíše takový průměr, ale za to že jsem byl fakt překvapen dávám o jednu hvězdu navíc. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rap a hip-hop mi sice nic neříkají, ale tenhle hudební dokument mě přiměl zapomenout na předsudky a výborně se bavit. Dave Chappelle je vynikající bavič a komediant, záběry ze samotné akce jsou prostříhávány scénami z její přípravy a krátkým představením jejích aktérů. Michel Gondry to celé poskládal v jeden dokonale fungující celek. A já si říkal, že ta hudba má nakonec něco do sebe (opravdu jsem to napsal já?). :) ()

bassator

všechny recenze uživatele

41st KVIFF 2006 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Dave Chappelle´s Block Party / DAVE CHAPPELLE´S BLOCK PARTY / Block Party) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hip hop a rap mi nic neříká a tento dokument to určitě nezmění. Pokud vám tento hudební žánr není cizí, klidně si 3* přidejte. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Doteď pořádně nevím, kdo to vlastně je Dave Chappelle. Ale je s ní docela sranda. Vidět naživo Lauryn, Erykah a The Roots, asi by mně jeblo. Jak krásně se poslouchá rap v doprovodu živých nástrojů, ti muzikanti jsou prostě blázni. Možná trochu méně Ježíše (jeden čas jsem si připadal jak někde v kostele) a možná trochu více víry v upřimnost vyřčeného ve filmu. Ale vlastně jsem spokojenej. trošku jsem se obával si to pustit, ale nakonec jsem dostal i více, než jsem čekal. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velice těžko se mi to hodnotí. Michael Gondry je skvělý režisér, ale smysl tohoto filmu mi nějak unikl. Určitě to byla skvělá party a i když hiphop neposlouchám, tak to prostě mělo grády a znovusjednocení Fugees pomyslnou třešničkou na dortu. Ale zbytek času před kamerou prudí Dave Chappelle s tím jak si splnil sen a udělal kurevskou party, vypraví laciné vtípky a jen dokazuje, že nic neumí. Atmosféra parádní, ale ve mě tento snímek spíše vyvolal pocit, že je to dokument o ničem, ale zase dobře udělaný dokument o ničem. ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprostej nářez. . . Davea Chapella sem do tohodle filmu vůbec neznal. ( ! ! ! ) To je snad ten nejstřeštěnější člověk jakýho sem kdy viděl. Z kina sem odcházel naprosto povznešen nad to že mi ujela poslední šalina. Je tam vidět, že si všichni to dělali . . . . prostě hlavně pro sebe a potom pro lidi. Ta radost čiší z každýho záběru. Určitě jeden z nejlepších "filmů" roku 2006. PS.: Když Fugees zazpívaj Killing Me softly budete mít husí kůži až na prdeli. . . ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Bomba...skvelý mix dokumentu a koncertu...ktoré je mimoriadne nápadný...remeselne natočený...a je radosť si ho pozrieť...a Dave Chappelle je vážny "típek" ()

Reklama

Reklama