Reklama

Reklama

VOD (1)

Tento film vychází z populárního tureckého televizního seriálu se stejným názvem. Úvodní scéna filmu zobrazuje skutečný příběh, kdy Američané zatkli 4. července 2003 v iráckém městě Sulajmáníja 11 tureckých vojáků zvláštních sil. Jeden z vojáků, Suleyman Aslan (Tayfun Eraslan), se cítí tak ponížený, že si vezme život, a jeho přítel Polat Alemdar (Necati Sasmaz) se rozhodne pomstít americkému veliteli (Billy Zane), který zatčení velel. (Filmbox)

(více)

Recenze (27)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se nedodíval. Na tohle asi nemám. Film má dva extrémy - buď je zde nezáživná akce anebo tupé kecání u stolu. Zkrátka - Amíci dělají z Iráku jedno velké pohřebiště, když ho plení a na potkání střílí do všeho, co se jen hejbne. Jen jsem čekal, že přistane Air Force One a George Bush Jr. začne s kulometem a řevem masakrovat maminky s kočárky na nedělní prodcházce. Takový okamžik by vás ve snímku totiž vůbec nepřekvapil. Ubohost prvního řádu! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to jako celkem slušný film. Turci chtěli natočit slušný film. To co vzniklo je směs hollywoodu a turecké lhostejnosti. Mohl to být dobrý film, ale není. Ve filmu se skoro pořád kecá a kecá a kecá mezi kecáním pár výstřelů sem tam nějaká bojůvka a pak se zase kecá. Divák má potom ve filmu guláš a nakonec se rozhodne počkat na ortel, který turci hlavním hrdinům udělili. Akční scény jsou vcelku dobré, ale pauzy mezi nima jsou velice nudné. Přesto na turecký film (a že sem jich viděl málo) celkem dobré. ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

"Turecký televizní akční film a aktuální politickou situací v pozadí", takhle by se to celé dalo shrnout...nevím, proč tento velice laciný a dějově opravdu DOST plytký film je všude uváděn s titulkem "film pojednává o krutém zacházení Amerických vojáků s Iráckými zajatci", když je tam toho všehovšudy nanejvýš 3 minuty....prostě lež jako věž. Ale pokud máte v zálibu v lacině natočených akčních scénách, kde vysocí představitelé jdou do "krutého" boje s šestiranným revolverem, tak se na to klidně podívejte...pro mě ovšem jednoznačně ODPAD! ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Našimi médii avizovaný obviňující pohled z druhé strany irácké barikády v tomto filmu nenajdete, stejně jako zajímavý děj či režijní vyspělost. Údolí vlků je totiž obyčejné akční béčko, v jakém by si klidně mohl střihnout roli Steven Segal nebo velký Chuck Norris, jen strany jsou poněkud otočené a tak původci všeho zla tentokráte nenosí na hlavách ručníky a nevyznávají islám, nýbrž oblékají trenky z hvězd a pruhů, požívají nadměrné množství steroidů a prahnou po krvi. Trochu to zavání takzvanou politickou nekorektností, leč mohu vás uklidnit, politicko-náboženské záležitosti se tu řeší jen tak na oko a i kdyby nepřátelské řady tvořili notně naštvaní trpaslíci z diamantových dolů, nic by se nezměnilo. Jde totiž jen o to, že si různé národy na pětníku "zdůvodňují" příčiny svých konfliktů, krmí se vzájemně olovem a pronášejí odhodlané řeči o cti. Jako obyčejný akčnák to taky nefunguje, všechno vypadá strašlivě levně a neautenticky (výbava amerických vojáků působí vyloženě směšně, zejména jejich přilby s vzezřením obarveného nočníku :-)), akce je přinejlepším vlažná, nedobře zrežírována a nechutně rozředěná úmornou záplavou nezáživných dialogů. A když se ve filmu nemůžete chytnout příběhu, akce, postav, ani ideí, tak co vám sakra zbývá? Například vypnout přehrávač. 30%_____P.S: To co se odehrává ve filmu, se ve velmi podobných formách odehrálo v Afghanistánu a těmi "zlými" nebyli Američané, ale sami Afghánci ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Turci chceli natočiť vážny film na tému terorizmus, no ten závan hollywoodu je tu dosť cítiť. Výsledok v konečnom dôsledku za veľa nestojí a zanikne v bažinách podobných podpriemerných akčňákov, ktoré sa tvária, že majú na viac. "Šeherezádou" som bol trochu prekvapený, nečakal som ju tu a už vôbec nie ako samovražednú atentátničku. B. Zane i G. Busey nehrali nič moc, ale je to vina scenára i réžie a neviním ich za výsledok. Akčné scény skôr priemerné, ale samovražedný odpal sa vydaril a je to najlepšia scéna filmu. Ale ten sniper, kurva...Ten sniper na tej 3 či 4 posch. budove..., ten bol taký nenápadný jak černoch v švédskom národnom mužstve. Skúste to nabudúce reálnejšie, ok? Alláhuakbar, Turci, za toto vám dávam 40%. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Bezvýznamný Turek se dostal asi náhodou nebo spíš totálním omylem k režii, najal karierou zdechlý herec a stvořil vetší humus než monstrum Frankensteina. Herecké výkony připomínajic parodie z osmdesátek nebo italský grotesky z šedesátek. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tento turecký film bol svojho času aj u nás dosť medializovaný a prezentovaný ako značne kontroverzný. Predstavte si klasický americký old-school akčný film v ktorom sú rusi nositelmi všetkého zla. Tu sú naopak američania zobrazení ako maximálne svine, ktoré strieľajú do detí, zabíjajú nevinných ľudí a pod. Nezabudlo sa ani na svinstvá vo väznici Abu Graib, pričom práve tieto scény sú natočené podľa skutočnosti (aspoň čo som videl original fotky). Tvorcovia toho chceli veľa povedať, ale zvolili značne infantilnú a "polopatistickú" formu. Aj zdvujúca kritika môže byť podaná pútavo a inteligentne tak, aby divák netrpel a nenudil sa (všetkým vrelo odporúčam vynikajúci indický akčný film Mission Kashmir, ktorý pojednáva o vojne za nezávislosť Kašmíru..kiežby si tvorcovia brali príklad!). Film sa neskutočne vlečie a až na pár scén, ktoré ma vytrhli z letargie, je to bieda. Napriek tomu sa na tento "vcelku nepodarok" oplatí pozrieť už len v rámci rozšírenia si kinematografických obzorov:) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kdysi mi tenhle film doporučoval jeden turecký hoteliér. Prý "moc pěkné, a hodně reálné". Řekněme, že tohle hodnocení nebylo úplně přesné..... Ve zkratce je to o třech tureckých ex-příslušnících speciálních sil, kteří si zajedou do severního Iráku vyřídit jeden osobní účet s Billy Zanem. Film je - jemně řečeno - trochu schématický, co se týče vykreslení zúčastněných národností. Turci jsou super, Arabové jak kdo, Kurdové většinou nic moc a Amíci jsou totální naposilovaná hovada, co ponižují a střílejí místní i cizí a mj. kšeftují s lidskými orgány (které lidem vyndává izraelský doktor a nejčastější dodací adresa na ice-boxech je Tel-Aviv, Izrael :-)). Kupodivu tenhle film neglorifikuje terorismus ani fanatický Islám a (pro Turky velmi kupodivu) je tam i hezká zmínka směrem ke Kurdům. Akční scény i zápletka jsou celkem fajn, takže mi vadilo hlavně to, že US vojáci neměli autentické uniformy (a hráli je Turci). V zásadě souhlasím, že ukecaná výplň mezi akčními scénami je dost nudná, nicméně tuhle drobnou vadu celkem snadno řeší tlačítko fast forward. Souhrnem bych tedy film zhodnotil souslovím "celkem sranda". ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to jeden z nejlepších a ve své době nejdražších tureckých snímků. mě jeho atmosféra vůbec neoslovila. Hudba a střih jsou to nejlepší na snímku. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Film se snazi pojednavat o, jiste pro mnoho zapadnich lidi, kontroverznim tematu ci dokonce tabu a tudiz je predem odsouzeny ke komercnimu i dalsimu (recenze) neuspechu. Dejova linie filmu je zajimava, i kdyz filmu by slusela kratsi stopaz okolo 100minut. Ale jelikoz herecke vykony jsou takove zmatene, kamera obcas pusobi az smesne a o hudbe se radeji nezminovat, tak davam filmu 2* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Me vzdy svym zpusobem pritahovala propaganda ve filmu. A je mi jedno, z jake jde strany. Tomuto dilu, ale muze skocit na lep fakt jenom nejaky hloupy Turek, jinak fakt nevim. Samotna rezie by si urcite zaslouzila lepsi hodnoceni, celkove se vsak jedna o filmovy brak. Avsak jsem rad za zkusenost, ze jsem Udoli vlku videl! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Už jenom kvůli tomu, že to nebylo o americké statečnosti a že to tam dost amíků schytalo, by jste to měli skouknout. Děj je teda celkem suchej, hlavně vyobrazení až přehnaně ZLÝCH americkejch vojáků, kteří mi připadají spíš jak jednotka nějakých povstalců požírajících látky na růst svalstva. Ale kultura a myšlení iráckých jedinců je z tohoto úhlu mnohem pochopitelnější. A i když se nepřikláním k terorismu, tak něco na něm asi je. Nejsympatičtější byl ale ten šejk, který odsuzoval násilí vzhledem k tomu, že korán ho zakazuje atd., protože to znělo celkem rozumně. Bohužel ve skutečnosti na to každej dlabe. No ale musím pochválit krásnej sebevražednej výbuch chlapa na náměstí. Lidé lítali, utrženejma končetinama ani krví se nešetřilo a přitom to vypadalo ještě realisticky. Ono vůbec všechno bylo jakž takž realistické, tím myslím bitky, přestřelky (teda nepočítám to vyobrazení američanů - i když, co víme...) a hlavně jsem čekal, že hlavní záporák chcípne nějakou neobvyklou, hodně bolestivou a překvapivou smrtí, ale víc mě překvapilo, že chcípl jakž takž normálně. Jinak Billy Zane tam byl poměrně dobrej (i když jsem ho měl v jakémsi šíleném hašmahašma dabingu), ostatní neznám. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Turci hrdinové, pár zkažených Arabové, dobří Arabové a nejhorší Američané. Taková je národnostní sestava Valley of the Wolves. První půlka je zcela zaměřena na ukazování téměř všech amerických vojáků jako automatů na vraždění civilistů, jen jeden je na straně práva a také si tento postoj odskáče. Druhá půlka má styl "tureckého atentátu na amerického Heinricha ve stylu filmů Chucka Norrise". Docela obdivuji Zanea, že si zde tohoto "Heinricha" zahrál, asi teď nebude mít před americkými diváky na růžích ustláno, svého fanatického magora hraje ale skvěle a pokaždé, když se objeví, ihned na sebe upoutá pozornost. Příběh je ale velice plitký a "turecký Rambo" se také nekoná. Takové protipóly k americkým agitkám by se určitě měly točit, jenže takhle zaujaté nejsou zdaleka ani ty americké. Závěrečná nejen muslimská pointa byla ale pěkná. :) ()

darwin 

všechny recenze uživatele

"Nebudou nám Kurdové a Američani srát na hlavu! Nikdo neponíží tureckého vojáka!" Trochu přitažený za vlasy turecký megafilm v stylu hollywoodských akčňáků, akorát v tureckém hávu. Prý to je anti-semitský, anti-kurdský a anti-americký film. To snad už v dnešní době nemůže mít Žid ve filmu zápornou postavu? Jeden z hrdinů, Abdülhey, je sám Kurd, výtky tedy směřovaly spíš proti vyobrazení PKK a kurdských separatistů obecně. No obviňovat tady Turky z rasismu je asi jako obviňovat Američany z rasismu, když záporně vyobrazí teroristy z Al Kájdy. To, že je film anti-americký mi nevadí ani v nejmenším. To co se odehrává ve filmu se koneckonců ve velmi podobných formách odehrálo i v Iráku. Slušný filmový zážitek nejen pro turecké vlastence. ()

zatoichi0 

všechny recenze uživatele

Jakoby klasický béčkový americký akční film. Ovšem se zásadním rozdílem - jde o turecký akční film (nakolik béčkový nemuhu posoudit - turecká filmografie mi není nejbližší). Amíci jsou vykresleni více méně tak jak jsem čekal, ale velmi mě překvapilo jak tvůrci silně akcentovali náboženství a snaží se divákovi vnutit myšlenku, že jde o střet náboženství. To že jde o turecký film je i dost patrné z pohledu na Kurdskou menšinu v Iráku. Film nic extra, ale za tyto pohledy na nás očima turků, arabů, muslimů musím dát min. 3* ()

Caaslav 

všechny recenze uživatele

nehodnotím v žádném případě kvalitativní úroveň filmu ale to, že tenhle film ukazuje jak se na válku v Iráku mohou dívat muslimové...prostřednictvím stereotypů...stejně jako se dívá západ na muslimy...už proto je dobré se na tenhle film podívat... ()

gonga odpad!

všechny recenze uživatele

Nenávistná antiamerická žumpa turecké islamistické provenience. Bylo by to k smíchu, kdyby to většina turecké populace tolik nežrala. Takové filmy jsou v oblibě u našeho spojence v NATO Turecka ? Turecko v EU ? Pardon. Komické je, že se Turci při té své nanávisti k Americe Hollywoodem zcela otevřeně inspirují. ()

Související novinky

Turecký film stahují z kin

Turecký film stahují z kin

23.02.2006

Největší síť multikin v Německu dobrovolně stáhla z promítání turecký akční film VALLEY OF THE WOLVES: IRAQ, protože byl napaden jako rasistický, protiamerický, protizápadný a protižidovský. Bavorský… (více)

Reklama

Reklama