Reklama

Reklama

Za jasného dne

  • Velká Británie On a Clear Day
Trailer

Obsahy(1)

Touha po splnění našich tajných snů, které se mohou zdát na první pohled neuskutečnitelné, je jednou z největších hnacích sil lidského konání. Příběh propuštěného dělníka, jenž miluje dálkové plavání, představuje naplňování právě takové touhy. Na pozadí emotivního příběhu rozkrývá režisérka Gaby Dellalová komplikované rodinné vztahy, které ovlivňuje i složitá finanční situace. Nezaměstnanost dokáže pořádně pošramotit lidskou důstojnost, ale právě snaha o splnění těžkého cíle ji dokáže opět pozvednout. Filmu Za jasného dne se loni dostalo cti zahajovat mezinárodní sekci festivalu Sundance. (Febiofest)

(více)

Recenze (11)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Člověka dělá člověkem především jeho nezdolná vůle vedoucí k překonání sama sebe, k překročení dosud nezdolaných hranic, k popření svého věku a fyzických limitů, k veteránskému přeplavání kanálu La Manche... Klasické britské sociální drama vyznívající tentokráte dosti pozitivně a operující s nadějí, kterou obvykle v podobných filmech nelze zahlédnout. Už samotný název v sobě ukrývá ono poselství naděje, že i z úplného dna se lze vždy a v jakémkoliv věku odrazit... ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Kapánek zbytočný film s heslom " JA SA NEVZDÁM". Bohužiaľ jediné, čo si zapamätám je Frankova hláška svojmu šéfovi riešiac čo je to loajalita : "Na tejto dielni nie je chlap, ktorý by Ťa ošťal, keby si horel." ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný snímek o tom, že i v pokročilejším věku si můžeme plnit své sny a dokázat,si že ještě nepatříme do starého železa. Skvělý herecký výkon Brendy Blethyn a Petera Mullana, kteří dokazují, že i za těžkých životních podmínek se člověk nemá vzdávat a jít do toho. Velice pozitivní film,který dodá odvahu i těm, kteří ještě váhají. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Dobrý TV film z britských ostrovů s klasickým britským sociálním podtextem o jednom sportovním výkonu a na motivy skutečné události. Dobře zahráno a zajímavý námět o tom jak vyřešit svůj život a o tom jak se nikdy nevzdát a vyplnit si své sny. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že je tu jedno klišé vrstvené za druhým - smrt dítěte, jak se s tím vyrovnávají nejbližší, ztráta zaměstnání, realizace ženy....ale podáno je to způsobem, že z toho klišé vůbec není. Celý film působí neuvěřitelně přirozeně a já měla od prvních záběrů dojem, že hrdiny znám a vyrůstala jsem s nimi. Všichni protagonisté jsou sympaťáci a celé je to vlastně takové krásné, jak to známé od Američanů, ale v podání Britů to není trapná selanka. Velmi příjemný film. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Klasické britské drama o nezlomnosti lidské vůle. Sice poctivě natočené, ale z davu ničím nevyčnívající. V hlavě utkvěla hlavně hláška: "Nikdo z těchhle lidí by Vás ani nepochcal, kdybyste hořel!" ... 60% ()

tartan 

všechny recenze uživatele

Príjemný britský film, ktorý zľahka dojme i mierne rozosmeje a možno dodá aj o niečo málo viac optimizmu do života (pretože bojovať treba do konca a v každom veku sa oplatí pre niečo žiť, resp. do niečoho ísť - či už preplávať La Manche alebo si urobiť vodičák na autobus). ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání, čekal jsem víc. Film ze života, ale nijak výrazně nevybočuje z průměrnosti. 55%, 20.2.11. ()

Reklama

Reklama