Reklama

Reklama

Divoké safari 3D

Obsahy(1)

Na našej expedícii sa vydáme po stopách Veľkej päťky, piatich zvierat, ktoré sú považované za najnebezpečnejšie zvieratá Afriky a zároveň sú najpozoruhodnejšími a najvzrušujúcejšími zvieratami planéty: slon, byvol, nosorožec, leopard a lev. Oceňte krásu a pôvab tvorov, ktorým len donedávna hrozilo vymretie. Vitálnosť a dôležitosť životného prostredia a života divých zvierat v Južnej Afrike sú dramaticky zachytené na obrovskom plátne 3D kina. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Můj první IMAX a hned taková neskonalá nuda. Zvířata ve filmu buď stojí, leží, přežvykují, nebo se někam jen tak plouží. Zcela nevyužitý potenciál 3D, jehož nejzajímavějším efektem bylo plížení trávou. O jeho technologii sice moc nevím, ale v porovnání s tím, co jsem viděl u "Sharks" mi tentokrát nepřišla nijak povedená (třeba sloni u napajedla). Snad jakýkoli jiný dokument z africké divočiny je zajímavější. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodový, nic moc neříkající dokument o ohrožených druzích zvířat v Africe, obohacený o 3D vychytávky. Opravdu pěkné záběry z přírody se střídají s šíleným jezděním v džípu (to kodrcání mi neskutečně vadilo) a vynikajícími pohledy zhora ala GoogleMap. Nejlepší z představených "zvířátek" byl bezpochyby nosorožec a hned za ním v závěsu slon. Prostě klasická IMAXovka, nečekejte od toho nic víc. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

U těchto 3D filmů je těžké, že přesně nevím, co mám hodnotit. Zážitek? To je pětihvězdičková záležitost. Kde jinde než ve 3D kině se vám může stát, že stojíte od nosorožce jenom pár krůčků nebo že jedete džípem a cestu vám křižuje žirafa? Ten trik totiž vážně funguje, cítíte se, jako byste v té buši opravdu byli. Škoda jen, že toho tvůrci využili neefektivně. Lekavý záběr tu není ani jeden, těch, při kterých se držíte sedačky a bojíte se, co se stane, je tam dost poskrovnu (výjimka je ,,pád" na zem z vesmíru nebo prodírání se křovím). Ale co se filmu jako takového týká... Inu, komentáře typu ,,Není jednoduché zahlédnout lva.. Á vida máme štěstí - zde vidíme lva, který leží. A zde vidíme lva, který pije." nejsou právě dvakrát poučné. Divoké safari je dobrý zážitek, ale jen pokud se člověk chce vyloženě pobavit. Pokud se chce dozvědět něco o africké přirodě, měl by zvolit nějaký jiný dokument. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Člověk nemůže od filmu v IMAXu očekávat nějaký skvělý příběh, ale 3D prostředí, které nikde jinde nedostane. U Wild safari 3D byl zážitek velký, tak proč ne?! :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,5miliónaTržby USA $16,621,530Tržby Celosvetovo $34,257,135║ Tento priestorový dokument má rovnaký problém ako ostatné 3D filmy, nedokáže naplno zaujať pozornosť, lebo ponúka zhruba z polovičnej dĺžky(45min) nezáživné obrázky. Ide o to že zbytočný priestor venovali snímaniu terénneho auta putujúceho a vyhľadávajúceho po vyprahnutých pláňach zvieratá. Tieto obrázky aj keď priestorové začnú po krátkej dobe nudiť a strácať našu pozornosť, k tomu ani sprievodný komentár nie je až tak hútny aby mal aspoň ako takú hodnotnú, zaujímavú výpoveď. Zas na druhú stranu z tej príjemnejšej strany, zas dokument ponúka krásne nasnímané obrázky zvierat ako sú slony, levy a hlavne leopardy, len škoda že takýchto pekných obrázkov nie je o niečo viac, mohlo to byť omnoho pútavejšie. Takto som si musel odbiť zatiaľ najslabšiu 3D projekciu z priestorových filmov čo som mal možnosť vidieť. A na záver ešte dodám, že kino IMAX prináša dokonalejšiu ilúziu, než projekcia v kine Cinemax na ktorej som absolvoval tento film. Lebo pri pohnutí hlavy som strácal obraz, takže zrak som musel mať uprení priamo na plátno. /videl v kine Cinemax vo formáte 3D: 40%/ ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama